Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Водолей
ElmUS.biZ

Водолей

AБВГ

Водолеят като подчинен

Никак няма да Ви е трудно да откриете Вашия служител Водолей. Той е онзи с многото приятели. Оня, дето си забравя сутрин куфарчето. Дето нахълта миналия месец в кабинета Ви да вземе назаем писалка и Ви подхвърли между другото идея, която до този момент е дала икономии за трийсет хиляди долара на фирмата Ви. Това е същият човек, за когото най-напред решихте, че набира средства за Шекспирови представления на открито, после заключихте, че прави социологическа анкета за предстоящото гласуване и чак като си тръгна си дадохте сметка, че е дошъл да търси работа. Ако Вие не го помните, секретарката Ви двеста на сто ще се сети веднага. Мъжете Водолеи правят мигновено и трайно впечатление на жените, дори и да са с фигура на Дон Кихот. Тук се сблъскваме със странен феномен. Жените са зашеметени от абсолютното безразличие на Водолеите към тяхното съществуване. Това ги изважда от релси, то е предизвикателство, на което не могат да устоят. И започват или да разиграват ролята на жената-вамп пред него, или да се държат хладно. Но нито един от двата начина не успява ни най-малко да ги впечатли. Със седмици може да остане сляп за колежката си, буквално да не я забелязва, докато внезапно една пролетна сутрин не ѝ каже, че цветът на очите ѝ има същия нюанс като яйцето на червеношийката, което някога е намерил на едно дърво. Тогава край с колежката. До вечерта няма да е способна да пророни нито дума.

Общуването със служител Водолей създава оживление, от което може да Ви дойде множко. Не че тези хора са буйни, екстровертни или шегаджии. Напротив. Повечето са хладни и стоят настрани от всеобщата еуфория. Само че скитат на петдесетина години напред в бъдещето и когато от време на време се връщат в настоящето, донасят цял чувал необичайни идеи, събрани някъде из стратосферата. Ако сте умен, ще каните на приказки в кабинета си поне веднъж седмично своя подчинен Водолей. При всички случаи ще имате полза. Не се знае каква идея ще Ви подхвърли. Когато Ви заговори с технически термини за разхлабения винт под четвъртия болт на новата машина, започвате да се питате да не би да е отскачал междувременно до Марс, след като оня ден го срещнахте в асансьора. Още повече ще се учудите, ако прегледате досието му и видите, че той даже не е учил механика. Но конференцията на четири очи с него може и да не се окаже чак толкова ползотворна. Нищо чудно да напусне кабинета Ви с чек от няколко хиляди долара, които ще внесе за подпомагане на баскетбола или на индианските резервати, а защо не и на Дружеството за проучване на психичните проблеми в Смирна? Интересите на Водолея се простират из целия свят.

Понякога може и да не успеете да запомните физиономията му. Защото този кротък, умен и дружелюбен младеж може да не се задържи дълго при Вас. Случва се такъв да поработи няколко седмици и после да потърси самостоятелна изява, като реши да стане например композитор, фотограф, орнитолог, танцьор, певец, клоун, писател, жонгльор, професионален спортист, геолог, говорител по радиото и прочие. А може и в желанието да открие себе си да сменя службите една след друга. Но бъдете сигурни, че един ден той наистина ще открие себе си. Когато това стане, повече няма да променя работата си. Додето стигне до този момент на истината, обаче, нашият управляван от Уран приятел просто ще се скита, ще наблюдава, експериментира, проучва и ще си създава нови познанства.

У него има силен интерес към хората. Любопитството го тласка да разбере какво ги кара да плачат и да се смеят. Самият той не е сантиментален по природа. Е, от време на време може да се разчувства, ако е в плен на ексцентричните си изблици или на някакво много разстройващо лично поведение.

За съжаление Водолеят често остава неразбран. Идеите и мненията му се приемат като непрактични и ирационални от другите хора, които явно не са настроени на неговата честота, т.е. не са изпреварили времето си с половин век. Помислете си как се е чувствала прабаба Ви, когато някой Водолей в края на миналия век ѝ е описвал цветната телевизия и астронавтите, кацнали на Луната. Това ще Ви даде представа как се приемат урановите хора днес, когато развиват теориите си за машината на времето. Все пак вслушайте се в мнението им, че в нея трябва да има предвидени предпазни клапани, за да не се изгубите някъде в 1770 година в резултат на дефектен превключвател.

Често ще виждате своя служител Водолей с нов приятел. На него му е трудно да се задоволи само с една личност около себе си. Обикновено той много повече раздава приятелски чувства, отколкото получава.

Съществува само един основен уранов тип, ала природата на Водолея може да се прояви по два начина. Първият е благият, пушещ лула професорски тип, свободен и малко ексцентричен в поведението си, който живее в елегантно странно жилище. То е пълно с египетски мумии, камбани от остров Суматра, масички от XVI век, модели на ракети, модернистични картини, стара перка от аероплан и дърво от Индия, посадено в средата на хола. Този тип се храни със специалитети като печени скакалци и стек тартар, посипан с мравешки яйца. Обикновено е голям ум.

Другият тип живее в една стаичка в къща над линията на метрото. Яде сандвичи с горчица и гледа любимото си шоу от първия произведен в света телевизор. Изобретенията му са разхвърляни из цялата стая, докато дрънка мелодийки на прашното пиано. Съдовете си мие веднъж в седмицата. Той също е голям ум. Бедата е там, че трудно ще го различите в нормално общество.

И двамата работят съвестно. И двамата са много интелигентни и надарени с тънка чувствителност по отношение на околните. И двамата попиват информация, докато наглед са напълно погълнати от някаква абстрактна теория. Паметта им е слаба, но интуитивните им способности компенсират това. Имат странни навици, проявяват доброта и съчувствие, обличат се екстравагантно и са много галантни. Честни и лоялни, те никога не нарушават собствените си морални норми. И двамата са ергени и имат по около пет хиляди приятели. Та с други думи, Водолеят си е Водолей. Лулата, сандвичите с горчица или египетските мумии не променят нещата.

Трябва да бъдете сигурни, че Вашият служител Водолей изцяло ще уплътнява работното си време, макар вероятно той да е истинската причина за силния обрив на секретарката Ви, който лекарят не е в състояние да определи и излекува. Нищо чудно някой ден да зърнете снимката му на първа страница в Ню Йорк Таймс във връзка с удостояването му с висока награда и тогава ще сте горд, че е работил при Вас и сте го познавали.

Водолеят може да помогне на фирмата Ви с разумни и конкретни идеи. Можете да му доверите всякакви служебни тайни. А ако търсите служител за контакти с клиентите, едва ли има по-подходящ от него. Той ще съумее да намери подход и към най-трудния или досадния. Всъщност човекът на Уран не разбира защо наричат клиентите трудни и досадни. За него те са просто човешки същества, може би с малко по-интригуващи черти, които се нуждаят от няколко любезни въпроса и повече внимание.

Парите, както и жените, са на последно място в списъка на ценностите му. Така че едва ли този служител ще Ви досажда с намеци за повишение на заплатата. Но в същото време си знае цената и никак няма да е разумно да го оставите така само защото не е нахален. Има опасност да го загубите. Ще бъде жалко, защото този човек никога няма да даде повод за скандал или дребни клюки. Не е изпълнен с яростни амбиции, така че спокойно можете да го направите свой сътрудник. Той е честен и никога няма да Ви задигне бизнеса под носа. Нещо повече – има един от най-качествените умове в целия Зодиак и е истински капитал за фирмата Ви.

Когато най-сетне реши да се ожени, ще изгубите една добра секретарка, тъй като Водолеят няма да пусне жена си да работи. Но нали искате обривът на бедното момиче най-сетне да изчезне?

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Водолеите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби