Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Рак
ElmUS.biZ

Рак

AБВГ

Ракът като началник

Понеже вече добре познавате прословутото чувство за хумор на Раците, сигурно си мислите, че и службата с такъв началник е като увеселително заведение, в което липсват само конфетите, балоните и келнерът, поднасящ напитките. Всички служители там са сериозни и делови хора, а само шефът Рак е смешен клоун, който постоянно пуска вицове и остроумия. Все едно, че ходите на работа в нощен бар. Да, ама не!

Всичко това би било вярно само в случай, че работите за някой истински цирков или театрален комик. Но на всяко друго място по-добре почистете хартиените конфети от раменете си, затегнете възела на вратовръзката си и оставете пред прага чувството си за хумор.

Сериозният трудолюбив директор Рак никак не обича веселбите в службата. Той би си позволил да се подсмихне само на провалилия се с гръм и трясък нелоялен конкурент или на настояващия за увеличение на заплатата нов служител, който е на работа едва от няколко дни. Нищо друго не е в състояние да го разсмее. Той не е изгубил свежото си чувство за хумор, а само го е скрил под решителния и делови израз на лицето си. На работното си място го използва крайно пестеливо. Най-много да си позволи да се изсмее на хорските грешки или за да потуши напрежението. Ала от осемчасовия работен ден седем часа и петдесет и осем минути ще преминат тягостно, без капка веселие.

Нека това обаче не Ви плаши и не си мислете, че той е Симон Легре (въпреки че доста началници Раци са именно от неговия тип). Просто, ако работите за такъв шеф, ще се чувствате доста по-комфортно на работното си място щом панталоните Ви са изгладени с ръб, косата Ви е подстригана и сресана и винаги сте нащрек. Не се опитвайте да играете ролята на втори смешник. Върховният клоун не ще се впечатли от това, седейки зад огромното си махагоново бюро със снимката на майка си от едната страна и на семейството му от другата. Представете си какво ще се случи с член от кабинета на Келвин Кулидж, ако се осмели по средата на съвещанието да се пошегува без повод!

Главната и единствена цел на началника Рак е печеленето на пари. Точка. Повтарям – пари! Те представляват малки правоъгълни хартийки, напечатани със зелено и черно мастило и в горните им ъгълчета има различни цифрички, които показват колко власт, престиж и разкош може да си купи човек с тях. Колкото повече се стараете и работите, толкова повече зелени хартийки ще получите и толкова по-големи ще са цифрите в горните им ъгълчета. Казано накратко – такава е рачешката философия за живота. Добре би било и Вие да я възприемете като своя.

Смятате го за педантичен? Според Вас, ако не е толкова строг и стегнат и ако се опита да се държи дружески, би имал по-голям успех, а и би се чувствал по-добре. Така ли мислите? Погледнете в справочника Кой кой е в търговията и промишлеността. Преобладават хора, родени през лятото, и по-голямата част от тях са Раци. После погледнете и имената на известните личности от зодията. Май началникът Ви постъпва правилно, а?

Независимо с какъв бизнес се занимава, Ракът е в стихията си щом работата опре до търговия. Той притежава ненадмината способност да преценява от какво има нужда на пазара и да го доставя със солидна печалба за себе си. От борсовите акции до пакетчетата с чай и екзотични подправки плюс всичко останало, което стои между тях. В този бранш за него няма невъзможни неща.

Необходимостта от печелене на пари най-вероятно му е попречила да осъществи мечтаното образование и му се е наложило да постига всичко сам. Ако все пак съдбата е била благосклонна и той я е следвал, бихте могли да се обзаложите, че е работил по време на учението и е заделял по някой долар. Но какво говоря? Защо чак като е следвал? Този човек е спечелил с труд първите си пари още на шест-седем годишна възраст. Той е ходел до магазина на покупки и е задържал рестото си за извършената услуга. Естествено майка му не е имала нищо против. Ако го попитате кога за пръв път е получил заплата, отговорът му ще Ви учуди. Този Ваш въпрос обаче ще Ви издигне в очите му. Но все пак, мерете си думите, защото Ракът помни всичко и не забравя кога сте дошли на работа, кога си тръгвате и колко пъти излизате да пушите. Той обаче няма да забрави и извънредния труд, който сте положили в извънработно време, и вечерите, когато сте стояли до късно с него, за да му помогнете за някоя важна сделка. За всичко това ще бъдете възнаградени справедливо и щедро.

Може да се случи така, че началникът Рак да наследи голямо богатство и обществено положение. Той обаче не обича да лежи на семейните лаври, а предпочита сам да трупа кюлчетата злато и да се доказва ежедневно. Не приемайте това за алчност – той в никакъв случай не е такъв. Винаги е отзивчив и щедър и никога наивен. Опре ли до благотворителност – семейството му е с предимство. След това идва службата, всички приятели и познати. Никой друг слънчев знак не е толкова щедър и великодушен, стига обаче наистина да си заслужава и когато наистина няма кой друг да помогне. Само не обърквайте честната благотворителност с прибързаната сделка. Ракът е добряк, но не и глупак.

Вашият началник дълбоко в себе си е чувствителен и изтънчен човек, който често изпитва несигурност. Успехът и парите му помагат да се бори срещу тези свои вътрешни страхове и затова той толкова упорито ги преследва. Почувства ли се засегнат, Ракът прибягва до своето изпитано средство за защита – просто се прибира в твърдата си черупка (това става значително по-често, отколкото Вие си мислите). По този начин той често постига това, към което се стреми, защото на хората им става мъчно за него и са готови на щедри обещания и отстъпки, за да го накарат да излезе.

Често се случва началниците, които Ви командват, да са от нежния пол. Характерното при тях е, че любовта и работата са равнопоставени. За всички Раци-началнички щастието представлява в еднакви количества обич и пари. Както и повечето жени обаче, те навярно също ненавиждат къщната работа. Ако някой Ви убеждава в противното, знайте, че може и да е вярно, но то се дължи най-вече на привързаността към домашното огнище. Призванието на тези на пръв поглед крехки жени е да мерят сили с мъжете, а не да чистят, да перат, да гладят, да бършат прах, да готвят, да мият чинии и така нататък, и така нататък. Те рядко признават това и обикновено домовете им са винаги чисти и приятни. Въпреки всичко жените Раци не обичат да бъдат домакини (става дума за изпълняващите ръководна длъжност). Тяхната привързаност към дома е прекрасна, но могат да минат и без ежеседмичното полиране на всички мебели в къщи. В повечето случаи жените началнички не се различават съществено от мъжете, като се изключи единствено начинът на обличане. Те не носят панталони, ризи и вратовръзки. Стараят се да прикриват нежните си и нараними сърца под женствени и романтични дрехи.

Всички началници от зодия Рак са изключително интуитивни и проницателни. Те успяват да вникнат в чувствата Ви и улавят дори онова, което се стараете всячески да премълчите. Така че внимавайте много как се изразявате. Въпреки че понякога се правят на саможивци, Раците началници не са такива в действителност. Те обичат да се обграждат с верни хора. Страхуват се от самотата с изключение на случаите, когато под въздействието на обида или разочарование не я потърсят сами.

Ще Ви е от полза, ако поработите известно време за директор Рак. За кратко време ще научите от него толкова неща, колкото не бихте научили при друг с години. Най-важното от тези неща ще бъде уважението. По природа Ракът е добър и почтен човек. Дълбоко състрадание у него будят както жестокостта, така и нещастието. Да бъде вежлив или да съчувства на някой изпаднал в беда за него не е старомодно, а просто част от кавалерските му принципи. Ако намеренията Ви са честни, сърцето – искрено, а мотивите – добре основани, Ракът ще Ви подкрепи, дори това да му донесе куп неприятности и врагове.

Ракът е търпелив и упорит. Практичният му ум е винаги буден, но сърцето му мечтае и мечтите му са вълшебни като лунната светлина. Понесен от лъчите на нощната магьосница, той може по прекрасен и вълнуващ начин да обиколи света или да разработи внушителна индустрия, с чиито печалби ще подпомага глобални научни изследвания. Но всяка негова мечта стои върху стабилна основа. Поезията на Рака е красива, но винаги рационална.

Ако искате да споделите с него някоя шега, направете го в извънработно време. Ако става въпрос за обикновени хора и подтекстът е сполучлив, той ще се разсмее. Тогава набюдавайте очите му и ще видите, че този луд лунен смях е превъзходен отговор на вътрешните му страхове и разочарования, какъвто може да се осмели да даде само търпеливият Рак със своето добро сърце и твърда раковина.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Раците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби