Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Рак
ElmUS.biZ

Рак

AБВГ

Психологическа мотивация

Четвъртият знак на зодиака се управлява от Луната. Помислете за Ваш познат, роден под този знак, и веднага ще откриете връзката помежду им. Мек, закръглен овал на лицето, характерната на Раците бледност, честата смяна на настроенията и излъчването им. Мекота, последвана от мрачно затваряне, доброта и разбиране, на което само те са способни. Това е знакът на майчинството и в зодиака се счита за крепител на дома и семейството.

Като представители на първия воден зодиакален знак. Раците са надарени с изключително силна емоционалност в съчетание с невероятно въображение и интуиция. Тези техни ресурси се нуждаят от непрестанно подхранване, но също от контрол и точно избрана посока. Кардиналните качества на знака им гарантират дисциплина и овладяване на чувствата, но могат да им дадат и силна способност за изява на любовта в желанието им да се грижат за другите.

Стремежът да защитят себе си и семейството си от външна заплаха е една от основните характеристики на Раците. Тяхното въображение е силно и живо. При една неспособност то да бъде овладяно и поставено в балансирано съчетание с интензивната им емоционалност, те могат да изпаднат в състояние на крайни тревоги и страхове за тези, които обичат. (Това е най-притеснителния знак от зодиака!)

Природната интуиция му помага по неведоми пътища да открива решения на проблемите си. Научи ли се умело да я съчетава със здравата логика и чувството за реалност, постига невероятен напредък.

Умствено Ракът се изявява най-силно, когато има възможност да действа инстинктивно. Изправи ли се лице в лице с трудностите, той проявява вродената си упоритост и смело ги преодолява.

Един голям проблем за близките на Рака е честата смяна на настроенията му, които го карат да изглежда мрачен, потиснат и навъсен. Както днес е бил на върха на своето щастие, така на следващия ден потъва в тъмните дълбини на трудно разбираема за околните депресия. В подобни моменти само търпението и топлината на човека до него ще дадат положителен резултат.

Ракът изпитва огромно удовлетворение от възможността да проявява грижа и милосърдие, да осигурява духовна и емоционална храна на тези, които обича. Понякога този инстинкт у него е толкова силен, че би могъл да накара света наоколо да се почувства задушен. Въпреки всичко, чистият му стремеж е да закриля, а не да владее.

Ракът е в състояние да даде голямо количество енергия и жизненост на хората от непосредственото му обкръжение, както и в семейството си. Държи на уюта и подредбата на дома, който за него е символ на спокойствие и му осигурява вътрешен комфорт и стабилност.

Верен докрай на убежденията и решенията, до който е стигнал, Ракът трудно приема чуждо мнение и упорито следва собствения си път. Оттук е славата му на недоверчив и твърдоглав. Предпазливостта му го прави подозрителен и често враждебно настроен.

Понякога емоциите му може да са много болезнени, които го карат да се проявява като лесно нараним и свръхчувствителен. Тогава той се оттегля от света, за да се затвори в дълбоките си тайни покои, където винаги ще има нужда да се завръща.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Раците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби