Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Риби
ElmUS.biZ

Риби

AБВГ

Психологическа мотивация

Зодиакалният символ на този знак представляват две риби, които плуват в противоположни посоки. Той много добре характеризира колебливата и двойнствена природа на неговите представители. Те притежават мекота и проницателна интуиция, които ги правят търсени приятели. Рибите са гостоприемни, милосърдни, жертвоготовни, но силното им желание да помагат си има и своята тъмна страна. В стремежа си да го правят те често се налага да пренебрегват усещането си за собствено Аз. Типичните Риби обикновено са толкова заети в изразходването на енергия в името на техни приятели и близки, че им остават прекалено малко време и сили в запас за собствените им дела и нужди. Известни като фино чувствителни хора на изобилната фантазия, на повечето представители на този зодиакален знак им е трудно да се научат да гледат реалността право в очите. Може би затова така често са инстинктивно привличани от по-силни от тях партньори, които да им вдъхват кураж и доверие. Понякога привързаността им към мотото Каквото трябва да се случи – то ще се случи! може да се превърне в опасен капан за тях и да ги направи прекалено инертни и бездействащи. Поемането по пътя на най-простото съпротивление, желанието да бъдат носени по течението, както и самоизмамата, породена от отказа им да приемат грубата действителност за факт – това са може би едни от най-характерните им слабости. Попадайки под техните удари, Рибите автоматично се превръщат в лесно уязвими и трудно разбирани от околните хора.

Богатата им и пъстроцветна фантазия, изразена по един творчески и позитивен начин, е едно от най-силните им преимущества. Но често поради липсата на емоционално-мисловна дисциплина, тази фантазия им изгражда една мъглява представа за истинското им място в света. Отприщена в негативна посока, тя ги тласка да си създават значителни главоболия от незначителни проблеми. Именно тогава Рибите демонстрират основните слабости на характера, които ги правят несигурни и изплъзващи се от отговорност хора, които се мятат в две различни посоки. Първата е да позволят такова силно внушение отвън, че изцяло да загубят собствената си идентичност. Втората – отчаяно да търсят начин да избягат от себе си и от света по пътя на алкохола, а много често и на опиатите.

Ако обаче са успели да канализират въображението си в позитивна посока, която да им гарантира специфичен начин на изява, те достигат до резултати, които дори могат да изненадат самите тях. Особено силно талантът им се проявява в света на музиката, танца и изкуствата, където те са в състояние да открият най-фини начини за внушаване на нюанси. И въпреки че традиционната астрология обикновено свързва Рибите с поезията, техните дарби и таланти ярко се изявяват във всички сфери на изкуството, където сън, мечтание и реалност се сливат в едно.

Отказът им да приемат света такъв, какъвто е особено с по-грубите му страни, ги води до тотална невъзможност да отстояват позицията на реалисти и трезвомислещи. Този вид самоизмама може да бъде наистина сериозна грешка, която да ги принуждава да лъжат, защото вероятно истината би наранила тези, които обичат. Всъщност така те още повече влошават нещата. Представителите на този зодиакален знак трябва да полагат усилия да отстояват собствените си мисловни позиции и по този начин сами да са в състояние да предотвратят възможно желание за бягство и нерешителност. Особено когато са изправени пред вземането на важни житейски решения. Колкото по-рано се научат да търсят сигурността в себе си, с толкова по-голяма сила ще са способни да помагат на света. А той наистина се нуждае от повече състрадание и мекота – качества, които Рибите притежават в изобилие.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Рибите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби