Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Техники на релаксация

Подобно на останалите два въздушни знака – Близнаци и Водолей, и Вие, Везни, сте толкова неуморими. Под спокойното външно излъчване на личността Ви е скрито активното вътрешно напрежение, с което подхождате към света. Подвластни на планетата Венера, Вие навярно притежавате артистичен талант, който не е имал възможността да се реализира, но би могъл да Ви осигури път към преодоляване на стреса във Вашето ежедневие. Поемете ли посоката към някой вид изкуство, Вие ще си осигурите врата към по-спокоен и хармоничен начин на живот. Рисуването, писането на стихове, а защо не и вероятността да се научите да свирите на избран от Вас музикален инструмент, много точно ще паснат на инстинктивната Ви природа.

Освен всичко станало, Везните са с изтънчен вкус, както и отлични познавачи на най-фините нюанси на живота. Един спокоен съботен следобед с чаша чай, поднесен в старинен сервиз, аранжиран с букет от полски цветя и свещ, поставена в сребърен свещник. И задължително близък или любим човек, с когото да споделите мига.

Отличен начин за почивка е и да започнете системно да събирате знания за различните видове чай и ритуалите, свързани с неговото поднасяне. А защо не и самите Вие да поставите началото на колекция от екзотични чайове. Известно е, че в страни като Англия и Япония часовете за пиене на чай са свещени. Можете да помислите за подобен начин за оползотворяване на свободното време, особено в почивните Ви дни. Още повече, че някои от чайовете като съдържание и аромат имат успокояващо действие. Ако прибавите и една лъжичка кехлибарен пчелен мед, ще придадете на тази вълшебна напитка допълнителна сила.

Успеете ли да организирате подобен ритуал в ежедневието си, Вие ще си осигурите ефикасен модел за отдих. От една страна сетивата Ви ще бъдат задоволени от красотата на поднасянето на чая, а от друга духът Ви ще ликува от възможността да споделите тайнството на тези мигове с човек, на когото държите. И не на последно място тялото Ви ще бъде завладяно от отпускащия ефект на билки и треви. Ако помислите и за малко тиха музика, Вие ще успеете да се потопите в един романтичен свят, който, макар и мимолетен, ще Ви откъсне от напрегнатото ежедневие, както и ще Ви помогне да си починете. Просто трябва да позволите на романтиката, която носите в сърцето си, да излезе на показ.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби