Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
Netlog
LinkedIn
StumbleUpon
Svejo
Email
Общество
Биоритми
Рак
ElmUS.biZ

Рак

AБВГ

Психологическа мотивация

Четвъртият знак на зодиака се управлява от Луната. Помислете за Ваш познат, роден под този знак, и веднага ще откриете връзката помежду им. Мек, закръглен овал на лицето, характерната на Раците бледност, честата смяна на настроенията и излъчването им. Мекота, последвана от мрачно затваряне, доброта и разбиране, на което само те са способни. Това е знакът на майчинството и в зодиака се счита за крепител на дома и семейството.

Като представители на първия воден зодиакален знак. Раците са надарени с изключително силна емоционалност в съчетание с невероятно въображение и интуиция. Тези техни ресурси се нуждаят от непрестанно подхранване, но също и от контрол и точно избрана посока. Кардиналните качества на знака им гарантират дисциплина и овладяване на чувствата, но могат да им дадат и силна способност за изява на любовта в желанието им да се грижат за другите.

Стремежът да защитят себе си и семейството си от външна заплаха е една от основните характеристики на Раците. Тяхното въображение е силно и живо. При една неспособност то да бъде овладяно и поставено в балансирано съчетание с интензивната им емоционалност, те могат да изпаднат в състояние на крайни тревоги и страхове за тези, които, обичат. (Това е най-притеснителния знак от зодиака.)

Природната интуиция му помага по неведоми пътища да открива решения на проблемите си. Научи ли се умело да я съчетава със здравата логика и чувството за реалност, постига невероятен напредък.

Умствено Ракът се изявява най-силно, когато има възможност да действа инстинктивно. Изправи ли се лице в лице с трудностите, той проявява вродената си упоритост и смело ги преодолява.

Един голям проблем за близките на Рака е честата смяна на настроенията му, които го карат да изглежда мрачен, потиснат и навъсен. Както днес е бил на върха на своето щастие, така на следващия ден потъва в тъмните дълбини на трудно разбираема за околните депресия. В подобни моменти само търпението и топлината на човека до него ще дадат положителен резултат.

Ракът изпитва огромно удовлетворение от възможността да проявява грижа и милосърдие, да осигурява духовна и емоционална храна на тези, които обича. Понякога този инстинкт у него е толкова силен, че би могъл да накара света наоколо да се почувства задушен. Въпреки всичко, чистият му стремеж е да закриля, а не да владее.

Ракът е в състояние да даде голямо количество енергия и жизненост на хората от непосредственото му обкръжение, както и в семейството си. Държи на уюта и подредбата на дома, който за него е символ на спокойствие и му осигурява вътрешен комфорт и стабилност.

Верен докрай на убежденията и решенията, до който е стигнал. Ракът трудно приема чуждо мнение и упорито следва собствения си път. Оттук е славата му на недоверчив и твърдоглав. Предпазливостта му го прави подозрителен и често враждебно настроен.

Понякога емоциите му може да са много болезнени, които го карат да се проявява като лесно нараним и свръхчувствителен. Тогава той се оттегля от света, за да се затвори в дълбоките си тайни покои, където винаги ще има нужда да се завръща.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Раците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби