Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Стрелец
ElmUS.biZ

Стрелец

AБВГ

Стрелецът като подчинен

Много служители ще се поинтересуват какви пари ще изкарват след година или какви премии ще получат за петгодишна служба. Но не и служителят Стрелец. Него го интересува онова, което ще му платите на момента. Утрешният ден е далеч, камо ли година или петгодишен срок. Вие му говорите в бъдеще време, а той иска пари в брой. Какво ще стане по-нататък никой не може да каже. Той хвърля заровете и се надява на най-доброто. Обикновено звездата му се оказва щастлива.

Направо е удоволствие да имаш служител Стрелец. Наистина от време на време ще бута без да иска шкафчето с пакети или ще разлива кафето върху изходящите писма, но подобна невнимателност едва ли е от значение, щом като проявява такава живост и желание да помогне. Той не е човек, който постоянно недоволства и се оплаква. Храни положително отношение към живота и притежава същия оптимизъм и ентусиазъм като Вашия в началото, когато постъпихте на работа, ако си спомняте. Разликата е, че той ще си остане същия и след като се пенсионира. Това е част от характера му. Не е изключено покрай него и Вие да придобиете подобни качества, а може и да пръсне светлина към онзи тъмен ъгъл, където загубихте илюзиите си, за да можете да ги изтупате от праха и отново да ги почувствате.

Стрелецът никога не оставя работата наполовина. Единственото нещо, за което проявява колебание, е бракът. За всичко останало решава доста бързо. Срещат се и някои по-предпазливи екземпляри с асцендент Телец или Козирог, но това не значи, че проявяват мудност в емоционално или в умствено отношение. Някои хора от тази зодия демонстрират привидна скромност, но ако се вгледате по-внимателно, ще видите една напълно уверена в себе си личност с непоклатима душевност. В любовните отношения може да прояви известна неувереност, но това се случва на всеки.

Понякога Стрелците са безгрижни и небрежни, но не бива да се подценява живата им интуиция и блестящия им ум. На моменти ще си задавате въпроса какво минало е имал този човек или какво бъдеще предстои пред него. Или пък ще недоумявате дали наистина се стеснява или просто замисля поредния си грандиозен план. В друг случай изобщо няма да се чудите. Ще Ви стъписа със своята дързост и директност. Неговите идеи, действия и дори жестове почти винаги носят нещо значимо. Той прави сериозни грешки, но и печели големи победи при минимални шансове за успех.

Понякога проявява такова любопитство, че може да Ви изнерви. Като служител никога няма да се примири да получава само нареждания. Ще иска да е наясно с причините и мотивите на инструкциите и методите. Ако одобрява логиката Ви, ще сипе искрени похвали към Вас. В противен случай ще се наложи да изтърпите откровената му критика на пропуските и недостатъците в действията Ви. От начало доста ще се притесните преди да се опомните и да се ядосате. Да се опомните ще бъде добре за Вас, но да се ядосате е направо загуба на адреналин, защото малко хора могат да се ядосват на Стрелци. Те са от онези, които ти се иска едновременно да биеш с шамари и да ги целуваш. При положение, че това е невъзможно – при първия случай може да е секретарката Ви, а при втория началникът по пласмента – най-добре е да се примирите.

Повечето служители от тази зодия не се изчервяват ако ги похвалите. Те обожават ласкателствата. Вие обаче може да го направите вместо тях, когато те самите започнат да превъзнасят способностите и дарбите си. Един от незначителните им недостатъци е тяхната готовност да дават обещания и да не ги спазват, тъй като целта се е оказала по-високо от очакванията. Другия път ще се прицелят по-точно и ще успеят. По-кротките представители на тази зодия също са склонни да се захващат с неща, които не са по възможностите им. За сметка на това обаче и двата типа често печелят победи и се радват на всеобщо възхищение.

Късмет на Юпитер преследва тези хора навсякъде. Още от малки са закърмени с интуиция и развиват непоклатима логика, която рядко ги подвежда. Те са родени под щастлива звезда и често се оказват начело на парада. Винаги преди да се стъмни неочаквано се показва слънцето, сякаш да ги огрее като награда за неподправения им оптимизъм.

Понякога късметът работи със задна дата за Вашия служител от зодия Стрелец. Той ще провали най-голямата сделка на компанията, но точно преди да го уволните ще научите, че президентът на фирмата, когото той е обидил и нарекъл мошеник, току-що е осъден за продажба на некачествени продукти. Гафът, който е направил Вашият служител, може би Ви е спасил от разорение. Секретарката Ви Стрелец е забравила да пусне важни писма и пролива сълзи след безмилостните Ви упреци, когато разбирате, че едно от тези писма съдържа чек с по-голяма сума, която фирмата не би могла да покрие в банката.

Срещат се Стрелци, които не осъзнават късмета си, и се правят на неудачници. Ако попаднете на такъв служител, не се поддавайте на неговата хитрост. Той може и да е от онези подозрителни хора с асцендент Скорпион, които мислят, че ако излагат на показ шанса си, той ще се обърне срещу тях. Същевременно обаче на комар печелят толкова често, колкото и другите представители на зодията. Миналата седмица един такъв Стрелец отишъл да си купува обувки като търсел възможно най-евтините, защото не разполагал с много пари. Оказало се, че е клиент номер 100 000 000 и спечелил безплатно по един чифт нови обувки всеки месец в продължение на пет години. Той не Ви е казал за това, нали? Нищо чудно, тъй като асцендентът му е Скорпион. Зодията обаче е подвластна на Юпитер.

Непочтеността не фигурира сред неговите недостатьци. Нито пък прекалената тактичност. Може да се наложи да влезете в ролята на помирител, след като откровеният до безкрайност Стрелец е изразил съчувствието си към деловодителя за това че е плешив и дори му е предложил лекарство. И това при положение, че години наред всички са се правили, че не забелязват голата му глава, защото той е Лъв. Секретарката Ви едва ли ще забрави случката, когато разговаряйки по телефона с най-важния клиент на фирмата, един Стрелец от персонала се втурнал към нея и извикал в ухото ѝ, че в тоалетната се е спукала тръба. Подобни инциденти никак не са приятни, но Вие ще свикнете с тези незначителни недостатъци.

Служителят от тази зодия най-изненадващо може да се ядоса на всеки – от човека, който обслужва асансьора, до самия Вас (той не страда от предразсъдъци!). Справедливият му гняв обикновено се пробужда когато някой оспори почтеността на намеренията му. Той цени честността изключително много и понякога е готов да тръгне по най-странните и необичайни пътеки, за да достигне до истината. Ако го обвинят в притворство, той ще запали с огън словесните си стрели. С тях толкова точно ще Ви прободе в слабите Ви места, все едно че е обучаван от самия Робин Худ. Всъщност Робин много би му отивал като прякор, защото горещо поддържа идеята за ограбване на богатите в полза на бедните. Що се отнася до неговия гняв, той е твърде краткотраен и не нанася поражения, а стрелите му не оставят белези – само леко одраскват Вашето его.

Ако служителят Стрелец не може да си намери жилище, бихте могли да му предоставите някой от по-големите Ви куфари под наем. За него това ще бъде по-добре, отколкото да се свре между четири стени, ако те заплашват свободата му. Ако дойде при Вас с куфарче, облепено с етикети от пътуване, това значи, че гори от желание да пътува. Приемете неговия намек и го изпратете в командировка. Може би има нужда от промяна. Ще се върне с много поръчки от клиенти и с отпочинало сърце. Той е добър търговец, но може да прояви прекален ентусиазъм и привързаност. Способен е да се хвърли в някакво предизвикателство и да забрави да си вземе предпазния маска. Независимо от неговата импулсивност обаче, след като си сложи шапката за мислене, може да надхитри и най-големите играчи със своите разумни, логични и донякъде стъписващи идеи.

Той оценява значението на парите, тъй като те му позволяват да води своя начин на живот. Рядко проявява скъперничество и ако Вие сте прекалено стиснати – ще Ви напусне, за да потърси по-благоприятно обкръжение.

Вашият служител от зодия Стрелец може да Ви отчае до немай къде, но от това няма особена полза. Ако Ви види в подобно положение, ще Ви подхвърли топка и ще извика: Дръж! Какво Ви остава да направите? Разбира се, че ще я хванете. Раздвижването ще Ви се отрази добре.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Стрелците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби