Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Лъв
ElmUS.biZ

Лъв

AБВГ

Лъвът като подчинен

Ако Вашият служител е типичен представител на зодия Лъв, на всяка цена ще Ви направи впечатление. Но дори и да е от кротките, не бива да го пренебрегвате. Агресивният тип ще Ви принуди да признаете възможностите и качествата му, като директно Ви каже колко е велик. По-срамежливият пък ще се мръщи, докато накрая пак признаете възможностите и качествата му. В крайна сметка и в двата случая е едно и също. Не бива да пренебрегвате Вашите подчинени от зодия Лъв.

Без значение дали ще реве от сцената или ще чака търпеливо зад завесите да му дойде времето и реда, той си остава изпълнен с гордост и достойнство. Напълно съзнава превъзходството си и не желае никой да го подминава незабелязано. Лъвовете не са хора, които се опитват да крият блясъка си. Ако не си получат заслуженото, Лъвовете и от двете породи веднага ще потърсят друга савана, която да удостоят с присъствието си. Те мразят да бъдат подценявани.

Всички Лъвове обичат титли. Колкото по-големи и престижни, толкова по-добре. Ако вдигнете значително заплатата на един Лъв, но дадете на колегата му от съседното бюро титлата завеждащ международна координация, Лъвът изобщо няма да Ви благодари за парите. Мислите му ще бъдат заети единствено с титлата на колегата му, който, разбира се, едва ли я заслужава повече от него.

Фактът, че така безкомпромисно държи на правата си, не е продиктуван от някакъв инат. Той е роден началник. Лидерството е част от природата му, която не може да бъде напълно заличена. Лъвът има нужда да носи отговорност. Чувства се безполезен, отритнат и безпомощен, когато няма възможност да се нагърби с някакви задачи. Ако не може да задоволи с друго собствения си егоцентризъм, ще се втурне безплатно да раздава съвети на приятели и близки. Случайни и непознати хора също няма да бъдат пощадени. Лъвът безпристрастно раздава плодовете на своята мъдрост. Ще Ви подсети да застроите допълнителна стая над гаража, ще каже нещо на секретарката си относно издръжката, която получава от мъжа си, ще посъветва чистачката какво лекарство да ползва за болния си крак и ще обясни на пощаджията как по-бързо да раздава писмата. Колкото по-малка служба заема, толкова повече съвети ще раздава.

Сещам се за един Лъв (от кротките), който работеше в една голяма фирма. В продължение на години неговото семейство знаеше, че той е търговски директор на района. А всъщност той бе обикновен търговец и маршрутен отговорник, но и същевременно един от най-полезните хора във фирмата. Тъй като нямаше как да стане търговски директор, преди неговият по-високопоставен колега да излезе в пенсия, този мой познат бе преглътнал нараненото си честолюбие и задоволяваше типичната за Лъвовете суета, позволявайки семейството му да вярва в по-високия му пост.

Зад непоколебимата му преданост в продължение на години прозира огромното му чувство за отговорност. Двадесет и пет години подпомагаше рекламата на фирмата с блестящите си хрумвания и по този начин непрекъснато увеличаваше доходите. В същото време строго следеше всички автомаршрути на компанията във всеки час на денонощието, независимо от времето, и търпеливо чакаше часа на заслуженото признание, макар че то така и не идваше. Когато търговският директор най-накрая се пенсионира, неговото място бе заето от един млад човек, който дойде направо от Ню Йорк. Същия ден моят познат напусна тази работа. В хороскопа му имаше силно влияние на Козирог и по тази причина понесе по-твърдо ситуацията, отколкото би го направил един типичен представител на тази зодия, но за сметка на това до края на живота си ще ближе раните на наранената си гордост. Няма нищо по-тъжно на този свят от един горд Лъв, чийто честно спечелен авторитет е незаслужено ограбен.

Трябва обаче да имате предвид, че впечатляващото Лъвско чувство за отговорност обикновено се появява чак в зряла възраст. На млади години Лъвът живее предимно като плейбой – поливани с вино дни и нощи, жени, песни, екстравагантни тоалети, прищявки, капризи и лудории и жесток рев, ако случайно някой настъпи великолепната му опашка.

Младите служители от тази зодия успешно пробиват в рекламата и продажбата. Те са родени рекламни агенти и клиентите ще се чувстват щастливи под сгряващите лъчи на тяхното внимание и благоразположеност. По-късно след като поузреят, Лъвовете елегантно могат да се изкачат по йерархичната стълбичка и да се приютят на някой висок пост, откъдето с всичките си сили и с Лъвското си самочувствие ще бранят авторитета на предприятието. Всеки проницателен началник ще съумее да използва мига, в който плейбоят се превръща в справедлив и достоен крал.

Има нещо необикновено в тези мъже и жени Лъвове. Независимо от храбрия си външен вид, те изпитват опасения, че всъщност не са достатъчно смели. На моменти демонстрират умопомрачителна гордост и възмутителна суетност, нетърпима егоцентричност и безгранична леност. Ако обаче изникне някаква ситуация, в която се налагат светкавични действия, независимо дали в професионалния или личния им живот, тогава за всеобщо учудване Лъвовете се оказват единствените устойчиви хора. Истинска опора за всички. Само ако се намират под силен натиск или напрежение, затиснати под най-тежкото житейско бреме, истинската им вродена сила се проявява в същинския си блясък.

Безгрижното и богато детство на Жаклин Кенеди е накарало много хора да се заблудят, че тя няма да понесе ужасната трагедия в живота ѝ. Често явление е Лъв, познат като безгрижен и лекомислен плейбой, да учуди приятелите си с факта, че на средна възраст е започнал храбро да се бори с живота и да се грижи за жена инвалид или възрастни лели. Покровителстваните от Слънцето представители на тази зодия даже не съзнават каква огромна духовна и телесна сила носят в себе си, докато не настъпи момента тя да бъде проявена. До този миг трябва да знаете, че само се правят на силни. Ужасяващият лъвски рев скрива един напълно излишен комплекс за малоценност.

Ако Лъвът няма началнически пост, трябва да заеме място, което да му позволи да демонстрира някакси своите възможности и качества пред света. След като на няколко пъти е сменил работата си, поради факта, че не е успял да седне поне във вицепрезидентското кресло, типичният Лъв обикновено се насочва към такава професия, в която сам може да си бъде началник. Ако не може да стане президент или ръководител, той на всяка цена ще избере да стане учител, търговец, адвокат, доктор, мениджър, съветник, говорител, радио или телевизионен журналист, артист, писател, водопроводчик или дори екскурзовод. Него го интересува работа, чрез която може да предаде висшите си познания на другите или да застане в центъра на общественото внимание. Точно затова Лъвовете са ненадминати в областта на рекламата и политиката.

Не бива да забравяте, че служителят от тази зодия става началник или напуска. Той никога не би изпитал удоволствие от работата си, ако тя е скрита зад кулисите. Има нужда от аплодисменти и може да ги получи само когато е на сцената. Колкото и малко да се задържи на определена служба обаче, този служител е истинско попадение за всеки началник. Ще се старае и работи повече от останалите, за да демонстрира превъзходството си, а ако постоянно го заливате с комплименти, може до такава степен да се вдъхнови, че в изключителната си енергия и работоспособност да надмине дори и себе си. Ако обаче не го хвалите редовно, коефициентът му на полезно действие ще се намали минимум с петдесет процента.

Ако става дума за служителка, не бива да забравяте пословичната ѝ суета, която редовно трябва да бъде задоволявана. От време на време ѝ подарявайте по една жълта роза, като се постараете да не обръщате внимание на слуховете, които ще се появят. Не може да си позволите лукса да я загубите, а и не забравяйте, че слуховете не се занимават с качествата и добродетелите на човека. Често ѝ повтаряйте колко добре изглежда и колко е умна. Понякога ѝ купувайте билет за галаконцерт или галавечеря. Всъщност два билета, тъй като щом е от зодия Лъв, тя ще бъде или омъжена, или сгодена, или влюбена. Такова е обичайното ѝ състояние през четирите годишни времена.

Ако ли пък е мъж, ще бъде добре да го поканите на обяд в някакъв изискан ресторант, където ще може да се срещне с важни клечки, а и те ще го видят в компанията на шефа му. Независимо дали са мъже или жени, служителите от тази зодия успешно могат да обучават новодошлите, затова оставете тази работа на тях. Няма да имат нищо против подобно допълнително натоварване. Напротив – ще се възгордеят, че сте им поверили такава отговорна работа. Освен това обожават да учат другите, да им казват какво да правят и как да го правят.

Ако умно и умерено приложите малко астрологическа психология, можете да превърнете гордите и тьнкообидчиви Лъвове в истинско съкровище за фирмата Ви. Сами ще обзаведат кабинета си с вкус и ентусиазъм. Снабдете ги с ярки светлини, жълти или оранжеви пердета и килими и най-скъпите бюра и пишещи машини, които можете да си позволите. Нищо не може да потисне лъвския дух така, както сивата обстановка и работата с песимисти без въображение.

Лъвовете имат нужда от висока заплата и голяма обедна почивка. За тях обедите и вечерите са място за обществена и професионална изява, както и възможност да изявят своето красноречие. Ако им подхвърлите и най-бедната идея, на момента ще започнат драматична кампания, в която несъмнено ще успеят да привлекат много нови хора. Не може да очаквате от тях да се проявят в истинското си величие, ако трябва да броят минутите или стотинките си. Те могат сръчно и бързо да боравят с числа, но само ако са от сто нагоре. А колкото до минутите, ограниченото време просто парализира техния разум. Лъвът може лесно да бъде опитомен, само трябва да знаете начина. Отпуснете малко юздите и повдигнете вратата на клетката. Хора с размах не могат да работят в клетка. Ако трябва да го правят, цял ден ще се цупят и ще загубят интерес към работата.

Ако някой Лъв Ви помоли за работа, не се колебайте. Той ще освежи колектива и може да издържа на огромни натоварвания без да се оплаква. В замяна се нуждае само от похвали, постове, повишения, титли и свобода на действие, но всичко това съвсем не е висока цена за неговия интелект, вярност, идеи и чувство за отговорност. Само се замислете във ведомостите на колко предприятия фигурират имената на кралски особи. Не се скъпете с тези котараци и пухкави котенца, защото те ще възвърнат многократно парите Ви, като станат най-голямата Ви реклама. Така гордо ще носят името на фирмата Ви, все едно че са нейните собственици. Сърцето на Лъва е толкова голямо, колкото и неговото его.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Лъвовете

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби