Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Везни
ElmUS.biZ

Везни

AБВГ

Болести, лечение и диети за Везните

Управляваща планета – Венера

Противоположен знак – Овен

Елемент – Въздух

Качество – Кардинален

Влияние върху – бъбреци и поясна област.

Болести – лумбаго, нефрит, камъни в бъбреците, захарен диабет, уремия.

Потребност в храната – натриев фосфат.

Растения – теменужка и киселец.

Витамини – А и Е.

Метал – бронз.

Да включва в диетата си – неизлющен ориз, риба, яйца, смокини, цитрусови плодове.

Да развива – самоувереност и способност да се срещне лице в лице с фактите.

Да избягва – прекалено пушене и силни алкохоли, нерешителност и ревност.

Везните са въздушен, мъжки, положителен знак. Неговият символ са везните – равновесието – и те точно определят характера и влиянието му. В реалния, земен свят Везните внасят хармония, равновесие и симетрия. Те управляват връзките между микрокосмоса и макрокосмоса, между личността и обществото, между явленията и отделните феномени.

Везните се раждат на кръстопътя на битието, затова на тях им е трудно да взимат решения, те се колебаят, размислят и се объркват, опитвайки се да решат своите проблеми със съдействието и участието на другите. Ако участниците в този процес са в конфликт, страда здравето им. Разочарованията, дори те да са само във въображението им, могат да предизвикат духовен упадък, който се задълбочава и стига до невроза или поразява бъбреците им – най-уязвимото място във физическото им тяло.

В период на стрес Везните могат да потърсят облекчение в алкохола и лекарствата, макар и по натура да нямат склонност към подобни пагубни навици. Организмът им се старае да съхрани химическия и хормонален баланс с помощта на собствения си потенциал. Отровите и кръвта се филтрират и извеждат чрез урината. Продължителните емоционални разстройства водят до изработка на токсини, които натоварват допълнително бъбреците. Затова, когато блюдата на везната не са в равновесие, поради душевното им състояние настъпват болестите. Тогава е най-добре Везните да се обърнат към специалист, който да възстанови равновесието между съзнание и тяло. Като правило Везните имат добро здраве, дори когато външния им вид не говори за това. Присъщият им стремеж към златната среда, обикновено води до самодисциплина и не предизвиква сериозни нарушения в равновесието и здравето им.

В началото на всяко заболяване при Везните, може да има нарушения в бъбреците и пикочния мехур, кожни обриви или силно главоболие. Ако те имат такива симптоми, трябва да се обърнат към лекар.

Астролозите казват, че Венера, която управлява знака на Везните, им дава склонност към сладки неща и сладкарски изделия. Това може да способства за развитието на захарен диабет – една от болестите, към които е склонен този знак. Затова трябва периодично да се правят изследвания на кръвта и урината за съдържание на захар. Везните също така трябва да се пазят от склонността си към преяждане. Най-добрата и ефективна терапия за повечето неразположения на Везните е пълен отдих и отпускане в мирна и хармонична обстановка с любими хора. Везните реагират на лечебното въздействие на музиката, затова трябва да експериментират с различни мелодии и да определят кои от тях оказват отпускащо въздействие. Голяма възстановителна сила има красотата на цветовете, прекрасните произведения на изкуството и тихите разговори с хора с духовна и артистична природа.

При неблагоприятно разположение на планетите Везните са предразположени към лумбаго, ишиас, възпаление на пикочния мехур, рак, камъни в бъбреците, уремия, болестта на Брайт, захарен диабет, кисти на яйчниците.

Везните предпочитат равновесието, търсят баланса и избягват противоречията. Макар и да са носители на мира и да се огорчават от спорове и разногласия, те са превъзходни адвокати на дявола във всяка дискусия. Виждат всичките страни в едно дело, но в повечето случаи взимат противоположната позиция, заради удоволствието от доказателствата.

Подсъзнателно Везните търсят одобрението и възхищението от околните. Затова те правят често пъти това, което ще се хареса на другите, а не това което произлиза от реалността.

В любовните отношения те са меки и изтънчени. Някои представители на знака са истински Дон Жуани, но въпреки това, Везните гледат на брака си сериозно. Те са в състояние да сключат брак по разум и след това много години да живеят в тихо отчаяние или да се разведат.

Везните трябва да избягват храната към която имат слабост – екзотични храни, остри сосове, десерти и тестени произведения. Най-безопасна за тях е простата храна, обезпечаваща на организма нужните вещества и витамини. Епикурейстките рецепти е по-добре да бъдат оставени за гости. Везните трябва да се хранят в средата на миролюбиви хора, още по-добре, ако са сходни по дух. Тихата, успокояваща музика може да помогне да се разреди напрежението, ако има такова.

Минералната сол на Везните – натриев фосфат, помага на киселинно-алкалния баланс в организма и облекчава извеждането на шлаките. При неблагоприятно положение на планетите Везните изпитват недостатък на този жизнено важен елемент. За да го набавят по естествен начин в организма си, те трябва да включват в храната си – моркови, цвекло, царевица, неизлющен ориз, смокини, ябълки, ряпа, бадеми, стафиди, праскови. Растенията на Везни са теменужка и киселец.

Неблагоприятното разположение на Венера може да се компенсира, като диетата се допълва с витамини А и Е, йод и мед. Витамин Е е особено важен като антиоксидант, помагащ на черния дроб да извършва работата си. Той играе важна роля при кожни заболявания, както и при хемороиди и разширени вени. Способства за регулиране на менструалния цикъл при жените и предотвратява безплодието при мъжа. Неговите естествени източници са прораслата пшеница и соевото масло. Йодът е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, хормоните на която влияят върху правилния обмен на веществата. Източници на йод са морските продукти и тиквата. Медът като минерал способства за производството на червени кръвни клетки и ферменти, необходими за правилното функциониране на нервната система. Намира се в репичките, краставичките, салатите и стридите.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Везните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби