Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Стрелец
ElmUS.biZ

Стрелец

AБВГ

Семейство, родители, деца

Ентусиазмът е прекрасна черта на всяко дете, но у малкия Стрелец той може да е в такова изобилие, че да се нуждае от канализиране, за да не се прахосва. Омекотяване изисква и буйният му по природа темперамент. У детето Стрелец буйствата се проявяват като подвижност на духа и тялото му в момент, в който родителите най-малко очакват това. И е добре възможно най-рано те да открият накъде сочат вродените интереси и таланти на техния малчуган и да се заемат отговорно със задачата да дадат подходяща цел за изразходването на неговата огромна потенциална енергия.

С узряването, ръководното ентусиазирано начало на младия Стрелец търси изява както в училище, така и на спортната площадка. Обикновено свободолюбивият му дух среща трудности при спазването на строгите училищни правила, но с вродената си мъдрост той намира сили да се съобразява с най-значимите от тях.

Хубаво е Стрелецът да бъде системно окуражаван докато се учи да чете и пише, и най-вече в овладяването на чужди езици, към които той носи у себе си особен афинитет. Допълнителна подкрепа от страна на близките е необходима както по посока насърчаване на вроденото му абстрактно мислене, така и в усилията му от рано да се научи да го комбинира умело със здравата логика на ежедневието.

Като родител обикновено Стрелецът е даван за пример. Той е в състояние да се отнася по един прекрасен начин към своите деца. Не само че поощрява техните интереси, но в повечето случаи и им оказва сериозна помощ, за да създадат богата и ценна домашна библиотека. Може би на жената Стрелец ѝ е по-трудно да се справя адекватно, тъй като често е склонна да жертва собствените си интереси за сметка на семейните и да не е в състояние да отдели време за себе си. Идеален вариант за нея би било колкото е възможно по-скоро след раждането на детето ѝ да се захване с някакъв вид извън домашна работа, така макар и за броени часове тя ще си осигури възможност за моментно бягство от семейните грижи, създавайки си разнообразие в ежедневието, и то с реалната мисъл, че прави нещо за самата себе си.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Стрелците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби