Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Водолей
ElmUS.biZ

Водолей

AБВГ

Психотип според Юнг

По традиция Водолеят е любимият знак на астролозите, навярно защото планетата Уран е не само неговият зодиакален господар, но и символ на астрологичната наука. Типичните Уранови представители много трудно могат да бъдат вместени в шаблони. И все пак най-подходящият психотип, който им приляга, е отговарящият на меланхоличната персоналност.

Една от основните водолейски характеристики, която е причина за подобна класификация, е желанието на този зодиакален представител за саможертва. Силното алтруистично отношение към света, както и подсъзнателният му стремеж да служи на човечеството като цяло съчетани с аналитичността и чувствителността на неговата меланхолична природа, изграждат уникалния му образ. И въпреки че в днешно време никак не е популярно човек да страда, жертвайки се в името на обща кауза, именно представителите на Водолея са тези, които биха понесли на драго сърце, макар и мълчаливо, болка и лишения. Стига с подобно поведение да осигурят път на някоя съществена и благоприятна за всички мисия.

По правило Водолеите притежават вродена способност да избират емоционални или социални насоки, които изискват голяма саможертва. Ако съществува привкус и на перфекционизъм – още по-добре за тях. Това са личности, които са устремени към най-висшите сфери на земното ни битие, което им помага да загърбят, но е и причината по-трудно да се справят с тривиалната страна на ежедневния живот. Може би затова на пръв поглед те изглеждат твърде разсеяни за околните, което ни най-малко не променя истината за вътрешния им свят. А той е избрал лоялността за свой основен закон.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Водолеите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби