Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Козирог
ElmUS.biZ

Козирог

AБВГ

Психологическа мотивация

Това е знак на контрастите. У всеки Козирог съществува голям потенциален стремеж към успех, въпреки че понякога той отказва да го види у себе си, като развива силно песимистично начало, което не позволява на дарбите му да бъдат проявени. От една страна, представителите на този зодиакален знак са амбициозни и се домогват до целта си във всяко начинание, с което са се захванали. От друга страна, има и такива, които въпреки вътрешния си стремеж да правят добро, са спъвани от задръжки и липса на самоувереност. И двата типа Козирог са стриктно прикрепени към стандартния модел на поведение и житейска позиция и инстинктивно се нуждаят винаги да бъдат приемани като хора, които вършат само правилни неща, и то по най-правилния начин.

Благоразумието и методичността им често доминират над вроденото им чувство за хумор, което наистина строго контрастира с тенденцията им да мърморят и в повечето случаи да бъдат недоволни. Срещано явление е, дори и преуспяващ, Козирогът да страда от липса на вътрешна увереност. Както и Козирог, на който му липсва престиж и вяра в способностите, да е в състояние умело да се спаси от своя негативизъм, да дойде на себе си и да реши да се наслаждава на живота по един демонстративно безгрижен начин. Това може би са най-крайните прояви, характеризиращи двата основни типа Козирог. Съчетани в едно, те биха дали идеалния вариант, който не е лек за постигане.

Самият зодиакален символ на този знак търси за опора здравата грапава скала, а посоката на движение е винаги устремена към върха. Това съчетание между желанието за стабилност и свободата на духа изисква усилия и в повечето случаи води до изпадане в крайности. Една от най-ценните характеристики на Козирога е чувството му за хумор, което е възможно да бъде спасителен изход в най-сериозните му проблеми. Търпението е друга негова добродетел. Но липсата на самоувереност може да накара притежателя му да не се осланя на него, да го загърби или да го замени с непрестанно отлагане – протакане, което да не води до краен резултат.

Типичният Козирог притежава вродено чувство за отговорност и дисциплина, но отново тази прословута липса на вяра в собствените му сили може да хвърли и тях, като негови добродетели, на вятъра. Истина е, че не е толкова лесно човек да се домогне до онези черти от характера на Козирога, които да го разкрият като един мил, обичлив и нежен човек. Но те наистина съществуват и са дълбоко заложени в него. На тях им липсва спонтанност, но това не означава, че не могат да бъдат проявени. Тук става въпрос за здравите Сатурнови стени на времето, които могат да бъдат преодолени само с помощта на дисциплинирано търпение, което би разкрило най-дълбоката и най-чистата същност на сърцето на Козирога. А то е изпълнено с трайни и наистина топли чувства.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Козирозите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби