Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Овен
ElmUS.biZ

Овен

AБВГ

Психологическа мотивация

Овенът обича да побеждава. Той не търпи протакането, а ситуации, които носят неяснота, лесно го изнервят. Неговият подход е директен и му помага да се справя по светкавичен начин с проблемите на забързаното ежедневие. Целта му да бъде пионер или винаги в челната класация го стимулира със самоуверена категоричност да отстранява всичко онова, което не му служи за постигане на предначертаното. Независимо дали става въпрос да избира подходящо меню за вечеря или да обсъжда подробности около сериозен бизнеспроект, Овенът, демонстрирайки динамично остроумие, е в състояние да улови нещата в тяхната есенция, след което убедително да вземе решение. Силата на вътрешната независимост, както и дълбоко вкоренената решителност му дават стимул да посреща с готовност различни предизвикателства. Проблемите му настъпват, когато, увлечен от собствения си устрем, не успее да удари навреме спирачки. Много често този момент е съпроводен и с проявата на голяма доза напълно осъзнат инат. Друга слабост е тенденцията да се втурва сляпо напред и под въздействието на вътрешните си импулси (и неспособността да ги контролира!) да събаря кули, изграждани с години. Тази характерна за често необуздания му темперамент липса на търпение, смирение, спокойствие се явява основният му враг както в обществен, така и в интимен аспект.

Всъщност погледнато от позицията на останалите зодиакални знаци, ролята на Овена не е никак лека. Той е лидерът, който повежда зодиакалното дванадесетчислено хоро, а позицията на водача винаги крие своите подводни камъни и рискове. Но това, което прави задачата му особено трудна е, че той е този, който трябва да осъществи естествената връзка между природата на зодиакалния знак Риби (където липсват граници) с тази на зодиакалния знак на Телеца (където се бранят границите). Да тръгне от Нептуновото желание за космическа саможертва, за да достигне до стоическото земно търпение на Венера. Мостът между тези две състояния се явява именно огнената енергия на Овена, която чрез марсовото начало на война изгражда личната територия на Аз-а. Това е територията на егото. То изцяло размива своите граници, опазвайки принципа на Рибите. По-късно се учи как търпеливо да ги укрепва и да се грижи за тях чрез принципа на Телеца, междинното ниво, което изисква категоричност, лидерство и изграждане на индивидуалността, принадлежи на Овена.

Може би неговите представители често са обвинявани в егоизъм. Но в зодиакален аспект това е знакът на егото, което търси, намира и доказва своите измерения. А това най-често става чрез поемане на индивидуална инициатива, чрез щурм, който неминуемо носи в себе си и риск. Така Овенът по съвсем естествен път се обвързва с риска. Със своята пословична смелост той най-добре успява да опознае риска – от най-тъмните му, криещи опасност, до най-светлите му, отварящи пътя към прогреса страни. И може би именно в това се крие неговата истинска сила.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Овните

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби