Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Психотип според Юнг

Везните, като представители на флегматичния психотип, са вродени миротворци. С характерната си дипломатичност те се стремят към хармония на всички възможни нива от взаимоотношенията си със света. Именно хармонията е изключително значима за тях, и ето защо не е учудващо, че най-често те демонстрират симпатия и любезност като естествено поведение. Друга отличителна черта на флегматика е, че той рядко се държи наежено, настръхва трудно, което позволява да се направи адекватен паралел между него и Везните.

Планетата Венера, като техен зодиакален господар, им дава възможност да ценят и търсят по-фините нюанси на живота – добрата храна, поднесена в изящни съдове, афинитет към операта, театъра, художествените галерии, класическата музика. Много често Везните жадуват за някой друг, който да ги поведе към тези места или да им осигури подобен, хармоничен комфорт, тъй като в действителност на тях им липсва амбиция, което е причина да проявяват мързел или апатия. Обикновено околните ги възприемат като донякъде скучни, но с широко сърце, често безгрижни хора. Те са предпочитани преди всичко от партньори с по-спокойна и приземена емоционалност, докато е възможно да бъдат причина за гневливостта на онези, които носят вродена лидерска нагласа.

Слаба черта на Везните е, че инстинктивно се стремят към контакти с представители на по-агресивните психотипове, които от своя страна ги жигосват с лекомисленото си поведение, лишено от проявата на грижа и внимание.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби