Биоритми

Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Facebook
Twitter
Netlog
LinkedIn
StumbleUpon
Svejo
Email
ElmUS.biZ
AБВГ

Биоритми в диаграми – върхове, спадове и критични дни

Човешката активност, според някои научни изследвания, се определя от три биологични ритъма – физически, емоционален и интелектуален. Биоритмите започват да действат от момента на раждането и това продължава през целия човешки живот. Всеки от тях има два полупериода – положителен и отрицателен.

За да видите графиката, трябва да имате инсталирана Java. Изтеглете я от тук.

Физическият ритъм (в синьо на диаграмата) е равен на 23 дни. Той определя енергията на човека, неговата сила, издръжливост, координацията на движенията, смелостта, упоритостта и волята. През първата половина на този цикъл (когато кривата в диаграмата е над средната линия) човек е енергичен и достига най-добри резултати в своята дейност, а през втората половина е по-отпуснат.

Физическият ритъм оказва влияние върху физическия аспект на тялото Ви. Това включва имунната система, енергийното Ви ниво, координацията, както и общата Ви издържливост и сила. По време на положителния физичен цикъл ще имате отлично усещане за тялото си, прилив на енергия и чувство, че силата Ви постоянно нараства. Около кулминационната точка на този цикъл ще можете да работите много добре неща, които изискват физическа сила и издържливост. Това е особено подходящо време за всички видове спорт и върхови постижения в области, изискващи физическа сила. През отрицателен физичен цикъл е вероятно да имате по-малко енергия и виталност. Насочете се повече към емоционална, умствена или духовна дейност.

Емоционалният ритъм (в червено) е от 28 дни и предопределя състоянието на нервната система, настроението, чувствителността, интуицията. В положителната му част човек е по-контактен, по-весел и оптимистичен във възможностите си, а през втората половина е раздразнителен, лесно възбудим, недооценява своите възможности, песимистичен.

Емоционалният ритъм отговаря за нервната ни система и понякога се нарича цикъл на чувствителност. Този цикъл въздейства върху Вашите настроения и емоционални състояния като любов и омраза, оптимизъм и песимизъм, страст и хладнокръвие, депресия и въодушевление. Използвайте положителния емоционален цикъл за започване и работа върху всякакви творчески занимания, връзки с хора, комуникация и запознанства. Около кулминационната точка Вие се чувствате като човек, готов да дарява топлина и любов, отворени сте за романтични изживявания и общуване с широк кръг от хора. При отрицателен емоционален цикъл е вероятно да сте по-затворен в себе си, по-малко комуникативен и е възможно да се дразните и да сте негативно настроен към обкръжението Ви – хора и събития. Бъдете по-отворен към любовта и добронамереността на околните по време на този цикъл.

Интелектуалният ритъм (в зелено) е равен на 33 дни. От него зависят творческите способности на личността. През първата му половина човек е творчески активен, лесно успява, с лекота учи и възприема информация, взема по-интересни и по-правилни решения, а през втората половина изживява творчески спад.

Интелектуалният ритъм отговаря за Вашия мозък и умствена активност. Той влияе върху Вашата памет, будност, скорост на учене и запаметяване, способност за разсъждения и мотивация, точност на изчисленията. Използвайте положителния интелектуален цикъл за започване и работа по-интелектуално предизвикателни задачи. Около кулминационната точка Вие сте по интелектуано възприемчив, отворен сте за нови идеи и подходи, лесно разбирате нови теории. При отрицателен интелектуален цикъл е възможно да сте по-трудно възприемчив за нови идеи и концепции. Това е повече време за разбиране и осмисляне на наученето и възприетото.

Дните на смяна на положителния с отрицателния полупериод се наричат критични. Според статистиката през тези дни най-често стават нещастни случай, наблюдават се интелектуални спадове или психически сривове. Отчитането на тези критични дни може да доведе до намаляване на авариите и катастрофите. Особено внимание се изисква през двойните и най-вече през тройните критични дни. Тогава става засичане между положителния и отрицателния полупериод едновременно на трите ритъма и затова се изисква особено внимание за избягване на неприятни инциденти.

Когато кривите пресекат критичната хоризонтална линия в посока надолу, нашата активност и състояние попадат в отрицателен полупериод. Тогава енергиите ни са в спад и постепенно се нормализират. Обратно, когато са в половината над хоризонталната черта, те са в положителен полупериод на възход и нормализиране. Там, където полуциклите преминават от един в друг, съответното ни състояние ще бъде застрашено от големите промени, които настъпват. Така Вие ще можете да прецените кога настъпват моментите в които трябва да сте с повишено внимание или ще имате изключителен късмет в тотото.

Хоризонталната черта е разграфена от вертикални линии, съответстващи на дните, а вертикалната черта по средата отбелязва датата, към която се отнася изчислението. Попълнете рождена дата и дата, към която желаете да проверите биоритмичната картина. Натиснете бутона в дясно Покажи! за да създадете диаграмата.

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората