Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Козирог
ElmUS.biZ

Козирог

AБВГ

Интимният свят на мъжа Козирог

Традиционно мъжът Козирог е обрисуван като студен и пресметлив човек, който се интересува единствено от постиженията на своята кариера и обществен живот. Но това не е цялата истина. Зад високомерната фасада се крие един от най-сърцатите романтици в света. В повечето случаи, докато убива със строг поглед, наранява с думи или тенденциозно игнорира нечие присъствие, в тайните на своето сърце той изгаря от желание за близост и разбиране.

Този конфликт между вътрешното и външното лице на мъжа Козирог се дължи на влиянието на планетата Сатурн – неговия зодиакален господар. Именно тя му налага Сатурновото излъчване на мрачен и строг човек, който вещае зло, и го кара постоянно да чувства и помни, че за всяка радост трябва да се плаща. Сатурн е онзи дисциплиниращ фактор, който напомня на ученика, че ако не си напише домашното, ще получи заслужено наказание. Това обяснява защо този типичен Сатурнов представител дори и когато се намира на увеселително парти, държи съзнанието и ума си будни в желанието за по-смислено и делово прекарване на времето. Докато успоредно на този момент езикът на тялото изисква от него да приеме поредното предизвикателство и да отвлече най-привлекателната дама на вечерта в апартамента, леглото си, а защо не и в сърцето си. Под деловата и амбициозна маска, която носи, той е един класически любовник.

Обикновено Козирогът се проявява като достопочтен морален и конвенционален мъж, който трудно излиза извън равновесие, но когато това се случи би било най-добре всичко живо наоколо да замълчи и сведе смирено глава. Към тези, които обича, мъжът Козирог е внимателен, великодушен и сериозен. Той обича да купува подаръци на своята любима жена или да ѝ изпраща по пощата оригинални писма или поеми. И в повечето случаи сърцето му ще е преизпълнено с чувство, че не съществува достойно възнаграждение на усилията, които той влага в интимността. Едва изплувал от младостта си, Козирогът вече е един завършен специалист по сърдечните дела, който има своите идеали и окончателна представа за истинската, най-чиста любов. С течение на времето той придобива образа на все по-добър и вещ в любовната игра, а с настъпването на зрелостта привлекателността му дори се засилва. Обикновено успехът на Козирога, не само в обществен, но и в чувствено-емоционален план, нараства с възрастта. Дори и брака си той организира след тридесетата си година, когато и изискванията му към партньорката са вече доста големи.

Самият Козирог може да бъде много ревнив и отмъстителен извън леглото. За него са характерни резките изблици на разочарование, когато си представи, че може да бъде отхвърлен или необичан, защото под общоприетия дисциплиниран екстериор, който той демонстрира, съществува едно незряло момче, което изпитва болезнена нужда всяка минута да чува колко е обичано и единствено. Понякога очите на мъжа Козирог е възможно неуморно да играят в търсене на ново любовно предизвикателство. За него едва ли би имало значение социално-икономическата или етническата подплатеност на нещата, ако вече е уловил нямо потвърждение на своите чувствено-еротични желания. Сноб в обществото, той е в състояние да се радва на огромен интимен опит, придобит по крайпътни хотели с анонимни партньорки. Подобни контакти са в състояние да продължават дори и с години, независимо от възрастта и семейното му положение. Всъщност не е много лесно да се обича мъж Козирог, който, не само че е ревнив, но може да бъде много неверен и хитър. И все пак, веднъж установил сърцето и вниманието си върху подходяща нежна половинка, той автоматично се превръща в най-добрия и най-галантния измамник на света.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Козирозите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби