Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Рак
ElmUS.biZ

Рак

AБВГ

Ракът като подчинен

Ако имате служител Рак, бъдете спокойни – той наистина работи за Вас. Не се стреми към слава или към напразни химери, не се задява със секретарката. За него работата не е средство за самоизява или приятен начин да убие времето между две почивки за кафе. Той работи самоотвержено поради една единствена причина – финансовата сигурност.

Вие трябва да сте наясно, че заплатата на Рака трябва да е разтегателна. Тя трябва да расте все повече и повече. Естествено неговото желание и претенции за повече пари са подплатени от постоянен стремеж към усъвършенстване, трупане на опит, разкриване на нови таланти и много, много лоялност и преданост. Необходимо е заплатата да отговаря на положения от него труд, иначе Ракът ще бъде принуден да направи нещо съвършено чуждо на принципите му – да напусне и да потърси работа другаде. А, както знаете, за един типичен представител за тази зодия е непосилно трудно да се откаже от каквото и да било: четки за зъби, стари писма, скъсани маратонки, момичета, връзки за обувки, изписани химикалки или служби. Той се вкопчва здраво за всяко нещо и не можете да го откъснете.

Едни от най-типичните му качества са категоричността и упоритостта. Те му служат добре при амбициозното изграждане на кариера. По пътя нагоре той е способен да преодолява всякакви препятствия в името на поставената цел. Въпреки определената мекота в характера, Ракът е типичен кардинален знак и е роден да поема отговорност. Той обича да води, а не да бъде воден. Щом е необходимо, служителят Рак безукорно приема дисциплината и правилата, наложени от началника, но никога не забравяйте какво се крие зад готовността му да изпълнява заповеди. Подчинението на Рака е в контекста на собствените му скрити цели. Службата му просто е една от важните тухли в скромната сграда, която строи. Веднага щом привърши строежа, той ще поеме командването и ще издава заповеди. Иначе казано, главната цел на Рака е директорският пост. Тази мисъл никога не го напуска. Добре би било да не напуска и Вас, ако сте негов началник.

Все пак не желанието за власт е основният му мотив да гради огромната здрава постройка. Не е и престижът, който стимулира Козирога например. Нито пък подтикът от вътрешното Аз, така решаващ при Овена. Други са причините, поради които той се стреми да натрупа състояние и да си завоюва авторитетни позиции и връзки. За Раците особено важна е гарантираната сигурност за в бъдеще. Едва тогава те биха могли да си отдъхнат и да заживеят там, където бленуват в мечтите си – в миналото. А за това са нужни пари. Китайската порцеланова ваза и инкрустираната масичка от шестнадесети век струват скъпо, както и огромната стара къща, обрасла в бръшлян, или вечерята за двама на свещи в изискан ресторант на морския бряг. Добрите стереоуредби за слушане на класическа музика също са ужасно скъпи. Освен това служителят Рак най-вероятно се нуждае от солидни суми, за да издържа роднините си, които поради неочаквани неприятности са дошли да живеят в дома му, или защото на някое от децата му трябват повече пари по незнайни причини. Допълнителен колорит в картината внасят многобройните, както въображаеми, така и реални страхове на Рака. Те го карат да се съмнява в себе си и да се чувства непълноценен – нещо, което ръководната длъжност и авторитетът разсейват, както слънчевите лъчи прогонват утринната мъгла.

Другото нещо, от което Ракът се нуждае, е обичта. Това, естествено, не влиза във Вашите задължения, но не е зле да го знаете. Някой ден бихте могли да се измъкнете, като вместо повишение стиснете здраво ръката му и изпратите топла и сърдечна похвала за чудесната му работа. Тази благодарност няма да замести парите, но може и да е достатъчна, за да го накара да поостане още малко. Началническото одобрение е важно за Рака, но никога не е в състояние да измести чувствителната му привързаност към банковите сметки. Така че нека не Ви става навик да казвате: Роки, приятелю, сега не мога да ти дам парите, които заслужаваш, но страшно те обичам. На третия подобен случай той може грешно да разбере мотивите Ви и да си помисли, че не сте искрен.

Не по-малко предпазлив трябва да бъдете и със служителките от тази зодия. Те лесно могат да Ви разберат погрешно. Жената Рак се държи плахо и стеснително с непознати, но с изумителна бързина и от голямо разстояние улавя любовния сигнал. Ако тя е неомъжена, то дано и Вие да не сте, защото за нея вече ще бъдете лична собственост и ще Ви гледа нежно и предано. Ако е омъжена, а Вие не се държите както подобава, тя ще Ви хвърли изпепеляващ поглед и ще Ви отреже с гневни думи. Така че се опитвайте по възможност безпристрастно да дарявате своите лунни хора с любов. Това е все едно да ближеш сол през стъкленицата, но какво да се прави, така стоят нещата. Вие сами трябва да определите стратегията си.

Безспорен е фактът, че Стивън Фостър, зодия Рак, е написал Моят стар дом в Кентъки, и също толкова безспорно е, че символът на дома по един или друг начин присъства трайно в живота на тези служители. Майката на Вашата лунна секретарка вероятно често се отбива, за да обядва с дъщеря си, а жената Рак, която от години е управител на супермаркет, внезапно и без колебания би напуснала, ако синът ѝ има неприятности или е болен и се нуждае от грижи. Търговският посредник, роден в лунната зодия, приема с удоволствие всякакви командировки, ако е ерген (стига само да се намери някой, който през това време да звъни по три пъти на ден на майка му и да я пита не се ли нуждае от нещо). Но ако е женен, ще отбягва по възможност всяка перспектива да прекара почивните си дни далече от семейството и дома си, най-малко пък заради възникналите непредвидени обстоятелства в службата.

Ако Вашият служител от зодия Рак е в процес на развод или преживява загуба на близък човек, то пред Вас стои проблем, който може да извади от релси персонала Ви за дни наред. Тези хора са способни да накарат всички свои колеги да им съчувстват. Ако става дума за жена, поръчайте два пъти по-голямо количество салфетки за дамската тоалетна. Тя ще изпада често в меланхолия, ще плаче тихо и ще прекарва голяма част от работното си време в съда. И тежко на онзи съдия, който не ѝ присъди внушителна издръжка. Става ли въпрос за издръжката на децата, тя може и цял месец да не се яви на работа. Раздялата е нещо лошо, но все пак преодолимо, докато заплахата за финансовата ѝ сигурност раздвижва всяка фибра от неотстъпчивия ѝ характер, а тя има много такива фибри. И мъжете, и жените от зодия Рак приемат развода като нещо фатално. Единственият начин за противодействие срещу подобна фикс идея на тема дом е да залепите на стената на всяка стая надпис Домът е там, където е сърцето. Точно под него поставете наниз от редки монети, пришити на фон от бледолилаво кадифе в рамка от ковано сребро. Разбрахте ли за какво става дума? Ако не сте разбрали, значи просто не сте Рак.

Ако искате да приобщите Вашия служител Рак към идеите и възгледите си, поканете го на обяд или вечеря. Раците си падат по хора, които ги канят на ресторант. За тях поканата означава по принцип две неща: че могат да разчитат на вкусна добре приготвена храна и че джобът им няма да се изпразни непредвидено. Наблюдавайте пламъчето, което се появява в очите им. Те може и да не изядат огромни количества, но се чувстват по-спокойни и доволни, когато масата е отрупана с храна. И не забравяйте да ги заведете в най-луксозния ресторант. Раците обичат разкоша, особено, когато не те плащат сметката.

Лунните хора са трудолюбиви. Те са стабилни и надеждни и можете да им се доверите във всички случаи, освен в един. Ракът е воден знак, а родените и под трите водни знака обичат всевъзможни течности. Ако в рождения хороскоп на служителя Рак има нехармонично разположени планети, една от въпросните течности е стопроцентово сигурна. Рак-пияница е рядко срещано явление, но ако случайно този Ваш служител често избухва в лунен смях или пък изпада в неутешими депресии и рони горчиви сълзи, той най-вероятно се черпи с нещо по-силно от кафе в почивките. Все пак не оставайте с впечатление, че всеки представител на Рак, Скорпион или Риби си пада по чашката. Вярно е настина, че според статистиката, обхващаща огромен брой хора, родените под тези знаци по-често от другите търсят бягство в алкохола. Това обаче не бива да Ви служи като критерий когато преценявате отделен индивид. Повечето от Раците, с които ще контактувате, ще бъдат с бистри и трезви умове дотолкова, че ще Ви се прииска да ги поразмътите леко с чаша вино или коктейл.

Лунните хора гледат сериозно както на работата си, така и на себе си. Това не пречи на чувството им за хумор, което е изградено върху детайлното познаване на човешката природа и психика. Но ако улучите тях самите на някое от слабите им места, те се засягат дълбоко и се скриват в черупката си. Затова най-добре оставете шегите на тях. Със своята изтънчена добросърдечност и остра интуиция почти не съществува вероятност някой Рак да обиди някого. Типичният представител на зодията няма да си позволи закачки в работно време, но ако го заведете в ресторанта, ще Ви накара да се смеете от салатата до десерта. Ако не са в депресия, Раците биха могли да бъдат твърде интересни и приятни събеседници. Настроени ли са мрачно обаче, за цялата вечер най-много да чуете една или две думи и то изречени рязко и натъртено.

Раците са интуитивни по природа. Почувствате ли нужда да се доверите на някого, няма по-подходящ от внимателния и състрадателен представител на Лунната зодия. Само да не Ви заподозре, че се опитвате да измъкнете нещо от него – било материално, било емоционално. Тогава няма по-голям мърморко от него. Когато нещо в счетоводните сметки не излиза, Ракът се мръщи и с часове се усамотява дълбоко в себе си, скрит зад непроницаема маска. В такъв момент е в състояние да си внуши, че някой колега се опитва да го измести от служебното му положение. Тогава започва да се държи по детски заядливо и тайно обявява война на живот и смърт, без въображаемият му противник дори да подозира за това. Раците имат повече тайни отколкото Дж. Едгар Хувър, Джеймс Бонд и Шерлок Холмс, взети заедно. Те обичат да законспирират своите хора, които смятат за достатъчно близки, и не съществува възможност тайната им да стане обществено достояние и да се публикува в жълтата преса.

Ракът се чувства добре на всяка длъжност, предразполагаща към изява на природните му заложби и таланти. Негово призвание са пласментът, търговията, производството и снабдяването на големи вериги от магазини. Той се чувства в свои води и при консервирането, пакетирането и разпространението на хранителни продукти. Други типични рачешки професии са живописта и скулптурата, дизайнът и вътрешното обзавеждане, музиката, писането, счетоводството, недвижимите имоти, детското облекло, актьорството и режисурата, фотографията, градинарството, учителското поприще, банковото дело, корабите и не на последно място политиката. Управлението на хотели, ресторанти, театри или заложни къщи също привлича лунните хора.

Ако погледнем конкретно Вашата служителка от зодия Рак пък, ще видим, че тя обича бебетата, децата, мъжете, цветята, уютните канцеларии, вежливостта, романтиката, готвенето, филмите, книгите и парите. Тя е способна, отговорна и се влияе от настроенията.

Сега идва ред и на Вашия служител от зодия Рак. Той обича бебетата, децата, жените, уважението, възхищението, уютните канцеларии, вежливостта, романтиката, готвенето, филмите, книгите и парите. Той е способен, отговорен и се влияе от настроенията.

Е, в състояние ли сте да различите момчетата Раци от момичетата Раци на плажа? Представителите и на двата пола са загадъчни и замечтани, но едновременно с това разумни и практични и не хвърлят камък в рядка кал. Когато Ви се наложи да отсъствате от работа по-дълго, отколкото предвиждате, ще се благославяте, че сте ги назначили. Те с удоволствие ще се грижат за имуществото и собствеността Ви.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Раците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби