Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Везните като началник

Ако сте мъж, сигурно си мислите, че Вашият началник Везни е човек, който тежи на мястото си – винаги справедлив и прям. Ако сте жена, вероятно сте влюбена в него, без да го съзнавате. Защото вибрациите на Венера са много силни.

По правило началникът Везни влиза в някакво партньорство или съвместен бизнес, тъй като интуитивно търси сътрудничество с друг човек, който да уравновесява собствената му индивидуалност, както и да го допълва. (А също и да бъде противната страна в спора!) Не обича да седи с часове на бюрото си както други началници.

Важните си решения взима на оградата. Не че я намира за по-удобна. Точно обратното. Но там най-добре обмисля и съпоставя двете противоположни идеи, разглежда ги от всичките им страни, преценява и най-накрая стига до справедливото и безпристрастно решение. Тогава моментално се връща в кабинета си и потъва блажено в удобното си кресло. Но докато е на оградата, душевната борба и мъките, свързани с нея, са изнурителни.

Началникът Везни се движи сякаш на особени обороти. Оставаш с впечатление, като че не бърза, а всъщност е изключително неспокоен и вечно зает с нещо извън канцеларията. Все едно, че наблюдаваш жонгльор в цирка. Всеки момент очакваш да изтърве нещо или да загуби равновесие, но това не става. Понеже е роден с естествено влечение към елемента на въздуха, началникът от тази зодия върши какво ли не с такава непринудена лекота и грация, сякаш изобщо не помръдва. Активността му не секва нито за миг.

Макар и притеснителен на моменти, той не е саможив. Изпитва непрекъснато нужда да общува с околните. Твърде интелигентен е, само че ако има в рождения си хороскоп ранен Меркурий, непрестанно се опитва да убеди и самия себе си, че е такъв. Доста началници Везни са красноречиви оратори, които с лекота могат да овладеят огромна аудитория. Разбира се, има и стеснителни екземпляри от тази зодия, които рядко си отварят устата, преди да са обмислили внимателно всичко. Те не обичат да привличат вниманието върху себе си, но затова пък спорят логично и убедително. Когато заговорят, веднага сте готови да им повярвате. Внушават стабилност и са от хората, които държат на думата си. Впрочем има един-единствен начин да се отметнат от казаното – ако са били принудени да бързат и не са обмислили достатъчно дълго решението си, впоследствие могат категорично да го отхвърлят, стига да сметнат, че е неправилно.

На какъвто и най-нисък пост да сте при своя началник Везни, бъдете сигурен, че той често ще се интересува от мнението Ви. Не бързайте да се ласкаете от мисълта, че навярно Ви смята за много умен и инициативен. Причината е друга. Той трябва да разполага с всички факти, с всички мнения, с всички аргументи За и Против, за да ги отсее и достигне до правилната преценка или решение.

Представете си, че един типичен началник Везни трябва да даде отговор за важна сделка. Преди да го направи, ще се допита демократично до жена си, до завеждащия протокола, до своята секретарка, до момчето в асансьора и до чистачката. Жена му ще го посъветва да се откаже, защото тя лично не понася съпругата на един от големите акционери. Шефът на протокола ще отвърне с дежурния си съвет по всички въпроси – Пълен напред! Момчето от асансьора ще се обърка, когато чуе размера на сделката. Четиридесет хиляди долара само хонорар на адвокатите за него е фантастична сума. То е дало четиридесет долара за юридическа консултация и вече се смята за прахосник! Чистачката не е имала доверие на никого в този свят. Когато чуе всички тези вещо направени анализи, началникът Везни все пак ще вземе логично решение (до каквото впрочем биха стигнали девет от всеки десет мъже). Но понякога може да има и друга причина той да търси толкова различни мнения. Може да е от онези Везни, които прехвърлят упрека за евентуална грешка върху нечия друга глава. Когато сделката се провали, той може винаги да каже: Идеята не беше моя. Чистачката мислеше така.

Хубаво ще бъде да си намерите началник Везни, който е успял да постигне хармония и единство на ума и чувствата си, и да работите за него. Скоро ще се убедите, че той е чудесен ръководител и непресъхващ извор на мъдри съвети. За каквото и да се допитате до него, даже и за лични проблеми, той ще обмисли всичко и ще Ви предложи справедлив и умен изход, за който никой не се е сетил.

Едно е сигурно – стените в кабинета на Вашия началник Везни няма да бъдат голи, макар че момичето от снимката в неговия календар най-вероятно ще бъде. По стените красиво ще са разположени картини и репродукции. Прахът по всички рафтове и масички грижливо ще е обърсан. В ъгъла дискретно ще се подава радио или грамофон, за да може в напрегнатите моменти да зазвучи тихата приятна музика. Цветовете в кабинета няма да бъдат в ярко оранжево, тропическо зелено или нещо друго крещящо. Твърде вероятно е обаче да има ориенталски мотиви. Някои Везни ги харесват, може би заради покоя и малко ленивия начин на живот на Изтока, а също и заради спокойната хармония на източната философия.

Ако началникът Ви е от женски род, в кабинета обезателно ще има саксия с цвете или винаги свежи цветя, както и голямо огледало. Грамофонът или радиото са задължителни. Началничката Везни, подобно на колегите си мъже, се старае да бъде винаги справедлива. Само че за разлика от тях тя няма да е толкова колеблива и бавна, когато взима решения. Тъй като за една жена е много по-трудно да стигне до ръководен пост, тя е принудена да преодолява нерешителността си, иначе едва ли би се добрала до върха. Изслушва внимателно аргументите на спорещите страни в службата и бързо въдворява ред. По отношение на интимните си преживявания тази жена също сравнително бързо взема решения. Или вече е наясно, че бракът не е за нея, или се впуска в последния си любовен роман (макар че това едва ли ще е за дълго). Умът ѝ е толкова остър и логичен, че едва ли ще позволи на чувствата да я заслепят безвъзвратно. Точно това е едно от най-странните противоречия на Везните – те се подчиняват на своята повелителка Венера не без съпротива и трудно позволяват на сърцето си да управлява главата им.

Вашата шефка може би ще бъде красива. Ако ли не, ще Ви очарова с маниерите и прекрасната усмивка. Работите ли по-дълго с нея обаче, ще знаете, че зад приветливата ѝ предразполагаща външност се крие ум, който не пропуска нито една Ваша грешка. В такива моменти ще Ви предупреди с нетърпящ възражения тон, че това не бива да Ви става навик. Гласът ѝ ще продължава да е мек, може би само малко по-провлечен и леко дрезгав. Ако асцендентът ѝ обаче е Овен, Близнаци или Стрелец, възможно е да пламне от гняв и тогава атмосферата да стане доста напечена за Вас. По отношение на служебната дисциплина тя е по-строга от мъжете Везни.

Външният вид на една началничка Везни хвърля в луда завист останалите жени в службата. Никой не може да се мери с нея по тоалети, бижута и парфюми. Тя държи обезателно да бъде в списъка на десетте най-добре облечени жени. Всички мъже отстъпват пред чара ѝ без съпротива. С изключение на Лъвовете, Скорпионите, Телците, Козирозите и Овните, според които да работиш изобщо за жена е все едно да служиш в наказателна рота.

Приятелското ѝ отношение понякога може да Ви подведе и да допуснете най-голямата грешка – да фамилиарничите и да се отнасяте с нея като към някое от момичетата в службата. Тя не търпи подобно държание, нито пък търпи клюки из канцелариите и тоалетните. Може да обожава споровете, но не е клюкарка. И се е издигнала до поста си благодарение на това, че си е държала езика зад зъбите. Мисля, че съм ясна.

Под знака на Везните са родени много повече началници, отколкото в която и да е друга зодия. Те обаче ще бъдат много по-добри, щедри и либерални с подчинените си, ако периодично задоволяват нуждата си от почивка и подремват по малко на обяд. Ако са уморени и гладни, просто не приличат на себе си. Затова е добре подчинените им да съберат пари и да им купят удобно и меко канапе, както и да им осигурят спокойствие в обедната почивка.

Везните рядко са равнодушни към парите. Шефът Ви ще е или най-стиснатият, или най-щедрият в града. Може да е ненадминат скъперник през декември и същински Дядо Коледа през юли. Но отношението му към парите е винаги определено. Когато дава бакшиш, дава или пет цента, или пет долара.

Макар че Ви е началник, няма начин да не Ви покани в дома си. Защото изпитва желание и нужда в определен момент да се покаже като невероятно гостоприемен домакин и да позабавлява подчинените си.

В присъствието на жени той е истински мъж и олицетворение на галантността. Не търпи някой да се държи разпасано и вулгарно. Не забравяйте, че хармонията е второто му бащино име. Ако съумеете да му я създавате винаги, той ще иска да сте непрекъснато край него, без да си дава сметка точно защо.

Изобщо характерът на Вашия началник Везни е доста сложен. От една страна ще Ви дразнят ненадейните му пристъпи на нерешителност. Ще се чудите защо той все се колебае, бави и отлага решенията си. От друга се нуждае от подкрепата Ви и тайно се надява да му помогнете да осъществи мечтите си. От трета ще Ви дари с невероятната си усмивка и Вие ще забравите дните, в които е бил мрачен и несговорчив. Той не е нито агресивно амбициозен, нито вечно недоволен мърморко. Не иска да го превъзхождате, но и не очаква да му бъдете роб. И най-важното – никога няма да измами доверието Ви! Не Ви ли се струва, че везните май се накланят в негова полза?

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби