Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Дева
ElmUS.biZ

Дева

AБВГ

Техники на релаксация

Подобно на Близнаците, и Вашият зодиакален знак е управляван от неуморимата планета Меркурий. Ето защо и нервната Ви чувствителност е така лабилна. Напрежението, което изпитвате, обикновено има два основни първоизточника: единият е склонността Ви към работохопизъм, а другият – перфекционизмът. Нуждата да служите на околните, както и интензивното Ви желание да правите това перфектно, изграждат във Вас човек със сприхав темперамент, който, не само че е силно критичен, но е и непрестанно мърморещ. Към това може да се прибави и склонността Ви да настоявате околните да следват Вашите стандарти на живот, което в повечето случаи е непоносимо за тях. Ако се сбогувате с надеждата, че всички и всичко около Вас трябва да бъде перфектно, Вие ще успеете да направите основната крачка към решаването на личните си, водещи до състояние на стрес, проблеми.

Навярно вече сте открили, че спазването на по-строг режим на хранене Ви помага да се чувствате по-добре. Девата притежава вроден афинитет към здравословния начин на живот и чистотата на приеманите продукти. Под този зодиакален знак се осъществява живата и осъзната връзка между духа и тялото на човека. Това е причината и типичните Деви да имат темперамент, който е силно повлиян от естеството на храната, която приемат.

Добре е да си определите поне два дни през месеца, в които да не консумирате продукти от животински произход. Отличен вариант за Вас е и спазването на различните пости, свързани с традициите на религиозния ни календар. Не е необходимо да сте вярващи, за да се придържате към тях. Погледнете на поста като на правило, чието периодично спазване ще помогне на организма Ви да се изчисти от вредни натрупвания. Напоследък такова хранене горещо се препоръчва при лечението на различни здравословни проблеми, свързани с нервната система или имащи психологичен характер. Много са и филмовите звезди, които стриктно се придържат към такъв режим, който, набляга на приема на зеленчуци (за Девата са препоръчителни кореноплодните, в суров вид или на сокове). Подобен начин на хранене много бързо ще подобри не само тонуса на тялото Ви, но и Вашето настроение. Съчетан с по-чести и по-дълги разходки на открито или с периодичното посещение при специалист по китайски или отпускащо-тонизиращ масаж, Вие ще имате на разположение една отлична програма за отдих и разпускане. Така ще успеете да си осигурите здрава защита против стреса както на психично, така и на физическо ниво.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Девите

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби