Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Везните като подчинен

Един моделиер Везни трябвало да направи костюмите за голяма филмова продукция. Той се затворил в модерния си апартамент в Бевърли Хилс и цели шест седмици не успял да нарисува нито една скица. Не че нямал идеи. Причината била в килима. С пауново синия си цвят той му причинявал мигрена и човекът не можел да мисли, камо ли да твори. От друга страна не искал да си смени апартамента, защото му харесвала гледката от прозореца. Работата по филма спряла и всички се чудели какво да правят. Най-после продуцентът открил проблема. Веднага бил донесен друг килим в нежно розово. Всъщност продукцията имала късмет, че продуцентът бил Близнаци. Той искал работата да продължи колкото се може по-скоро и не се подразнил от капризите на моделиера. Близнаците и Водолеят нямат равни на себе си, когато трябва да се справят с деликатния темперамент на Венера. Защото между въздушните знаци съществува неосезаема връзка. Всички те плуват върху някакъв особен облак, но на различна височина.

Недейте да мислите обаче, че ако имате служител Везни, трябва веднага да търсите нов килим. Не всички от тази зодия са незаменими творци с изострена чувствителност. Но и най-обикновеният служител ще работи с по-голямо удоволствие, ако обстановката не го изнервя и гнети. Ще бъде по-изпълнителен, ако колегите не го обиждат.

Неблагоприятната атмосфера го потиска. Твърде чувствителен към вибрациите на цветовете, той е също така чувствителен и към вибрациите на човешката индивидуалност, особено в затворени и тесни помещения. Ако усетите, че Вашият подчинен Везни започне да работи не така стриктно, както обикновено, потърсете причината наоколо. Може би не понася куриера или чистачката. Но може да го дразни и попивателната на бюрото му. Дайте му нова и чиста, най-добре в небесно синьо, преместете чистачката на друго място и наредете куриерът да не му се мярка пред очите. Няма да повярвате колко бързо всичко ще си дойде на мястото.

Всичко е възможно в службата, когато нечии везни се разклатят. Не бива да се ядосвате и да се сърдите на подчинения си, че е мрачен и враждебен. Представете си и Вие как бихте се чувствали, ако равновесието Ви се наруши – като в лодка, мятаща се в бурно море. Може би проблеми вкъщи са причина за лошото му настроение. Запазете спокойствие и му дайте малко време. Скоро Вашият служител Везни ще възвърне равновесието си и в службата ще настъпи мир, а работата ще потръгне с усмивка.

Много хора, родени под този слънчев знак, посвещават живота си на синдикална дейност, която им дава чудесната възможност да се борят за своя идеал – върховната справедливост. Ако в предприятието Ви има някакъв синдикат, бъдете сигурни, че подчинените Ви Везни ще бъдат дейни негови членове и ще съдействат за равнопоставеност и справедливо заплащане на работниците. Ако ли няма, те пак ще влязат в ролята на миротворци и ще тушират кавгите и недоволствата. Без никакви пристрастия ще защитават и двете страни докато се постигне балансираното споразумение. Най-интересното е, че често сами предизвикват спорове на работното си място, които им действат здравословно и ги изпълват с наслада и удовлетворение. Но щом мозъчните им тренировки стигнат точката на кипене, когато нервите на околните са пред скъсване, подстрекателите се измъкват с усмивка и започват да леят целебен балсам върху потърпевшите, докато възвърнат доброто настроение на всички.

Ужасно трудно е да бъдеш в крак с всекидневните настроения на Везните. Те се променят непредвидимо и това най-добре знаят колегите им, които гадаят дали днес ще има смях и шеги или мусене и сръдни. Възможно е да чуете следното за нея: Онзи ден я закачих, че е напълняла. Тя ми се усмихна и аз реших, че се харесва така. Тази сутрин ѝ подхвърлих на шега, че е като топка, и тя ми се разсърди. Или пък за него: Миналата седмица си беше купил плоча на Глен Милър, а аз му казах, че това е архаична музика. Той се засмя и отвърна, че изучава антична история. Днес за подобно нещо за малко да ми откъсне главата. Мога ли да предположа, че колекционира плочи и всяка вечер ги слуша на свещи?

Причината за различните настроения отново е във въпросните Везни. Родените под този знак ще Ви обичат за това, за което са Ви мразили оня ден, а утре ще ги дразни онова, което вчера са смятали за очарователно. Но при всички тези колебания дълбоко в себе си те не се променят. Сърдитите им гримаси са повърхностни, а усмивките им – истински. Не обръщайте внимание на първото и се доверете на второто. Вашата служителка Везни едва ли ще бъде изнежена и капризна. Веднага ще Ви даде да разберете, че прекрасно може да се справя и сама в живота. Няма да се държи грубо и вулгарно. По-скоро ще носи у себе си нещо от загадъчността на американската Организация на девойките. Понякога може да Ви заприлича на апетитна филия бял хляб, намазана дебело с мармалад, но това е приятна сладост. Физическата активност и заниманията с книги присъстват неотменно в живота ѝ – зависи само в каква степен. Тя обикновено обича дългите екскурзии и прекарва доста време в библиотеката. Между екскурзиите и разходките ѝ има дълги периоди на отпускане и почивка, когато възстановява силите си и запълва времето с четене.

Не се учудвайте на заниманията на Вашия служител Везни в извънработно време. Те нямат нищо общо с основната му професия, но всъщност и в тях той е не по-малко професионалист. Може да работи като търговски агент, а в същото време да защити научна степен по право, например. Но с каквито и различни неща да се занимава, има едно нещо, за което мисли винаги – за момичета и за женска красота. Най-малко деветдесет процента от мъжете, родени под знака на Венера, се абонират за списания от типа на Плейбой. Може малко да се срамуват от тази слабост, но обичат да разглеждат тайно снимки на момичета от нощни заведения. Нямат нищо против да ги погледат и в натура, само че бъдете сигурни, че веднага след програмата ще си тръгнат, преди да е станало прекалено шумно и задушно. Жененият мъж Везни, особено ако има щастлив брак, рядко стига в интересите си към другия пол по-далеч от визуалната наслада. Ергените обаче имат по-малко задръжки и могат да са истински Дон Жуани.

Везните никога не са сами в лодката си. Те са или женени, или сгодени, или разведени и в разгара на най-голямата си любовна авантюра. Всеки си има своята сърдечна половинка и обратно.

Ако искате в службата Ви да цари прекрасна атмосфера, намерете си служители Везни. Грижете се за тяхното настроение с тиха и приятна музика. Никога не им крещете. Логично им обяснете същността на новите задачи. Не им поставяйте непосилни срокове и не им създавайте напрежение. Уважавайте ума им, защото са по-интелигентни от другите Ви служители. Тогава те никога няма да Ви създават проблеми и ще се разбират с всичките си колеги. Ще бъдат тактични и дипломатични, а в напрегнати ситуации ще бъдат край Вас и ще Ви помагат с точни съвети. Везните са кардинален знак. Чувстват потребност да ръководят и са достойни за това. Създайте условия на Вашия служител да разгърне всичките си възможности и способности и ще се убедите колко леко ще се справи със сложните и заплетени проблеми. Той ще се облича с вкус и ще се държи с подчертано достойнство. А това ще е от полза за реномето на фирмата. Колкото до жената Везни, тя ще съумее сама да си вземе това, което иска. Дайте ѝ възможност да расте служебно, защото и без това едва ли ще Ви остави на мира. Върху красивите ѝ рамене има доста умна главица. Защо пък да не я използвате?

Везните са много музикални и артистични. Проявяват естествен усет към правото и закона, както и склонност към философията. Най-често се изявяват в шоу-бизнеса, издателския бранш, медицината, правосъдието, науката, политиката и духовенството. Влече ги търговията, градинарството и вътрешната архитектура. Но независимо къде сеят доброта и хармония, термометърът им сочи неизменно умерена температура. Той рядко пада под нулата или се качва стремително нагоре. Сякаш във фирмата Ви има някакъв човешки регулатор на въздуха с автоматична аварийна система. Той е без гаранционна карта и сигурно ще ми възразите, че това не е много редно. Да, така е, но от друга страна... Я почакайте! Престанете да обмисляте и претегляте всичко, което Ви казвам. Държите се просто като Везни!

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби