Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Семейство, родители, деца

Детето Везни е голям чаровник и пламенно желае да създава удоволствие, да бъде харесвано. Добре е родителите му да наблюдават зорко тенденциите към мързел или протакане. Не бива да му се позволява да оставя днешната работа за утре или да проявява леност, свързана с ежедневните си задължения. Подценяването на тези страни от възпитанието му от страна на родителите може да му създаде сериозни житейски и професионални проблеми на зрели години.

Важно е детето Везни винаги да бъде окуражавано да взима самостоятелни решения и смело да прави своя избор. Инстинктивната му реакция, когато трябва да избира, е най-често да попита: Ти какво би избрала, мамо? За Бога, не му правете тази мечешка услуга с винаги готовия си отговор. В идеалния вариант се опитайте да разграничите разнообразните възможности една от друга и така помогнете на детето си да вземе самостоятелно своето решение.

Попадне ли веднъж в училище, детето Везни проявява присъщата му свръхчувствителност по отношение на средата. Ако към него са се отнесли нечестно, то е в състояние да напласти в съзнанието си несправедливостта до такава степен, че е възможно това да има пряко влияние върху образователния процес и да го разстрои за много по-дълъг период от време, отколкото се може да се предполага. Тези силни опасения изискват от родителите на дете Везни да следят емоционалното му състояние и винаги да са в готовност да обсъждат неговите макар и най-малки проблеми.

Творческите заложби на това дете се нуждаят от ранно разпознаване и насърчаване и наистина мнозинството малчугани Везни са вродено талантливи. Но когато у това дете не се развиват творческите способности или просто такива липсват, то неговото общо развитие може да не е толкова бързо и спонтанно, каквото е при децата, представители на другите зодиакални знаци.

Родителят Везни е нежен, мил и обичлив. Добре е да внимава, когато има пред себе си схватливо и остроумно дете с бърза мисъл, за да не му дава възможност да спекулира с характерната за Везните мекушава тенденция да позволява, вместо да настоява. Такъв родител много лесно ще разглези детето си в търсене на тишина и спокойствие около себе си, особено ако прибегне до предлагане на различни подкупи. Обикновено Везните са склонни към подобни компромиси, които често ги правят жертва на детските желания и молби. Нерешителността при отстояване на позиции може силно да разгневи децата им. Този родител трябва да се научи да не изоставя решенията си или да ги прехвърля на брачния партньор, както и по-рядко да разчита на изказвания като: Почакай, баща ти ще се прибере у дома! Въпрос е на това, което наричаме респект. Ако родителят Везни не успее да си извоюва уважение от децата си от малки, то тази липса ще му създаде сериозни разочарования от тях на стари години.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби