Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Стрелец
ElmUS.biZ

Стрелец

AБВГ

Стрелецът като началник

Ако поработите една седмица при началник от зодия Стрелец, нищо чудно да изпитате известно объркване. Няма да знаете да се смеете ли или да плачете. Този господин май не е с всичкия си! Да не би да е гений? Нито едното, нито другото – явно просто е грубиян и досадник. А ако се вгледа по-внимателно, човек може да открие и нещо Дон Кихотовско в него. Не можете да повярвате. Той Ви обижда с такова удоволствие! И в същото време Ви хвали с такава искрена сърдечност. В първия миг изглежда като спънато жребче, а в следващия е грациозен като расов кон. Да не би пък да използва фокуснически огледала?

След втората седмица колебливо решавате да останете още малко, за да видите какво ще излезе. До този момент сте се уверили, че е прекалено разглезен от майка си. (Това не е вярно. Тя просто не е имала избор, защото той си е правил каквото си иска.) Други ще му сърбат попарата, Вас не ви интересува. Скоро напускате. А на жена му да ѝ е сладко. Вие просто я съжалявате. (Тя самата съзнава, че не е за завиждане, но пък води интересен живот.) Сигурен сте, че той тайничко Ви мрази. (Той обаче лудо Ви обича. Просто е прекалено откровен за грешките и недостатъците Ви.) Чакате да Ви повиши. (Рано е още. Вчера малко е прекалил в ентусиазма си.) Сутринта Ви е поканил на обяд. Сега вече ще го опознаете по-добре. (Той обаче го отменя, тъй като забравил, че трябва да бъде на някакво съвещание.)

След два месеца и Вие, и Вашият психиатър ще смятате, че трябва сериозно да поговорите с шефа си. Ако вземе под внимание оплакванията Ви срещу непостоянните му постъпки и изясни отношението си към Вас, ще останете на работа. Ако ли не – напускате! Ще бъдете категоричен. (За съжаление току-що е заминал за Лондон.) Няма значение, ще почакате. Мислите си как ще му дадете няколко дни да се опомни и да си почине. (Вместо това обаче ще се наложи да се обадите на летището, защото ще заминава за Токио.) Това вече е прекалено. Кога ли ще се спре на едно място, за да му обясните всичко?

Наистина ли искате да чуете отговора? Никога. Вашият началник всеки ден броди из града и се занимава с гигантски проекти. Едва ли има желание да спре на едно място и да слуша критиките Ви. Той се има за съвършен. Реално погледнато наистина е такъв. Често е свит и безпомощен и се нуждае от разбиране. И пак обаче продължава с възмутителните си забележки към околните. Защо пък вечно трябва да му влизате в положението. В един момент всички извинения за делата на някого свършват. (Звъннете на жена му – тя си ги е подредила в списък по азбучен ред.) Не е честно постоянно да се усмихва весело и да не обръща внимание на приказките Ви, отказвайки да се подчини на всякакви предварителни програми. (Обадете се на майка му. Тя с удоволствие ще Ви каже няколко думи на тази тема. От години го чака да намери време и да я изслуша.) Какво ще правите в такъв случай? Нещо трябва да се предприеме.

Може да опитате да му напишете писмо. Стремете се да бъде последователно, без фалшиви чувства и неубедителни доводи, с които го обвинявате във всички грехове на земята. Ако исканията Ви са справедливи, той ще ги вземе под внимание и ще опита да поправи отношението си, но в никакъв случай няма да има желание пет часа да обсъжда подобен въпрос. Според него има и по-интересни теми за разговор от собствените му недостатъци. Освен това така и така няма да се промени, тъй че защо трябва да губите ценното му време. Да не би пък да не притежава никакви добродетели? Разбира се, че не. Трябва да спрете дотук. Забравете всичко друго освен неговите достойнства. Майка му вече го е направила, жена му също. Вземете си поука от мъдростта им!

Първо може да си направите списък на добрите му страни. Не можете да отречете, че той рядко мърмори. Прави го само на моменти, когато някой се опитва да погаси пламъка на ентусиазма му или когато счетоводителя го попита за някакви цифри от финансовия отчет от миналия месец. По природа Вашият шеф Стрелец е весел и винаги оптимист. Това също е положително. Какво още? Справедлив е що се отнася до отпуските по болест и ваканциите. Неговото великодушие също е предимство. Много началници не биха проявили разбиране, ако поискате месечната си заплата в аванс, тъй като сте загубили парите си на конни състезания. Той само ще се пошегува, че преди да залагате е трябвало да го попитате кой кон ще победи, след което Ви дава аванса с предупреждението, че ще удържи лихва от няколко долара. Това е поредният плюс за него.

Когато съвсем необмислено развалихте годежа си и после съжалявахте с цялото си сърце, той Ви освободи за цял следобед, за да оправите нещата. Преди да си тръгнете Ви подметна, че сте най-интелигентният служител във фирмата, и тази негова искреност разведри изстрадалата Ви душа. Придобихте куража да се втурнете право в прегръдките ѝ. До вечерта любовната връзка бе напълно възстановена. Безгрешен е, когато трябва да повдигне духа на някого. Друго има ли?

До голяма степен се възхищавате от неговата борбеност. С цялата си упоритост се бори за всичко, което според него е правилно и самата мисъл, че работите с такъв човек, Ви сгрява. Винаги е вълнуващо да бъдеш редом с някой, който защитава своите каузи и е верен на себе си и на принципите си. Това наистина е вдъхновяващо и е неговата поредна добродетел.

А онази случка, когато на едно съвещание цитирахте погрешни цифри и той пръв прие нещата на шега? След това се опита да оправи положението с думите: Такъв си е нашият Драган, все нещо ще обърка, но ние си го обичаме. Избягвайте да мислите за такива неща в момента. Нали говорим само за добрите му страни?

Без съмнение този началник създава известна неяснота. Трудно е да се прецени дали е светец или грешник. Или може би и двете, което е по-вероятно. Нужно е време да се пригодите към началника Стрелец. В повечето случай той е сърдечен и приветлив, но ако сте по-чувствителна натура, може да се стъписате от типичната за тази зодия честност и стремеж всичко да се излага на показ. Иначе той е толкова демократичен, че непременно ще го харесате. Все пак наистина понякога е трудно човек да приеме прекалено открития му подход и острата му откровеност. Началникът Стрелец е искрен и сърдечен, не е злопаметен или злонамерен. Почти няма задръжки, но не би тръгнал да поправя грешките Ви. Критикува наляво и надясно и не проявява никакъв такт в това отношение. Дори и милите по характер Стрелци не се замислят за болката, която причиняват, когато Ви правят забележки с весел тон и абсолютна точност. Наистина комплиментите и ласкателствата са много по-често явление, но подобни конфузни ситуации не се забравят лесно. Този шеф е дълбоко убеден, че всички искат да чуят истината. И той я казва. Когато разбере, че е оскърбил някого, той също се натъжава. Впуска се в извинения и често влошава нещата с ненужните си обяснения.

Едва ли ще знаете къде може да го намерите във всеки момент. Той може да бъде навсякъде. Ще разберете, че няма равен в разобличаването на самозванци, на лъжливи търговци с фалшиви препоръки, на двулични клиенти и порочни служители. В интимния си живот обаче не проявява такава проницателност. Ако е ерген, фирмата ще гъмжи от слухове за романтичните му пътувания и любовните му авантюри.

По всяка вероятност приятелите му са много и най-различни. Банкови директори, известни политици, актьори, журналисти, свещеници, лекари, адвокати, водопроводчици, дърводелци, радиоговорители, изискани дами, професионални комарджии, архитекти, бармани и университетски преподаватели. Всички те са добре дошли в гостоприемния му дом по всяко време на деня и нощта. Той мери хората със собствен аршин. Ако отговарят на критериите му, е готов да ги защитава докрай.

Началникът Стрелец дава нарежданията си доста отвисоко, сякаш е някаква кралска особа, но го прави добродушно и приветливо. Ръководните му методи са толкова логични и последователни, че човек просто няма как да се обиди. Независимо че на моменти е прекалено нетактичен, той се позовава на силната си интуиция и светкавичните си идеи, за да излезе от положението. (Романтичните афери са малко по-трудни за измъкване и човек като него не се справя толкова лесно с тях.) Въпреки, че е малко небрежен на пръв поглед, той разсъждава много по-задълбочено, отколкото човек може да си представи. Ако е типичен шеф Стрелец, вероятно има отлично образование. Дори и да го няма, никой не може да го усети, тъй като е натрупал толкова много познания.

Притежава добра душа, но е и достатъчно амбициозен, за да настъпи някой ако трябва. Много добре помни фактите, но не и житейските ситуации. В състояние е да запамети всяка цифра в счетоводния баланс на конкурента си, и в същото време да забрави името на собствения си счетоводител. Има навика да крачи свободно и енергично, но на моменти може да прояви небрежност и да стъпи в кошчето за боклук или да загаси цигарата си в кутийката с кламерите. Той често препъва крака в телефонния кабел, но не може да се каже същото за неговия ум. Идеите му рядко биват одобрявани, тъй като не се възприемат от корави глави.

Има и някои по-плахи началници Стрелци, но зад свитата им външност все пак се крие управлявана от Юпитер личност. Шефовете от този тип обаче също държат лъка здраво и изстрелват стрелите си право в небето. Екстровертните натури обичат да говорят и да разясняват любимите си теории (а също и интимните си мисли). Същото се отнася и за интровертните, но само когато са в настроение или имат да кажат нещо много важно или интересно.

Вашият началник от зодия Стрелец обича животните, силната светлина, грандиозните планове, хората със съзидателно мислене, хубавата храна и напитки, пътуването, лоялността, промяната и свободата. В същото време ненавижда безчестието, жестокостта, егоизма, потайността, скъперничеството, песимизма, собственическото чувство и лицемерието. Обикновено да се работи с него е доста забавно, а и общо взето човек бързо му свиква. Имате чувството, че ако напуснете, той в известна степен ще загуби ориентацията си, независимо от силно развития си егоцентризъм и стремеж към независимост. Такава опасност не съществува, но все пак желателно е да останете при него. Утрешният ден може и да е пълен с неизвестности, но затова пък днешният никога не е скучен.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Стрелците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби