Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Дева
ElmUS.biZ

Дева

AБВГ

Девата като началник

Да стане началник за Девата е равносилно на това да отхапе по-голям залък, отколкото може да преглътне. Тя не е родена да властва над другите, и ако случайно съдбата я постави на такова място, ще се чувства нещастна.

Естествено, има и изключения. В зависимост от позициите на планетите и от аспектите в рождения хороскоп на някои Деви (твърде малко на брой) те заемат най-високи постове и се справят много добре.

Най-подходяща за Девата е службата на заместник (вице). Тя плува в свои води в качеството си на администратор, който, изпълнен с чувство за отговорност, осъществява на практика чуждите идеи. Такъв може да бъде например постът председател на съвет, където като втори човек, ръководителят Дева ще бъде най-полезен. Въобще не го блазни идеята да стане президент на огромна корпорация, защото тогава би трябвало да се занимава с проблемите на служителите и да изпълнява представителни функции. Самоизтъкването не е за Девата, да стои на преден план също. Тя си има достатъчно свои проблеми, за да се товари и с чужди. Затова предпочита да върши същинската работа вътре във фирмата, вместо да позира за снимки или пък да се мъкне по безкрайни представителни обяди и вечери, където е длъжна да ухажва клиентите си. Такъв живот би я довел до нервна криза.

Да отговаряш за необмислените действия на подчинените си, да издаваш заповеди за наказания, да движиш рекламата и огромните парични средства – за всичко това се иска някой по-дебелокож, а не такъв фин и чувствителен човек като Девата. Освен това типичният представител на този зодиакален знак много добре вижда и анализира отделните съставки, но не може да обгърне с поглед цялата работа с нейната дълбочина и перспективност. Затова пък служи като ценен помощник на своя президент. Умее да се справя с най-сложни проекти, допускайки най-малко грешки. Изобщо Девата работи тихо и педантично и постига много успехи, когато не е на преден план и не е изложена на чужди погледи.

Друга причина, поради която Девата не се чувства комфортно като началник е, че тя винаги казва истината и нарича нещата със собствените им имена. Освен това е прекалено критична. Подчинените ѝ не биха били спокойни на работното си място, ако знаят, че всеки момент могат да бъдат подложени на унищожителна критика. От един началник се иска да проявява по-голяма дипломатичност и гъвкавост. В противен случай може да настрои хората срещу себе си.

Човек, роден под знака на Девата, ще се справи чудесно с една по-малка фирма, в която работят десетина души. Освен това ще постигне големи успехи като ръководител на научни и експериментални групи, защото там работата му ще бъде свързана с прецизни научни изследвания. Големият бизнес обаче не му допада и не е за него. Там наистина ще се измъчи и нищо няма да постигне. Само ако има асцендент Рак или Луна в Козирог, може да постигне невероятен успех, и то в голяма компания.

Жените служителки, чийто началник е Дева, трябва да са наясно с някои неща. Например да внимават постоянно и да са нащрек всеки момент, ако искат да получат повишение. Да не проявяват небрежност и неточност. Никога да не казват на шефа си, че срещата му е уговорена за три часа, след като действителният ѝ час е точно два и четиридесет и пет. Той може да побеснее и да ги направи на бъз и коприва. Ако в такъв момент секретарката реши да се защити и подметне, че самият шеф е забутал някъде документите за същата среща (сиреч и той греши), нека по-добре да не го прави. Опитът да бъде критикуван един началник Дева ще завърши катастрофално за служителката и е твърде вероятно тя да се озове на улицата.

Той може да Ви критикува, но Вие него – никога! Запомнете това. И се примирете с постоянните забележки. Има един-единствен начин да ги избегнете. Просто не допускайте грешки. А, да не забравя и друго – много е важно секретарката на един началник Дева да не прави правописни грешки, когато пише на машина, да не си цапа пръстите с мастило и обезателно да полива всеки ден бегонията в ъгъла. Неговият остър и придирчив поглед забелязва всичко.

Ако все пак издържите и свикнете с взискателността на Вашия шеф Дева, скоро ще разберете, че в крайна сметка той е твърде добронамерен и справедлив. Него не го интересуват подробности от последната Ви трагична любовна връзка, досадно му е да слуша за някакви си чувства. Но ще Ви разпита подробно и с готовност ще разпише молбата Ви за отпуск, ако да речем нокътят на малкото пръстче на левия Ви крак има нужда от операция. Началникът Дева толерира отпуските по болест, но служебните флиртове и небрежността на работното място – никога! Затова се постарайте всяко нещо вътре и отгоре на бюрото Ви да бъде на мястото си – всяко листче, всяко добре подострено моливче. Не се разхождайте из службата с къса пола и обилен грим. Не решете косата си и не си слагайте червило над документите. Изслушвайте съсредоточено всички нареждания и указания. Стига да хареса външния Ви вид, работните Ви навици и начина на разсъждение, Вашият шеф Дева може да бъде неочаквано мил, добър и благороден. Е, вярно е, че си има странни черти, но кой ли пък ги няма?

По-други проблеми ще имат служителите мъже, ако техният началник е Дева. Той ще очаква от тях да проявят качества, които самият той не притежава – примерно да са напористи в търговските начинания или пък да са пълни с налудничави идеи. Те не бива да се подвеждат обаче и трябва да бъдат крайно предпазливи и скромни. Вероятно наистина са по-енергични от него, но той пък има много по-добри организаторски способности и практически умения. И никак няма да е очарован от факта, че неговите служители се мислят за супер способни и с действията си показват, че нямат нужда от него. На всичкото отгоре ще бъде прав, както обикновено. Колкото и да се дразнят, подчинените му трябва да свикнат и да започнат да го уважават за това.

Началникът Дева обикновено има в бюрото си всевъзможни хапчета и прахове за стомах. Умът му е твърде зает с цифри и факти, но когато трябва, на преден план излиза грижата за човека и служителя. Той е справедлив и заплаща на всеки според работата му. Не раздава скъпи и безсмислени подаръци за Коледа, но затова пък умее да поощрява и да оценява по заслуги своите служители.

Нему биха направили впечатление празните Ви проекти, които се пукат като сапунени мехури. В случая има опасност да го опръскат капчици вода, а това ще му бъде неприятно. Затова Вашите предложения трябва да се основават на здравия реализъм и да бъдат прецизно и детайлно подготвени. Иначе той наистина ще ги помисли за поредните Ви фантазии, от което имиджът Ви съвсем ще пострада. Неговият педантизъм може да Ви вбесява, а постоянните му забележки да Ви се струват целенасочено заяждане, но не можете да спорите с началника си, още повече когато той е Дева. Затова се примирете и си гледайте съвестно работата. Никога не го лъжете и той няма да Ви отвърне с лошо. Казвайте му истината, отнасяйте се към него с уважение и ще видите, че това е един наистина добър (и често самотен) човек. Без разлика дали е женен или не, той се сприятелява трудно и ще Ви бъде безкрайно благодарен, ако усеща подкрепа от Ваша страна. Дълбоко в себе си, като всички Деви, носи някаква мечта и таи истински чувства. И съвсем не е скъперник, както смятат другите служители, които вечно се оплакват, че са недооценени. Идете открито при него, когато изпаднете в беда и ще видите колко душевно щедър е той.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Девите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби