Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Скорпион
ElmUS.biZ

Скорпион

AБВГ

Психотип според Юнг

Може би една от най-силните комбинации в теорията на астрологията, която осъществява любопитната връзка между съвременната психология и традиционната астрология, е комбинацията Скорпион – холеричен психотип. Представителите ѝ са носители на интензивна чувственост и концентрирано духовно начало, което държи на своята дълбока самозавършеност и сила. Мотото Аз съм закон за самия себе си е неслучайно избрано за тях в търсене на честния път към идеала за вътрешна значимост.

Този психотип не е никак лесен за съвместно съжителство, поради което е и твърде вероятно бизнес-партньорите или политическите му съдружници и съмишленици да проявяват много по-голяма загриженост към него, отколкото собствените му роднини. Той притежава сложна индивидуалност с наситена вътрешна динамика. Затова е трудно разбираем както за хора с по-тиха и затворена емоционалност, така и за такива с по-експресивна и освободена чувствителност. В това няма нищо чудно, защото именно по-меките и фини нюанси на холеричното му чувствено начало са най-слабо развити. Проблемът му е, че има склонност да идентифицира силната нежност, на която е способен, със слабост, която за нищо на света не би позволил да се превърне в негово поведение. Това е причината често да проявява жестокост, а по-някога и стигаща до лукавство хитрост, което му налага да хвърля системни усилия в овладяване на собствената си личност.

Може би именно представителите на този психотип могат да бъдат оприличени на кръстоносци, които сякаш са се обрекли в реализирането на своя лична достойна кауза или мисия. Ако сте един от тях, опитайте се пълноценно да използвате вродения си капацитет, както и инстинктивната си способност и сила да помагате на жизненоважните и хубави неща в живота да се случват. Вашият проницателен и възприемчив ум може да се захваща с всякакви трудности и дълготрайни проблеми, от битката с които да излиза като достоен победител. Истината е, че конкуренцията ни най-малко не е в състояние да уплаши или обезсърчи представителите на този психотип. Дори напротив. Тя е умело използвана от тях, като поредното добре дошло предизвикателство.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Скорпионите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби