Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Риби
ElmUS.biZ

Риби

AБВГ

Рибите като началник

– Знаеш ли как се казва новият шеф, когото фирмата назначи миналата седмица?

– Онзи, високият, къдравия, дето си пихме кафето с него вчера по обед?

– Не, онзи, високият, къдравия, който напусна тази сутрин!

Приблизително толкова време се задържат на едно място Рибите началници. Е, все пак се намират понякога морски течения, в които се въдят от този род Риби. Точно там ще се спуснем с акваланга сега.

В индустриалните предприятия или по-големите акционерни дружества началниците Риби са голяма рядкост. Представителите на империята на Нептун предпочитат да плуват сами и обикновено стават актьори, писатели, гастролиращи певци или търговски пътници. Но не може да се отрече, че има области на дейност, в които те биха могли да станат незаменими ръководители. Поставете ги начело на радио-транслационен или телевизионен център, на информационна или рекламна агенция и те ще Ви изумят с истински порой от бляскави хрумвания и начинания.

Рибите не обичат да казват нещата направо, не искат да тревожат другите със суровата истина. В това отношение се различават от Близнаците, Скорпионите или Стрелците. Рибите предпочитат да кажат на човек това, което той желае да чуе, а не горчивата и понякога жестока истина. И го правят не защото са лъжци, а защото са убедени, че човешката душа копнее по облечения в красиви ритуални одежди факт. Ето защо ги привлича Медисън Авеню, тази безспорна Мека на рекламния бизнес.

Рибите са ръководителите, за които могат само да мечтаят балетните школи и студиа. Те са чудесни театрални и филмови режисьори. Вродената им интуиция често ги отвежда до началническия стол на детективското бюро. Много от преуспяващите пътнически агенции се радват на ръководители Риби. Те са също отлични хорови и оркестрови диригенти. Невероятни са като директори на медицински заведения или юридически кантори. Шефове са на проспериращи книгоиздателства, успешно плуват във водите на вестникарския бизнес. Ще ги срещнете и като високи длъжностни лица в църква или синагога. Умело дирижират подчинените си в някой хотел или спортен клуб.

Вашият началник е роден през Март? Тогава няма защо да се учудвате, че е такъв мърморко! Разгневите ли го с някоя грешка в работата си, няма млъкване, няма отърване. Понякога може да бъде дори жлъчен и рязък. В един момент може да Ви смае с нестандартното си хрумване, а след това рязко да смени хода на мисълта си и да Ви напомни най-конформистките възгледи на дядо Ви. Не бързайте да го осъждате. Такава е тактиката му – да Ви шокира с противоречащи си разсъждения, за да провери какви са Вашите собствени възгледи. Понякога се надява в разговора да му подскажете някоя интересна идея. Ако го сторите, той ще бъде любезен и внимателен, ще Ви предложи и нещо за пийване. Когато не одобрява или му е скучно казаното от Вас, ще го усетите по застиналата на устните му пресилена усмивка. Докато смятате, че Ви слуша внимателно, мислите му ще се реят Бог знае къде. Не забравяйте, че той е роден актьор. Когато му дотегне да бъде престорено любезен и внимателен, ще Ви прекъсне малко безцеремонно. И тогава на свой ред Вие ще трябва да изслушате пространните му спомени за последното пътуване в чужбина.

Да, като споменах пътуване, не зная дали Ви е известно, но Вашият началник Риби е обиколил почти целия свят. Подобно на шефовете, родени под знака на Стрелец или Близнаци, той постоянно държи в кабинета си един куфар – ей така, да му е под ръка. Вашият няма куфар в кабинета? Предложете му. Какъв по-добър начин да си повишите рейтинга в очите му? Много скоро той ще се убеди колко удобно и приятно е да съзерцава готовия за пътуване куфар, докато дъждът така досадно вали или снежната виелица не стихва вече трети ден.

Началникът Риби често изпада в депресия. В такива моменти не му се мяркайте много-много пред очите. Струва си да рискувате само ако искате да му предложите някой коктейл или чаша чисто уиски.

Внимавайте със съпругите, извинете, съпругата на Вашия шеф. (Неволна грешка, но пък тя ме подсеща да Ви напомня, че подобно на бившите Ви шефове Близнаци или Стрелци, той е склонен към многоженство.) Най-вероятно съпругата му е умна, хубава и делова жена. Ако беше нестандартна, замечтана и емоционална като съпруга си, отдавна да са се удавили в морето от мъгляви мечти и фантазии.

Запомнете, че началникът Риби няма склонност към онези свои подчинени, които са сдържани и разсъдливи. Ако не сте особено инициативен, но споделяте разсъжденията си с него, може по-рядко да Ви потупва по рамото и да Ви предлага нещо за пийване, но няма и да му мине през ума да Ви уволни. Вашият началник Риби има нужда от практическите Ви и организаторски способности. Когато фирмата изпитва финансови затруднения, онези с бляскавите идеи и предложения първи си изпяват песента. Дисциплинираните, съвестните, разсъдливите остават в списъка на необходимите сътрудници. Шефът Риби добре познава и чуждата, и собствената си душевност. Може и да му е било приятно в компанията на инициативните, за душевния му комфорт обаче е по-добре да има около себе си строго разчетената, буквално разграфена дисциплина на мъдрите трудолюбиви пчелички – по-безшумни, но много по-полезни от цяло ято сладкопойни чучулиги.

Понякога началникът Риби може да назначи служител Козирог или Телец, който да бъде буфер между него и останалите сътрудници във фирмата. Не си мислете, че ще Ви остави да се обръщате лично към него с някаква молба. Той си знае слабостта – природата на неговия зодиакален знак не му позволява да откаже на молещия го за помощ или услуга. Затова просто няма да Ви допусне до себе си с молбата.

Вашият началник Риби сякаш живее в два свята. Това може или да го обърка, или да пробуди у него гения. Мислите му понякога наподобяват разсъжденията на гениалния представител на зодията Айнщайн, че Бог не играе на зарове. Великият Алберт е искал да каже, че теорията на относителността не е свещена крава. Вашият шеф Риби има подобно отношение към теорията и практиката в бизнеса. Когато излиза от установените рамки, много често налучква интуитивно печелившия вариант.

Шефът Ви е мистик по душа. Той вярва в невидимия свят на свръхестественото, но не очаквайте все пак да прави спиритически сеанси на бюрото си или да медитира в поза лотос насред кабинета. Опасенията му да не би случайно да излязат наяве подводните му душевни течения всъщност са напразни. Защото рано или късно това става. Колкото и умело да играе ролята на непоколебим реалист, околните обикновено се досещат, че това наистина е само роля.

Спомнете си колко мил беше с Вас Вашият началник Риби, когато годеникът Ви внезапно изчезна от хоризонта заедно с годежния Ви пръстен и всички големи обещания. Върху Ви се стовари цялата любезност, загриженост и добрина на Вашия шеф. Покани Ви на вечеря. Затрупа Ви с комплименти. Отведе Ви на театър. След представлението Ви запозна с изпълнителите на главните роли. После покани всички на вечеря. Буквално удави мъката Ви в подбраните вина, изисканите блюда и искрящите от остроумие разговори. Вярно е, че седмица след това се държеше умишлено строго с Вас – най-вероятно за да не бие прекалено на очи състраданието му към Вашата особа. Вие така и не разбрахте как е научил за Вашия проблем, нали не го бяхте споделила с никого в службата. Ако обаче познавахте циганката, която веднъж му гледа на ръка, нямаше да се губите в догадки. Тя видя много специален белег на дланта му, който доказвал, че е гений на състраданието.

Ето такъв е Вашият началник, роден под знака на Риби – рядка птица в рибния пасаж.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Рибите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби