Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Водолей
ElmUS.biZ

Водолей

AБВГ

Психологическа мотивация

Нуждата на Водолея от независимост не бива да бъде подценявана, защото може би именно тя му помага да установи най-подходящия за себе си стил на живот. От една страна, склонен към проява на невероятен алтруизъм и приятелско присъствие, Водолеят често демонстрира и друг характерен нюанс на облика си. Той набляга на стремежа си към уединение и изграждане на личен свят, където не се допуска чуждо нахлуване. Затова обикновено типичният Водолей демонстрира дистанция, безпристрастност, понякога дори студенина като излъчване и поведение. Той е един труден за обработка човек, който може да бъде невероятно опак, срещне ли едно интензивно желание за близост, внушено от вън. Особено ако това е в състояние да наруши индивидуалната му, в повечето случаи нестандартна представа за установяване на вътрешен комфорт, който най-малко се нуждае от чуждо макар и близко присъствие.

Но стане ли въпрос за проява на хуманност и приятелска подкрепа, той пръв би отдал цялото си сърце, за да помогне. Именно тогава, по пътя на здравата рационална логика и обективност, без намесата на каквито и да било излишни емоции, Водолеят подхожда към чуждата болка като към своя. Така той си спечелва авторитета на един честен и лоялен човек, който едва ли би дал напразно обещание. Но реши ли да протегне ръка – за него това вече е въпрос на лична отговорност, до която е достигнал след логичен анализ на обективните възможности, които той, като присъствие и подкрепа, е в състояние да предложи.

Водолеите могат да бъдат много оригинални, нетрадиционни и в повечето случаи са непоправими идеалисти. Някои представители на този зодиакален знак често стигат до крайност в своята ексцентричност, която ги прави абсолютно непредсказуеми в поведението и отношението им към света и води до объркване и раздразнение у околните. Истината е, че планетата Уран (зодиакалният господар на Водолея) е символ на бунтаря, на революционера в астрологията. И Водолеят, като типичен Уранов представител, не само че категорично се опълчва против всякакви шаблони и закостенели ограничения, но и се стреми към възможно най-нестандартните и уникални начини да извоюва, прокара и демонстрира нови тенденции и възможности.

Водолеят е въздушен знак и неговите представители се нуждаят от простор и въздух както в пряк, така и в преносен смисъл. Това особено важи за интелекта и силата на изобретателната му мисъл, която революционно търси и често стига дори до гениални изводи, но за целта изисква свобода и унищожаване на всякакви бариери.

В действителност Водолеят може да бъде силно стабилен като позиция и ум, което с годините да доведе дори до една ултраконсервативност. Но дори и тогава неговата натура си остава силно витална и устремена напред. Природа, която по свой макар и радикален начин, прецизно е видяла идеите си в развитие за години, понякога дори за векове напред.

Надарен с позитивно мислене и оптимизъм, дори и когато животът му сервира изпитания, този представител на зодиака рядко губи надежда. Той е силно свързан с мечтите си и трудно би си потърсил място сред несретниците и малко щастливите хора. Може би за него най-точно важи истината, че животът е състояние на съзнанието, стига да успее сам, по пътя на обективността и здравата логика да се добере до нея.

Една от най-грубите слабости на Водолея в общуването му с околните е непредсказуемостта на неговите реакции, която води до сериозни стресове в контактите. Понякога и прекаленото му желание за независимост е възможно да го хвърли в крайности. Превръщайки се в отшелник, той е в състояние завинаги да отрече в себе си обратния път към света, от което неминуемо следват емоционални проблеми, защото една от ключовите думи към неговата истинска природа е приятелство. А това означава споделяне.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Водолеите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби