Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Лъв
ElmUS.biZ

Лъв

AБВГ

Семейство, родители, деца

Слънчевото излъчване и нестихващия ентусиазъм, които Лъвът проявява от най-ранна възраст, правят от него едно наистина очарователно дете. Вродената му способност да организира света около него си бързо излиза наяве и трябва да държи родителите му нащрек, за да не позволяват развитието на властни тенденции в характера му. Желанието му още от малък да управлява и ръководи често го кара да се намесва в живота на своите роднини.

Малкият тиранин, който дреме у него, трябва да бъде усмирен още от дете. Съзряващият Лъв трябва да бъде активно насърчаван да се вслушва и проявява уважение към мнението на околните, дори и то да не е приемливо за него. Така тенденцията да се загнездва и окопава в закостенели и неподатливи на промяна идеи и убеждения има шанс навреме да бъде преодоляна.

От омекотяване се нуждае и онази жилка лъвска упоритост, която в зрели години някак естествено се превръща в инат. В този случай е много важно родителите да съумеят да разграничат инатливостта в характера на подрастващия Лъв от така необходимата му решителност, която следва да бъде насърчавана.

Ентусиазмът на Лъва продължава през целия му живот. Прояви ли веднъж жив интерес към конкретно занимание или хоби, почти сигурно е, че никога няма да го остави напълно. Ето защо не само че си струва, но е дори от изключително значение да се подбират и подхранват интересите му от най-рана възраст.

Лъвът родител е отличен специалист както в разпознаването, така и в подкрепата на потенциалните възможности на своите деца. Това, от което трябва да се пази, е да не форсира собствения си ентусиазъм и интереси върху тях. Хубаво е да настоява и да държи на по-високия стандарт, но и да умее да очаква не повече от онова, което реално може да бъде дадено. Предизвикателството е един много сполучлив подход, стига да не се превърне в непрестанен натиск.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Лъвовете

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби