Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Стрелец
ElmUS.biZ

Стрелец

AБВГ

Психологическа мотивация

Предизвикателството – това е усещането, което прави живота на Стрелеца пълноценен. Известен като най-големия оптимист на Зодиака, той е неуморим в поставянето и преследването на нови цели, а погледът му е устремен силно напред. Вътрешното му желание да търси все нови и нови провокации и мишени за своите Юпитерови стрели го зарежда с оптимизъм, който често му пречи да проявява постоянство и да завършва започнатото до съществен край. Това се осъществява по-скоро в мислите и фантазиите му, тъй като той е философ по природа и носи онази фина настройка на мисълта, която му помага да вижда принципите и сам да създава здрави концепции, касаещи цялото. И наистина ведрият му неуморим дух е във вечно тьрсене на идеала и свободата, а енергията му е завладяваща.

Весел и чужд на излишни задръжки, Стрелецът обикновено проявява житейската си философия по един освободен и зареден с чувство за хумор начин, който го прави предпочитан за общуване. Неприятната склонност на останалите два огнени знака Овен и Лъв да драматизират чувствата и мисловните си състояния не е типична за него. Ведрият и слънчев характер, директният подход и честността са основните му характеристики. (Въпреки че понякога му липсва тактичност, а езикът му е доста цапнат.) Но и тогава вътрешните му подбуди не са като при Скорпиона – да наранява, а са продиктувани от най-добро желание за позитивна намеса.

Слабостите на които е носител, се свързват с повърхностност, сляп оптимизъм, безотговорност, както и нехайство или лекомислие. Силно устремен към нови, непознати светове от отношения, занимания или състояния на духа, той рядко успява да концентрира вниманието си прекалено дълго време в една посока. Това създава впечатлението, че разпилява енергията си. Истината е, че за него най-голям приоритет има търсещото начало, поради което както духът, така и интелектът му се нуждаят от непрестанна експанзия. Вроденото му силно желание за авантюри и склонността към поемане на необмислени рискове често го хвърлят в стресови ситуации, от които излиза научен едва в по-зряла възраст. В ранните му години изпълненият му с жар и жажда темперамент бива овладян трудно и е причина за конфликти със средата (особено с тази на по-възрастните му роднини).

Наред с останалите три двойствени (или променливи) знака Близнаци, Дева и Риби, и Стрелецът тенденциозно търси включване в няколко дейности наведнъж или изисква простор и възможност за бързо превлючване от едно идейно състояние в друго. Най-голямото му удовлетворение обикновено настъпва, когато е имал възможност интелектуално и философски, по своему задълбочено да разгледа проблема, върху който работи, след което с ентусиазъм да се отдаде на следваща нова цел. И колкото по-уникална и различна е тя от предишните, толкова по-силно ще бъде и неговото желание да я овладее. Представителят на този зодиакален знак е способен на невероятна широта на възприятията и бързина в асимилирането на ситуации и събития в комплексен план. Силното абстрактно мислене, което притежава, прави от него ценен капацитет за концепции и истини за живота, разглеждан в едни по-философски и духовни измерения.

Спонтанно ориентиран към бъдещето, Стрелецът обаче трудно се справя с детайлите, които го уморяват. Игнорирайки дреболиите и малките подробности на земния живот, той неведнъж попада в затруднение и проявява незрялост в ситуации от чисто ежедневен характер, въпреки мъдростта и философията, които притежава. И ако все пак някой ден се научи да стъпва по земята, то крачката му отново ще е волна и силно устремена напред. Сякаш носена от самия вятър.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Стрелците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби