Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Скорпион
ElmUS.biZ

Скорпион

AБВГ

Скорпионът като началник

Говори благи думи, но дръж дълга пръчка. Този съвет на президента Рузвелт изразява по съвършен начин философията на Скорпиона, поднесена от самия Скорпион. Мисълта принадлежи на своя автор, но тя легитимира природата на всеки плутонов представител. Това е девизът на всеки началник Скорпион – може да е невидим за Вас, но той го е окачил над бюрото си, макар и символично. Имайте го предвид. Той си го знае. Аз лично нямам желание да обсъждам обстоятелствено въпроса за девиза с него. Достатъчно е да го понаблюдаваш отстрани и ще се види практическото му приложение. Скорпионът не обича да го разпитват за методите му.

Животът на началника Скорпион с благите думи и дългата пръчка е всъщност преследване на истината и властта. Той се стреми да узнае не само тайните на рая и ада, но и всичко, което е между тях. Вие, например, сте едно от нещата между тях. Той непременно ще научи Вашите тайни, ще се постарае да разбере какво щрака в малкото Ви мозъче или в големия Ви мозък, според мозъка Ви. Но няма да прибегне до външен натиск, за да разголите душата си, защото Вие сам ще го направите така или иначе. Това не може да не стане. Плутоновите му очи ще се впият във Вас изпитателно и Вие ще си признаете всичко. Така че ако си имате нещичко, което на всяка цена държите да запазите за себе си, просто не поглеждайте в очите му или за всеки случай напуснете работа.

Една моя приятелка, певица, срещнала веднъж през лятото шефа си Скорпион случайно на летището. Той пристигал от Калифорния и седнали да изпият по едно кафе. (Изглежда малко нелогично, защото лятото няма нищо общо с ноември, но Плутоновата сила е в своя апогей именно през лятото). Сутринта тя имала приятно преживяване – взаимно обяснение в любов с един естраден композитор. По една случайност този композитор бил приятел на Скорпиона и поради известни обстоятелства сутрешното събитие трябвало да остане в тайна. Шефът я забавлявал с впечатленията от пътуването си, разказал ѝ куп смешни и забавни преживявания, тя била изцяло погълната от неговия разказ. Сутрешната съдбоносна за нея среща почти избледняла в съзнанието ѝ. Внезапно шефът ѝ погледнал часовника си – оказало се, че има уговорена среща с някакъв продуцент, при който се надявал да започне филм. Тя му подала ръка, казала Довиждане и Пожелавам ти успех, а той задържал ръката ѝ, спрял проницателния си поглед върху нея и бавно ѝ отговорил: А пък аз ти пожелавам любов. И както разбирам, ти вече си я намерила. Радвам се за теб! Подхождате си чудесно. След като отместил очи от нея (Скорпионите не позволяват другият първи да го направи), той ѝ се усмихнал загадъчно и тръгнал. Момичето до ден днешен недоумява как е могъл шефа ѝ Скорпион да се досети.

Разказвам Ви този случай за урок. Скорпионът е способен да проникне и във Вашата тайна. Не е задължително да бъде любовна. Могат да бъдат най-различни неща – че баща Ви не е успял да завърши дори осми клас, че сестра Ви има роман с женен мъж, че от шест месеца сте престанали да изплащате банковия си заем, или че ангорската Ви котка отново е бременна. Дано не сте прикрепили копчето на сакото си с безопасна игла, вместо да го зашиете, или пък дано сутринта брат Ви не е фраснал снаха Ви с тенджера по главата, защото той ще отгатне и тези неприятни дреболии. И няма да Ви го спести. И Рибите са проницателни, но проницателността на Скорпиона е друга. Рибите усещат със сетивата си. Скорпионът стига по-далеч. Той знае! Не става въпрос за физически усещания. Нито пък за интуиция, както е при Водолея. Скорпионът е способен да проникне много по-дълбоко.

Плутоновата способност на Вашия началник му помага да усеща настроенията Ви и понеже съчувствието е в характера му, той ще се съобразява с Вашите настроения. Ще се убедите колко е важно това. Има толкова сприхави, недодялани и безхаберни началници, които нито забелязват, нито искат да знаят какво Ви е на душата. В сравнение с тяхното обидно безразличие отзивчивостта на Скорпиона е повече от прекрасна. Това е истината.

Сигурно ще се изненадате, че кабинетът на Вашия шеф Скорпион не отговаря на очакванията Ви. В него не е толкова страшно, той не шокира на всяка цена с размерите си. По-скоро ще се окаже на най-закътаното и спокойно място в сградата. Във всичко личи плутоновата увереност. (Малко по-различно може да бъде, ако в рождения хороскоп на Вашия началник има влияния от Близнаци, Водолей или Лъв. Но и в тези случаи рядко ще забележите нервност и безпорядък. Само оборотите ще бъдат малко по-бързи.) Този човек се владее по един изумителен начин. Той преследва неуморно целта си и се гордее, че другите не могат да разберат истинските му стремежи. Неговите съперници дори не разбират, че той е започнал борбата с тях или го разбират, когато е станало късно и са загубили.

Скорпионът с лекота прониква в душата Ви, но никой не може да отгатне какво точно е намислил. Това всъщност е едно от най-мощните му оръжия. Той е истински майстор да прикрие чувствата си и да заблуди противника си, който въобще не очаква нападението му или пък го очаква отзад, а получава внезапно нападение отдясно – най-уязвимото му място в най-неудобния за него момент. Това е безпогрешният начин, по който Скорпионът печели.

Победите му носят престиж и успех. Ако Ви е харесал, можете да разчитате на безрезервната му помощ в стремежа Ви да постигнете целите си, а пък той ще постигне своите, разбира се. Ако пък не Ви е харесал, по-добре не четете тези редове. Първо, той няма да Ви вземе на работа, а ако друг преди него Ви е назначил, кариерата Ви при него ще бъде кратковременна. Плутоновите началници нямат жалост и не проявяват съчувствие към служителите, които нямат място в техния екип. Те особено много държат на екипа, който е синоним на личния им просперитет, а чувствата на служителите са на втори план. Разбирам, че сте настръхнали от желание да защитите Вашия шеф. Той е толкова съвършен, как може да се говорят такива неща за него! Така мислят повечето от подчинените на началниците Скорпиони. Ако Вие не мислите така, значи не сте член на екипа му, а само замествате някой, който е в болнични.

Началникът Скорпион си има свои начини за привличане на предани хора. Обкръжението му се състои от верни приятели – неприятелите си той държи на безопасно (за тях!) разстояние. Сякаш е очертал около себе си невидим кръг. И в кръга се намират избраниците му. Някаква черна магия пречи на останалите да прекрачат в кръга. А за неприятелите той просто е недосегаем. Магнетичните му очи безпогрешно са преценили всеки, който не отговаря на изискванията, и той незабавно бива отстранен. Неподходящите хора не съществуват за Скорпиона. Той просто не ги забелязва, те отсъстват от съзнанието му. Но радарът му мигновено ще регистрира тяхното приближаване, особено ако то е опасно. Всичко това създава у тези хора усещане за отсъствие. Не е приятно да се отнасят към тебе като към призрак и не след дълго неподходящият за екипа си тръгва сам и отива на друго място, където поне ще го забелязват и ще се чувства като материален човек.

Да не си помислите, че за да постигне своите цели, началникът Скорпион непременно трябва да прилича на Дракула и да изпуска отровни пари от ноздрите си. Не си го представяйте непременно загърнат в черен плащ, не очаквайте да Ви говори с гробовен глас. Първото Ви впечатление от него, когато Ви вземе на работа, ще бъде, че неговата сила и властност са митологизирани.

Фигурата му може да бъде средностатистическа, а усмивката му да прилича на извадена от стъклопис. Когато тая усмивка просветне, ще се разтопите и ще изгубите доверието си в астрологията. Той е толкова благ и изглежда напълно безобиден. Но когато Ви прикове с тежките си сини или кестеняви очи, набързо ще потърсите стол, за да приседнете. И ще бъдете готови да изпълните всяко негово нареждане. Той вече владее Вашите чувства. От тук нататък никой друг няма да бъде в състояние да Ви повлияе. Вие ще бъдете беззаветно предан на своя нов, чудесен, деликатен, внимателен, талантлив и умен началник и ще бъдете убедени, че само завистливите, отмъстителните и некадърните могат да го смятат за опасен човек. Вие вече сте решили, че той е най-незлобливият шеф, който може да съществува.

Най-незлоблив ли? Ако толкова държите на прилагателни, използвайте ги, но незлоблив? Чудесен – да. Деликатен – може. Талантлив и умен – няма спор. Искрен и лоялен – разбира се. Благороден покровител – съгласна съм. Верен? Да, и хиляди пъти да. Но незлоблив? Категорично не! Длъжна съм да кажа на всички, които работят при Скорпиона или се канят да постъпват на работа при него, че един от моите най-близки приятели е невероятно талантлив композитор Скорпион и аз съм една от допуснатите в неговия свещен кръг. Имам си в моя дом един мъничък Скорпион (забелязахте ли, че не казах в неговия дом – значи още не ме е хипнотизирал напълно) и по обясними причини съм му особено близка. Така че не ме причислявайте към враговете на шефа Ви. Но астрологията ми дава основание малко по-точно да преценя що за човек е той. Вие сигурно си въобразявате, че в решителен момент той ще запази онова спокойствие и невъзмутимост, оня приветлив поглед, с който става от леглото си сутрин. Нищо подобно, в решителен момент той ще се преобрази коренно.

Той не понася разголването на чувствата. Той е убеден, че на всяка цена трябва да запази самообладание. Но ако в даден критичен момент се налага да се предприемат незабавни и решителни действия (такива критични моменти дал Господ), той ще извади от себе си такава неподозирана енергия, че Вие ще видите с очите си един напълно различен човек. След като ситуацията бъде овладяна, той ще овладее и страстите си. Силният характер ще му помогне да направи това. И така до следващия подобен момент.

Все пак обикновено той налага около себе си спокойствие, уравновесеност и самообладание. Избликът, за който стана дума по-горе, може да бъде предизвикан не само от професионален проблем, но и от сантиментално крушение – това, разбира се, не е Ваша работа. Маската на хладнокръвието и самоувереността може да падне от лицето му само в съдбоносни мигове.

Ще бъде грешка да го ласкаете повече, отколкото трябва. По начало той е недоверчив и подозрителен. Сетивата му са особено чувствителни към тайни намерения и подбуди. Много често е мнителен и към невинните забележки на невинни хора и това е една от слабостите му. Ако прекалено му угаждате, по-скоро ще Ви уволни, отколкото ще Ви предложи повишение. Може да реши, че му се подмазвате, за да го изместите от стола му. Но той по достойнство ще оцени Вашето възхищение от качествата му, ако сте дискретни и ако не преигравате. Трябва да му предложите лоялност, ако искате да получите лоялност. Във финансовите въпроси той е абсолютен педант – държи на точността и в най-дребните детайли. И никога, при никакви обстоятелства не се опитвайте да го изпреварвате или да го уязвите. Ако не искате да ме послушате, съветвам Ви няколко седмици да стъпвате върху черупки от яйца, между които пълзи отровен паяк, за да Ви се набие в главата, че с отмъстителността на Скорпиона не бива да си правите шеги.

Няма проблеми, който Вашият шеф да не може да реши, ако се е захванал. Всички плутонови личности притежават способността да преодоляват мъжествено и с нечовешка воля своите лични трагедии, болести, а така също и служебните си неблагополучия. Колкото до характера на Скорпиона, той може да е по-подвижен, отколкото при останалите зодии. Макар да олицетворява изследователските способности и безпогрешния усет на детектива, характерът на Скорпиона си остава една непроницаема загадка.

Никой не е успял да проникне изцяло в природата на Скорпиона. Няма да успеете и Вие, а ако вече сте започнали, той така ще Ви хипнотизира с погледа и гласа си, че ще забравите всичко, което вече сте научили за него. Предупреждавам Ви да внимавате и да напрегнете здраво ума си. Едното е с отбранителна цел, а другото, за да схванете идеите на този човек, който ще Ви възхищава цял живот със своята смелост и искреност. Вярно е, че неговата природа е сложна и неразгадаема, че образът, който предлага на околните, е измамен, но самият той никога не се заблуждава. Колцина от нас могат да кажат това за себе си. Дори онези, които не се смятат за безскрупулни, могат ли да го кажат?

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Скорпионите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби