Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Лъв
ElmUS.biZ

Лъв

AБВГ

Психологическа мотивация

Творческият подход е една от най-характерните черти на този зодиакален знак, изискваща огромен потенциал от артистична енергия и сили. Това не означава, че всички Лъвове са художници и актьори: творческата им нагласа може да намери израз навсякъде – сред разнообразие от вкусни блюда, в архитектурата и дизайна, в отношението им към уюта в дома, децата или към любимия човек. Вътрешният ентусиазъм на Лъва се изразява във всички сфери на живота му благодарение на постоянния заряд, които получава от своя зодиакален господар – Слънцето. Заразителната виталност на единствения подвластен на слънцето астрологичен знак го прави великодушен и благороден, верен и любящ – личност, която си е поставила за цел да изживее живота си в цялата му пълнота и пъстроцветие, както и да успее да накара околните да сторят същото. Лъвът притежава едно свое вътрешно слънце, което дава заряд не само на неговите лични способности, идеи и изживявания, а оказва влияние и върху живота на хората наоколо, вероятно посредством силата на енергията, която носят лъчите му.

Дните на Лъва са изобилни и цялостни, без нито един пропуснат момент, с пълноценно изживяване на всяка секунда.

Липсата на удовлетворение и пълнота, било в професионален, било в личен план, може да му подейства разруши­телно, както и да помрачи светлото му излъчване. Тогава Лъвът се превръща в господарски настроен догматик, който чрез своята нетолерантност, себичност и желание за груба намеса в живота на другите е в състояние да ги накара да се чувстват виновни за всички световни беди. Истината е, че особено когато е изгубил почва под краката си желанието му да властва, организира и ръководи излиза на преден план. Той подсъзнателно се нуждае от контрол на живота си и много често тази нужда е насочена и към живота на най-близките му, което обикновено води до конфликт с тях. Убеждението на Лъва, че знае винаги всичко по-добре от останалите често води до неприятности, особено ако той не проявява съзнателни усилия да проявява толерантност към мнението на другите.

Желанието му да печели битките също е доминираща черта на характера му, която го прави неспособен адекватно и философски да приема загубата като факт. Затова той се стреми към кариера, която би избегнала подобни колапси и би му осигурила стабилен и висок жизнен стандарт и подобаващ стил на живот на цялото му семейство. Градивността, непомрачавана от евентуални катаклизми, както и благополучието са от жизнена необходимост за Лъва и го карат да търси сигурни и пълноценни начини за изява на своите способности.

Не бива да се забравя, че Лъвът много държи и на лукса, и на комфорта на по-близките си хора и за него е въпрос на чест да им го осигури. Той наистина е в състояние да накара хората, които обича да се чувстват щастливи.

Уязвимостта му към критичните оценки на околните е пословична. Той има нужда да бъде забелязан и оценен по достойнство. В противен случай става язвителен и критичен, често драматизирайки излишно дадена критична ситуация. Особено чувствителен е към старите обиди и болки, които таи дълбоко в себе си и им позволява да избият наяве тогава, когато околните най-малко очакват. Ето защо Лъвът се нуждае особено много от разбирането и толерантността на своя партньор, който в подобна ситуация с благост да парира гръмотевичните му изблици. Близостта, любовта и чувството, че е обичан и ценен са важни изисквания от страна на Лъва към неговата половинка, която от своя страна ще трябва да стимулира амбициите му и да поддържа позитивната му енергия жива. Защото едва ли има по-тъжна гледка от един самотен, величествен Лъв, изцяло погълнат от своето потенциално чувство на вътрешна драма. В подобни моменти човекът до него не бива да забравя, че тогава Лъвът има нужда повече от всеки друг да бъде обичан. И да обича.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Лъвовете

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби