Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Риби
ElmUS.biZ

Риби

AБВГ

Рибите като подчинен

Служителят Риби може да бъде както неудачник, така и добросъвестен и ценен от колегите си представител на зодиакалния знак. Всичко зависи от аквариума, в който плува. Ако служителят Риби е избрал неподходящо трудово поприще, той ще се остави течението да го влачи от една служба към друга. Накрая ще разбере, че е най-добре сам да си бъде господар.

За да може служителят Риби да работи в колектив, трябва да се занимава с нещо, което ще му позволи да разгърне своето въображение и да проявява пословичната си отзивчивост към чуждото страдание. Ако работата му потиска тези две негови качества и душевни потребности, служителят Риби ще бъде един ленив и равнодушен чиновник. Когато обаче получава удовлетворение, направо е ненадминат в своята прецизност и посветеност на делото. Казаното може да Ви се стори странно, понеже става въпрос за представителя на кошчето за отпадъци на Зодиака – така някои наричат знака Риби. Но не забравяйте, че според други, този знак открива пътя към бляскава слава и успехи. Е, някои служители Риби потвърждават мнението, че слава може да се спечели и с прилежна и кротка работа в някоя кантора, стига това да носи радост и удовлетворение на нептуновата им същност.

Колегите на служителя Риби често недоумяват: Към какво се стреми? Не мога да го разбера този човек. Едва ли ще го разберат някога. Рибите, подвластни на своята същност, разкъсвани от съмнения и несигурност, обикновено не споделят съкровените си намерения, стремежи и цели. Страхуват се, че може да шокират колегите си, ако споделят нестандартните си мотиви за едно или друго действие. Дори и приказливите екземпляри Риби няма да кажат точно какво мислят. Многословието им е нещо като защитна мрежа. Мълчаливите служители Риби пък могат да влудят околните, защото пазят в тайна своите идеи и намерения и никой не знае какви мисли се въртят в главите им.

Когато работата го удовлетворява, Вашият служител Риби е неуморен. В противен случай се затваря в себе си, самоизолира се, дори Ви се струва, че и физически изчезва. Когато водата в аквариума се замърси, той може да отплува, без да сподели с Вас желанията и плановете си. Ако Ви посвети в намеренията си, бихте могли да постигнете взаимни компромиси. В повечето случаи, обаче, служителят Риби предпочита рязката промяна пред продължителните разговори, които биха могли да сложат нещата на мястото им и да предотвратят някои катаклизми.

Светът на изкуството (в най-общия смисъл на думата) е мястото, в чиито води Рибите обичат да плуват. Вече знаете, че мнозина от тях са художници, артисти или музиканти. Но ще уточним, че родените под знака на Риби също тъй успешно могат да командват осветлението на театралната сцена, да лъскат духовите инструменти, да аранжират изложби и да бършат праха от музейните експонати. С увлечение преподават балет, подреждат цветя, подготвят афишите за рекламните кампании, пишат стихове и разкази. Ако Ви се случи да срещнете, макар и рядко, някой представител на Риби да се увлича от математика и инженерство и да работи с компютър, то трябва да Ви на помня, че те търсят абстрактното в техническата работа. Някои Риби са добри учители, владеят задълбочено предмета и са способни да проникнат в душата на учениците си. Други представители на този зодиакален знак обичат да търгуват с приготвени от самите тях храни и напитки. Трети са сервитьори или заемат някаква ръководна длъжност в търговията или ресторантьорството.

Служителят Риби плува в собствени води в медицината и фармацевтиката. Най-добрите медицински сестри и санитари са родени под този знак. Те са упованието на болните и нещастните. Незаменими са като социални работници. Морето на тяхната благотворителна дейност е необятно. С две думи – те могат да бъдат светъл лъч за мнозина, стига да не се поддадат на отрицателни емоции. Уважаеми работодатели, не забравяйте, че ако затворите един представител на зодия Риби в неугледна и зле обзаведена канцелария, той ще заприлича на нея – безличен, безцветен, безучастен към всичко и муден. И няма защо да се чудите къде се дяна слънчевият, остроумен, инициативен и артистично облечен човек, когото назначихте преди време. Буквално ще преобразите Вашия служител Риби, ако го освободите от гнета на подтискащо неприветливата канцеларска обстановка с помощта на нов свеж мокет, ваза с цветя и един красив пейзаж на стената срещу бюрото му. Вашата приятелска усмивка и стерео-уредбата, от която се лее нежна музика, буквално ще го преобразят. За броени часове служителят, роден под нептуновия знак на Риби, ще възвърне ярките си багри, блясъка на ума и творческата си инициативност. Както разбрахте, трябва само да налучкате най-подходящата стръв за въдицата, с която да го изтеглите от блатото на безразличието.

Вашата секретарка е родена под знака на Риби? У дома тя може да е малко разхвърляна, но ще изпълнява стриктно служебните си задължения при Вас. Разбира се, винаги съществува опасност мисълта ѝ ненадейно да се зарее в незнайното и непредсказуемо море на бляновете.

Преди време имах една колежка в радиото, представителка на зодията Риби. Нейната картотека беше най-невероятното нещо, което съм виждала някога. Предполагах, че причината може да е романът, който пишеше през почивните си дни. Един ден шефът не се сдържа и я попита защо чекмеджето с буква П е така претъпкано. Ами защото хората непрекъснато пишат разни писма!, беше отговорът ѝ. (Тук е мястото да Ви предупредя, че ако служителят Риби има асцендент Стрелец или Луна във воден знак, с това може да бъде обяснена леката му налудничавост.) Момичето замина за няколко дни за Ню Йорк да рекламира романа си. И тогава стана тя, каквато стана, особено когато един ден шефът трябваше да открие чрез картотеката онази известна спортна песен Ура, ура за Нотр Дам – заради музикалното оформление на една среща на футболния отбор Нотр Дам. Песента не беше в раздела с буква У. Нямаше я и на буква Н (по името на отбора). Не я откри и на О (с повече фантазия песента можеше да се възприеме като ода в чест на Нотр Дам). Минути преди мача, вече в прединфарктно състояние, шефът пълзеше между разхвърляните на пода фишове от раздел П – в съзнанието му блещукаха последни искрици надежда, че моята колежка Риби може да е класифицирала песента като Победен марш. С последни сили плувналият в пот началник посегна към Х – припевът започваше с Хей, юнаци, хайде смело!. След това се предаде... Излъчиха мача без музикално оформление. Седмица по-късно съвсем случайно откриха фиша за песента на буква Ю. Как така на Ю, питате? Всички наричаха отбора Юнаци ирландци и това класиране на песента в картотеката се сторило най-разумно и логично на служителката Риби. Да имате да кажете нещо?

За всеобща радост на човечеството, повечето от служителите Риби нямат подобни хрумвания. Те обикновено са своеобразни изповедници на колегите си, защото са мили, дискретни и съпричастни към чуждата болка. Умеят тактично да изслушват всекиго. Някои от служителите Риби гледат на ръка и на карти. Внимавайте с нечистите си помисли по адрес на Рибката от съседната канцелария, тя понякога може да чете мисли.

Не скъпете комплиментите си по адрес на служителите Риби. Внимавайте с критиките към сътрудничката Риби, защото после ще си имате неприятности. Тялом ще бъде зад потъналото в купища книжа бюро, тиха, незабележима и дълбоко засегната от укорите Ви. Ще трябва с комплименти или някакво поощрение да я извадите от това състояние.

Когато някой около тях е с лошо настроение, служителите Риби също изпадат в меланхолия. В трудни ситуации те се затварят в себе си и започват да странят от колегите си. Понякога хуморът им е малко отвлечен, но в по вечето случаи ще Ви се удаде да разберете за какво става дума. Случва се душата на Рибата да плаче, докато тя разказва някой виц – и тук си казва думата зодиакалният им знак, плуващите в различни посоки риби.

Служителите Риби не придават много голямо значение на парите. Възможно е дори да не забележат, ако понижите заплатата им в рамките на разумното поради влошеното финансово състояние на фирмата. Рибите обикновено се задоволяват с относително скромна заплата, но в такъв случай не трябва да им отказвате от време на време заеми. Плуващото им в загадъчни води въображение може да е причина да си помислят, че са Ви върнали заема, а в същност да не е така. Ако им напомните тактично, имате шансове да си получите парите обратно. Има и малко по-неприятен вариант – Рибите проявяват склонност да услужват другиму с взетите от Вас пари на заем. Тогава ще Ви се наложи да се въоръжите с повечко търпение. Нима може Вашият сътрудник Риби да не услужи на колежка, която спешно се нуждае от операция? Ще се съгласите, че някакви си хартийки, наречени пари, не могат да бъдат по-важни от здравето и дори живота на човека. Вие също можете на свой ред да вземете някаква сума в заем от Риба. И каквито сте разсеяни и двамата, току-виж в един момент няма да можете да уточните кой на кого какво дължи. Това, всъщност, е част от философското отношение на Рибите към парите. Който има нужда от пари, той ще вземе. Ако в момента човек няма нужда от пари, предава ги по веригата на следващия. Ясно и просто! Ако обаче имат асцендент Дева, Рак, Козирог или Луна в Телец, нещата могат да се усложнят.

Усетят ли опасност, служителите Риби напускат мястото на действието. Искам да кажа, че те не чакат да ги уволнят, а сами напускат, преди да са попаднали в мрежата. Току ще се врътнат на другата страна, преди да сте ги поставили в неудобно положение. По-често постъпват така женените мъже Риби, чиято съпруга най-вероятно работи. Неженените са по-търпеливи и изчакват да видят развоя на нещата. Колкото до съпругата на служителя Риби, тя наистина е готова да работи здравата и това най-вероятно е била една от причините за пламналата взаимна любов между тях.

Девойката служителка Риби изчаква търпеливо подходящия мъж, който да я избави от тегобата на скучното ежедневие в канцеларията.

Служителят Риби не е амбициозен, почти никога няма да помисли да Ви измести от Вашия пост. Дори понякога Ви съжалява заради голямата отговорност, която носите на плещите си. С подобен товар една Риба никога не би могла да плува свободно в нептуновите си води.

Служителят Риби се стреми към честа смяна на аквариума. Престоят му при Вас ще зависи от това доколко разнообразието на заобикалящия го пейзаж и заниманията, които му предлагате, могат да задържат вниманието му. Един нептунов служител, роден под знака на Риби, няма да се остави разни водорасли да му се пречкат в краката, рапаните и охлювите да го дразнят с присъствието си, а акулите и китовете да се опитват да го разкъсат. Бъдете сигурни, че при първите симптоми за подобно посегателство върху личността му, служителят Риби ще отплува в неизвестна посока. Към следващото пристанище.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Рибите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби