Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Скорпион
ElmUS.biZ

Скорпион

AБВГ

Семейство, родители, деца

Когато нещо не не е наред с детето Скорпион, то става мълчаливо, затворено и дори отказва да яде от най-любимите си храни. Още докато е малък, Скорпионът трябва да бъде провокиран да говори за проблемите си. Тенденцията да ги затваря в себе си води до сериозни трудности в зрелия живот и е една от основните причини за неговите терзания и страдания.

Като дете той повече от всички останали се нуждае от завладяващо хоби. Посоката на избора му изисква насърчаване от страна на родителите, за да може по-лесно да се спре на занимание, което дълбоко го поглъща и трайно държи интереса му буден. Това ще го научи още невръстен да съсредоточава емоционалната си и физическа енергия в градивност. Добре е от дете да бъде въвлечен във водните спортове, към които проявява естествени предпочитания.

Като родител Скорпионът е изпълнителен и взискателен – понякога дори твърде много. Дълбоко заинтересуван за бъдещето на децата си и тяхното реализиране като личности, той може да отиде прекалено далеч в желанието си да знае всичко за тях. И трудно ще възприеме обективната истина, че децата също се нуждаят от свой личен живот и тайни. Добре ще е той повече да набляга на вроденото си чувство за хумор в и без това сложните си отношения с тях. По природа стриктен и често безпощаден, Скорпионът родител рядко разбира, че някои деца реагират по-адекватно на по-мека ръкавица, каквато ме му е винаги по мярка.

Тенденцията му да отстоява упорито правотата си може да го направи недружелюбен и дори да го отчужди от децата му. Хармонията във взаимоотношенията изисква той често да изоставя заповедния тон и да се опитва разумно и спокойно да се аргументира. Както и да схване, че успеха на децата му е лично техен и е плод на първо място на собствените им усилия, независимо от пламенната подкрепа, която той им оказва. Благодарността им рано или късно ще го настигне, стига той да успее да им повярва така, както вярва на себе си.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Скорпионите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби