Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Дева
ElmUS.biZ

Дева

AБВГ

Психологическа мотивация

Девите са в непрестанно движение благодарение на своята напрегната нервна система. За тях е от жизнено значение интензивната им енергия да намери добър отдушник, защото в противен случай би ги хвърлила в една неуморима вътрешна конвулсия. Стремежът им трябва да е: да се научат да бъдат по-центрирани, да дават посока на усилията си и да постигат вътрешно спокойствие. Не успеят ли да се преборят, напрежението може да се превърне за тях в сериозен проблем, който заедно с неизбежната им притеснителност би довел до нервно разстройство. Именно притеснителността, в която се корени най-сериозната причина за личните им проблеми, може да бъде парирана чрез присъщия за Девите аналитичен подход.

Вътрешните им конфликти, породени от голямата им самокритичност, търсят омекотяване още от ранни години, и то от страна на родителите. Ако и родителското присъствие е способствало за изграждане на прекалено критичен поглед и нагласа, проблемите в това отношение биха изисквали много усилия в зряла възраст, за да се постигне самоувереност и да се осъзнае цената на уменията, които Девите притежават. Ранното детство има значение и за насочването на силните им мисловни – естествено ориентирани към анализа и детайлизиране – процеси. Склонни към хипохондрични състояния – да правят във връзка със здравето си от мухата слон, Девите в подобни моменти е добре да подхождат към здравословното си състояние по пътя на логиката. Път, който те много добре познават.

Повечето от Девите винаги се стремят към завършека, към крайния резултат от дейността, с която се занимават, проявявайки здраво стъпила на земята практичност. Безпощадният заядлив критицизъм е техният най-лош дефект. Успеят ли да го преодолеят, те спечелват уважението на околните като особено продуктивни и изпълнителни хора, склонни към задълбочен анализ, синтез и дисекция на всяко състояние. Трудолюбиви и практични, те имат способността да решават по свои фин усет проблемите – както личните, така и на останалите, и винаги да намират начин да реализират с пълна сила възможностите си.

Девите са приказливи. Обичат да се придържат към здравия аргумент и, верни на Меркурий – планетата, която ги управлява, да комуникират и излагат идеите си, които са изчистени от излишни превземки и са ясно и кратко изразявани. Склонността им към задълбаване в детайла и тук може да ги заклещи в капана на желанието за непрестанно доусъвършенстване. Научат ли се да омекотяват и контролират стремежа си към перфекционизъм, те ще преодолеят главната причина за голяма част от своите вътрешни конфликти. Добре е погледът им да бъде по-често насочван навън, с цел да открият едни по-разширени очертания на света, който ги заобикаля. Оттам и на себе си.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Девите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби