Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Риби
ElmUS.biZ

Риби

AБВГ

Семейство, родители, деца

Детето Риби трябва от ранна възраст да говори истината и да назовава нещата с точните им имена. В задължението си да го приучат неговите родители трябва да са особено последователни. Това едва ли ще бъде лесно, но тенденцията да изкривява реалната действителност през собствените си фантазии и да ѝ придава допълнителни нюанси и окраски може в по-зрели години да създаде на Рибите сериозни проблеми. Всякакви интереси, които стимулират фантазията и въображението, е хубаво да бъдат окуражавани, като в този случай се налага вярата в собствените му сили да бъде непрестанно насърчавана.

Проблемът е, че детето Риби винаги ще познава някого, който би свършил нещата много по-добре от него. Това не трябва да бъде причина родителите му да отлагат или изоставят започнатите занимания. Напротив, добре е детето рано да разбере, че някои хора се справят по-успешно от други, но това изцяло зависи от желанието и волята на самия човек, както и от търпението му да завършва нещата докрай.

Истината е, че самоувереността на малката Риба се нуждае от продължителна подкрепа, както и способността ѝ да се концентрира върху конкретен проблем. Нейната разсеяност и мечтателност е възможно да ѝ създава трудности в зрелия живот на ниво битие. Много често дори и да доведе до сериозни пречки за социалния ѝ прогрес. Затова е добре родителите още от ранните ѝ години да създават контрол над начина, по който малката Риба уплътнява времето си. Определени часове за танци, рисуване или измисляне на приказни истории ще ѝ носят онези приятни и вълнуващи мигове, от които тя наистина се нуждае. Но те в никакъв случай не трябва да бъдат за сметка на моментите, в които ще се наложи организираност и търпение, с цел занимания с по-практичен характер да бъдат доведени докрай. (Като например оправянето на детската стая, сгъването на дрешките или помагането на мама в кухнята.)

Въпреки че родителите Риби са изпълнени с най-съкровено желание да вдъхват кураж и амбиция на своите деца, възможно е наяве прекалено лесно да се съгласяват с тяхното мнение и желание. Често смътните им несигурни родителски позиции водят до много по-силен момент на афект в психиката на техните деца, отколкото проявата на една пресилена стриктност. Така те постепенно достигат до поведение, чрез което поставят децата си на първа позиция и изискват от тях сами да развият вътрешните си потенциални възможности... И все пак нека като родители Рибите не забравят, че дори и излязъл в открито море, корабът се нуждае от мисълта за сигурността, която здравината на брега му дава.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Рибите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби