Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Козирог
ElmUS.biZ

Козирог

AБВГ

Семейство, родители, деца

Детето Козирог вярно и честно желае да заслужи уважението на родителите си, които в замяна трябва да разберат, че то не бива да бъде насилвано с оригинални или нестандартни методи. Те трябва да му осигурят подредена и дисциплинирана семейна среда. От невръстна възраст това дете ще се нуждае от съзнателно мотивирана подкрепа, която да му гарантира поемане на отговорността, чрез която то да запази гордостта си чиста. Една от най-големите награди за него би било получаването на джобни пари, което от една страна ще му демонстрира родителското доверие, от което то така се нуждае, а от друга ще му даде възможност дисциплинирано и сериозно от рано да се погрижи за своите спестявания.

Самоувереността, чувството за хумор и склонността му да поема чистата радост от живота се нуждаят от непрестанна подкрепа. В противен случай малкият Козирог би израснал прекалено сериозен, превръщайки се в едно възрастно дете, което страда от разминаването със средата. Родителите му не бива да се притесняват, ако то не блести с амбиция в предните редици на класа. Внезапните отскоци към върха не са за предпочитане. Амбициите му трябва да бъдат култивирани бавно и насърчавани с мъдро търпение.

Родителят Козирог более за успеха на своите деца, но успоредно с това е добре никога да не забравя да показва любовта и привързаността си към тях, да цени и поощрява усилията им, като им отделя необходимото време за взаимно общуване. Това ще изисква голямо количество енергия от негова страна, защото в повечето случаи той е свикнал да бъде отдаден на кариерата си, която осигурява материалната стабилност на семейството му. Добре е сериозно да помисли за духовната и емоционална връзка с децата си, която не се влияе от скъпи подаръци и материални придобивки.

Козирогът родител особено трябва да внимава през годините на пубертета на своите деца, когато прекалената дисциплина и строгост, които той налага, могат да доведат до разрушаване на моста помежду им. Естествената им детска склонност в тази възраст – да се опълчват на родителския контрол – налага допълнително съобразяване от страна на Козирога, с цел да съхрани контакта си с тях за дълги години напред.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Козирозите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби