Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Водолей
ElmUS.biZ

Водолей

AБВГ

Семейство, родители, деца

Оригиналната природа на детето Водолей и жаждата му да бъде различно се проявяват още от най-ранна възраст. Това е едно щастливо и позитивно настроено дете, което носи в себе си непреодолимо желание да върши своето. Родителите му е добре да са нащрек, за да не позволят прояви на своенравие и капризност. Най-добрата противоотрова за подобни тенденции е да се опитат да му внушат, че то върши точно обратното на онова, което всъщност наистина желае. Не трябва да се забравя, че то всъщност изпитва нужда да бъде бунтар, да бъде необикновено, нестандартно, така че и предаността към строгата училищна дисциплина с маниакални академични цели едва ли биха били подходящи.

Типичното дете Водолей по природа е най-искрено и приятелски настроено, което често води до проява на прекалена доверчивост от негова страна и необмислена готовност за контакти от случаен характер с какви ли не странници и непознати, които се възползват от отвореното му сърце. Това налага още от най-ранна възраст да се установи на контрол на връзките му от страна на родителите.

Хубаво би било за младия Водолей да се включва в дейности с благотворителен характер, което ще му помогне да доразвива силния си хуманитаризъм – една от най-позитивните му черти. Съзидателните и научните му стремежи е добре от рано да бъдат стимулирани, като му се дава възможност както да експериментира, така и, по пътя на вродения си рационализъм, да мисли върху първопричината.

Като родител Водолеят може да има силно индивидуален подход в отношението си към децата, както и към тяхното обучение. Той трябва да запомни, че понякога те са по-конвенционални от родителите си и би било грешно да бъдат натиквани в калъп – та бил той и нетрадиционен. Може би по-скоро сигурността и дисциплината биха имали по-голямо значение за детето. Родителят Водолей е хубаво винаги да следи реакциите си и да си задава въпроса дали не сменя често и непредсказуемо настроенията си. Вероятно категоричният му отговор ще е да, но в случая се налага да се прояви разбиране към ответните реакции на неговото дете, което едва ли би могло автоматично и цялостно да реагира адекватно.

Както е и със самия Водолей – на него би му било невъзможно като с магическа пръчка да промени установеното си схващане за своя малчуган, който отдавна вече е зрял човек. Изходът е много прост – по-често да разговаря с него, да го изслушва, да се опитва да го разбере и не на последно място да му позволява да се променя. Независимо от всевъзможните проблеми, Водолеят всъщност може да бъде наистина добър родител – готов във всеки момент да помогне на своето дете да изяви най-доброто от себе си, както и да му помогне да осъзнае, че в лицето на по-възрастния в семейството Водолей, преди всичко има един верен приятел.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Водолеите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби