Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Дева
ElmUS.biZ

Дева

AБВГ

Девата като подчинен

Ще извадите голям късмет, ако Ви се падне служител Дева. Пазете си го като писано яйце и не му давайте повод да отиде другаде. Бавно и внимателно го издигайте до ролята на Ваш помощник. Бързото повишение ще го изплаши и ще го свари неподготвен. Разбира се, тук става въпрос за типичните представители на този зодиакален знак. Те са изключително лоялни и съвестни в работата си. Никога няма да роптаят за допълнителни възнаграждения. Но и много добре си знаят цената, така че очакват да получат това, което им се полага. Едва когато напълно се убедят, че ги пренебрегвате, могат да си потърсят друго място. Не че за тях парите са комерсиално важни. Те нямат желание да ги трупат, както прави Ракът например, или пък са им нужни за постигане на по-високо обществено положение.

Девите тайно се надяват да получат удовлетворение от работата си. Освен това ги гложди непрестанния страх, че един ден могат да останат на улицата без препитание и на стари години ще трябва да разчитат на друг и да са зависими. Ужасява ги мисълта да останат без никакви средства и да попаднат в приют за бедни или в болница. Затова педантично се грижат за здравето си и често на старини са по-здрави, отколкото са били като малки. Ето това подклажда амбициите на Девата да работи усърдно и да се издигне до такъв пост, който би ѝ осигурил стабилно финансово бъдеще. Едва тогава тя би се отпуснала от нервното напрежение, макар че това е относително казано. Девите никога не се отпускат напълно.

Тъй като се прекланя пред съвършенството, служителят Дева ще се стреми да поправя всички грешки, включително и на началника си, в името на работата. Той уважава повече перфекционизма, отколкото разни постове и титли. И все пак ще Ви изтъкне грешките с много по-голяма тактичност и уважение, отколкото някой друг служител.

Въпреки недостатъците си, Девите имат аналитичен ум и безупречен вкус. На тях може да се разчита. Каквато и задача да им е поставена, ще я свършат прецизно, трудейки се като мравки. Те не понасят мързела, разтакаването и претупаната работа. Дори шефът им ще срещне техния неодобрителен поглед, ако отиде да играе голф в работно време. Само че ще си замълчат благовъзпитано.

Тъй като притежава чувство за дълг и обича да помага на хората, Девата би се чувствала най-добре в онези области, свързани с обществото и неговото обслужване. Това са литературата и издателската дейност, фармацевтиката, храненето и хранителната индустрия, научно-изследователските институти и лаборатории, обслужващи агенции, счетоводство, деловодство. Там ще работи методично и компетентно. Ако трябва, по желание ще остава и след работно време, за да свърши спокойно и най-дребните неща, изискващи повече внимание. Но всичко ще бъде изпълнено както трябва.

Затова съвсем спокойно можете да оставите Вашия служител Дева да работи сам, без да го надзиравате. Той е достатъчно отговорен и съзнателен. Висенето над главата му само ще го изнерви. Предпочита дори да се труди в самостоятелна стая, за да не бъде изложен на критичните погледи и приказки на другите служители. На пръв поглед ще Ви се стори, че действа бавно, но той иска да доведе нещата до край. Мозъкът му извършва безброй мисловни операции в секунда, за да избере най-точното решение. Подобно на Меркурий не бърза с решението, затова пък попаденията му винаги са точни. Не му поставяйте неразумно кратки срокове. Това ще го направи скован и раздразнителен. Има опасност мозъкът му да блокира. Освен това няма да има време да провери всички детайли, а той обича да е прецизен. В крайна сметка работата Ви ще бъде свършена качествено и в достатъчно бързи срокове.

Рекламата не е подходяща област за изява на Девата. Там може да бъде от полза единствено в качеството си на служител, който преглежда и отсява нещата, преценявайки от кое бихте имали изгода. Още по-малко подходяща за него е търговията. Тъй като е честен и откровен, не би могъл да хвали лицемерно стоката Ви, след като взискателното му око открие и най-малкия дефект по нея. Освен това по характер е стеснителен и покорен, което изключва възможността да действа нахално и агресивно като търговец. Най-добре служителят Дева се чувства в канцеларията. Спретнато и чисто облечен, той говори тихо и учтиво. Бюрото му е подредено и също блести от чистота. В по-редки случаи се среща и такъв представител на знака, чието работно място е в безпорядък. Но това е само на пръв поглед. Всичко е подредено в съзнанието му и той всеки момент може да намери нужната пощенска марка, кламер или инструмент.

Ако все пак роденият под знака на Девата потъне в безпорядък, било в службата или у дома си, това вече е показател за емоционален срив. Същото важи и за Стрелеца, ако той изведнъж стане подреден и педантичен. Внимавайте и не бързайте да критикувате своя служител Дева. Той вече знае грешката си, преди Вие да сте я забелязали. Решите ли все пак да направите забележка, изречете я с възможно най-спокоен и непринуден тон. Вашият подчинен ще отчете лоялността Ви и ще Ви бъде благодарен и признателен. Ще Ви отвърне с пълна готовност за помощ, ако изпаднете в тежък момент и имате нужда.

За Девите никак не е добре да работят сред ярки, крещящи тонове. Това ги изнервя и противоречи на тяхната спокойна вътрешна същност. Не обичат шума и бъркотията. Определете им постоянен почивен ден и не го променяйте. Дайте им най-добрата и модерна техника и им спуснете точно определена работна програма. Те сами ще пожелаят да остават след работно време, но трябва да са наясно със задачите си. Може да добиете впечатление, че не държат особено на похвалите, но не е така. Дълбоко в себе си имат нужда от признание. Затова им го дайте с благодарност и топлота.

Типичната Дева рядко се занимава с отвлечена дейност, изкуство или езотерика. Но дори и в тези случаи не изменя на природата си и си остава Дева. Астрологът, например, ще спори и за най-малките детайли от своите прогнози. Поетът ще си служи с точната мерена реч. Художникът ще изпипа творбата си до последната подробност. Актьорът ще овладее до съвършенство речевата характеристика на своя персонаж. (Не забравяйте, че Девите от малки имитират успешно околните!) Никога не бива да Ви заблуждава фактът, че човек, роден под даден знак, като че ли не се занимава с това, което е най-подходящо за него.

Ако наблюдавате внимателно, ще видите, че никой не може да избяга от зодията си. Рано или късно качествата ѝ се проявяват независимо от характера на дейността. И така, Вие постепенно сте издигнали Вашия служител Дева от най-ниското стъпало (сам той предпочита да започне от там) до Ваш пръв помощник. Сега можете да бъдете спокоен и сигурен в работата си. Даже от време на време ще си позволявате почивка или по някоя игра на голф, с риск да почувствате угризения на съвестта, когато се върнете и срещнете укорния поглед на неговите бистри и честни очи. Струва си да го понесете, след като имате на разположение човек, на когото можете да разчитате напълно.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Девите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби