Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Овен
ElmUS.biZ

Овен

AБВГ

Семейство, родители, деца

Може би детето Овен е най-пълният носител на жизнения ентусиазъм, характерен за огнените зодиакални знаци Овен, Лъв и Стрелец. Този ентусиазъм, който обхваща голяма територия от интереси, за жалост често води до едно бързо изтощение и е възможно да докара родителите на Овена до празна кесия. Харченето на много пари за нови играчки едва ли е най-разумният подход към малкия Овен, който е възможно бързо да достига до отегчение в очакване на поредното задоволяване на прищевките му. Може би това е едно от децата, които най-лесно могат да бъдат разглезвани.

Търпението е най-силния коз за Овена, така че напредъка му в ранните ученически години е възможно да бъде леко затруднен. Често младият Овен разчита на това, че ще му дойде музата да чете в последните часове преди изпита. За щастие той ще бъде в състояние съвсем съзнателно да се мобилизира да учи много бързо, ако след негов провал на изпит проумее, че приятелите му са вече далеч напред с материала. Напълно е възможно подобнa излагация, която накърнява лидерските му позиции, никога повече да не се повтори.

Грубата военна дисциплина не е най-подходящият метод за възпитание на младия Овен. Той по-скоро би се подчинил без инат на по-гъвкави методи. Едно настоятелно или твърде строго поведение към него би подложило на изпитание независимия му дух, което за Овена би било посегателство върху индивидуалността му и оттам предизвикателство да отстоява категоричните си позиции с цената на всичко.

Овните могат да бъдат наистина добри родители. Те си остават по своему млади и способни по естествен начин да откликват на ентусиазма на своите деца. Обикновено дори и на по-зрели години те рядко срещат трудности, когато се наложи да се пренастроят на вълната на емоциите и инстинктите на децата си. Родителят Овен много често с радост подкрепя извънучилищните интереси на своя малчуган, особено ако става въпрос за спорт или излети сред природата.

И все пак не всяко дете притежава темперамент, който да му помага с готовност да откликва на пламенен родителски ентусиазъм. В такива моменти родителят Овен е добре да не налага волята си и да не принуждава детето си на всяка цена да върши това, което той е решил. (Точно колкото е глупаво да бутнеш детето си в басейна за да го излекуваш от страха му от дълбокото.) Аналогични моменти много категорично изкарват на показ егоистичните страни на овнешката му природа, вършейки това, което той намира за добре, без да се съобразява с това, което другият желае. Може би в подобен аспект единствено децата му са в състояние да го накарат да се замисли върху крайно индивидуалистичния си подход и да поработи върху себе си. А защо не и това – да се опита по-често да прави компромиси.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Овните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби