Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Психологическа мотивация

Везните – символът на този зодиакален знак, има дълбока връзка с подсъзнателната нагласа на представителите му – са хора, за които балансът и хармонията на различните житейски нива са от първостепенно значение. Те се нуждаят от хармонична среда, освободена от прекалено напрежение и спорове, за да се чувстват наистина щастливи. Това често ги кара да правят жертви в името на мира и спокойствието, към които инстинктивно се стремят, и да са способни за дълго време да бъдат подложени на натиск от страна на околните. Тази тенденция с течение на времето придобива негативна стойност, ако от рано не бъде овладяна. Тя може да доведе до ситуации, в които, сблъскали се лице в лице с категоричен проблем, Везните да предпочетат варианта И вълкът сит, и агнето цяло, бягайки от ангажираност да вземат конкретна страна.

Често несигурни и променливи, понякога лековерни и лесно внушаеми, тяхната нерешителност е един от най-лошите им врагове. Взимането на решение или подкрепата на категорично формулирана страна от спор неминуемо хвърля хората един срещу друг, а представителите на Везни притежават силно вътрешно желание да не нараняват околните. Това ги прави дипломатични и в повечето случаи големи идеалисти в ежедневните си обществени контакти. Те имат инстинктивна нужда от общуване и среда, за да се чувстват цялостни и пълноценни. Това може би е знакът, който в сравнение с останалите в зодиака среща най-големи трудности в справянето си със самотата. В астрологичен смисъл Везни управлява брака и различните видове съдружия и има пряко отношение към личните, чисто персоналните контакти очи в очи. Понятието щастие като философия и обективност, за тях е свързано с необходимостта от споделяне на живота, мислите, емоциите им.

И тъй като този знак не принадлежи към групата на най-силните и активните в Зодиака, представителите му се нуждаят от идейна и духовна подкрепа, от любов, взаимна хармония и разбиране, от партньорство. Най-големите истини за личността си те научават по линия на общуването, по линия на изграждането на Аз-а в контакт с нечие друго его, с друга емоционалност и светоусещане. Така в непрестанно търсене на себе си и желание да установят и осъзнаят границите на собствената си персона, те могат да бъдат характеризирани като хора, влюбени в самата любов, стимул, който се подклажда и от фината им романтична нагласа. Това не им пречи понякога да проявяват злопаметност или да бъдат егоистично настроени в личните контакти, прекалено центрирани по отношение на собствените ти желания в целта да си осигурят покой и вътрешна хармония.

Със знака Везни често се свързват както различните начини за отдих, така и мързелът. Но дори и да не проявяват особена пристрастeност към тежка и мръсна работа, на представителите му не им липсва физическа енергия, особено ако дейността има градивен характер. В чисто ментален аспект те притежават силна психологична дарба и са отворени по един естествен начин за проблемите на околните. Тези им качества ги правят силно сетивни на интелектуалния фронт, който дава добри възможности да разгърнат потенциалната си склонност към контакти в обществото, които те осъществяват с чар и лекота.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби