Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Телец
ElmUS.biZ

Телец

AБВГ

Болести, лечение и диети за Телеца

Управляваща планета – Венера

Противоположен знак – Скорпион

Елемент – Земя

Качество – Постоянен

Влияние върху – гърлото, шията, евстахиевата тръба, шийните прешлени.

Болести – астма, болести на гърлото и на кръвообращението.

Потребност в храната – натриев фосфат.

Растения – бъз, киселец.

Витамини – А и Е.

Метал – мед.

Да включва в диетата си – морски дарове, артишок, зеле, лук, цвекло, тиква.

Да развива – оптимизъм и отстъпчивост.

Да избягва – упоритостта и угаждане на своите слабости и желания.

В повечето характеристики за Телец се казва, че е земен, меланхоличен, постоянен, плодовит. Тези ключови думи не могат да дадат ясна картина за физическото и умствено състояние на хората, родени под този знак. Телецът, като своя символ е миролюбиво създание, докато не го изплашат или не го раздразнят. Ако това се случи, той се хвърля в атака с врага, независимо от силата и ръста.

Физически Телецът обладава голяма жизненост и издръжливост, но тази енергия не възниква сама. Тя трябва да бъде стимулирана отвън – от условията или от хората. Телецът лесно се поддава на влиянието на хора, в хороскопите на които преобладава влиянието на Лъв, Скорпион и Водолей. Планети, разположени в момента на раждането му в тези знаци, могат да повлияят на сърцето, половите органи и краката в частта под коляното.

Телецът дълбоко се страхува от болести. Той е склонен да предполага най-лошото и да вярва на тези, които му го казват. Трябва да култивира по-оптимистичен поглед и да не забравя, че природата го е надарила с огромна издръжливост и съпротива на болестите. Най-често срещаните недъзи са инфекции на гърлото, болести, свързани с ларинкса, шията, ушите, долната челюст, половите органи, дифтерит, базедова болест, ангина, астма, болести, свързани с преяждането. Обикновените болести, например простуда и ангина, лесно се преодоляват от другите хора, но за Телеца могат да се окажат сериозни. Това е така, защото инфекцията поразява най-важните органи за този знак. Затова не трябва да се пренебрегва лечението. Ако то се проведе в ранния стадий на инфекцията е напълно достатъчна инхалация с парата на вряща вода, в която е разтворено лечебно масло или мас.

Много е важно да не се отнася лекомислено към болестите на гърлото и трахеята, защото това страдание може да стане хронично. Впечатленията и опита в ранно детство се оказват решаващи за личността на Телеца. Домашните условия, чувството на любов, доверие и уважение – всичко това дълго влияе на характера и проявите му.

Характерна черта на Телеца е упоритостта при постигане на целите. Това, което представлява интерес и цел, се постига с голяма решителност и усърдие, а понякога и с упоритост.

Телецът е надарен с необикновени умствени способности. Ако в момента на раждане разположението на планетите е добро, той може да се занимава с наука. Търпението и упорството му позволяват да достигне академични резултати. В любовта е склонен към голяма нежност. Предан е в съпружеския живот, но с него не винаги е лесно да се живее, защото има моменти, в които изпада в ярост и гняв, които са страшни. За радост, тези състояния са редки. В основата си Телецът е уравновесен и деликатен.

Телецът е много чувствителен към психическия и емоционален климат. Мислите на другите могат да му действат подсъзнателно, затова всички важни решения трябва да се вземат когато е насаме, на разходка в парка. Влиянието на Телеца се изразява в решителност, енергия, мекота, дружелюбие, любов към домашния уют и доброжелателност. Венера – планетата на Телеца, го е наградила с приятен глас и музикални способности, любов към красотата и всички видове изкуства. Патологичните качества на този знак – гняв, мрачни мисли, любов към разкоша, прекалена упоритост и безконтролни емоции, могат да предизвикат недъзи и в здравето, ако планетите на конкретния човек са разположени нехармонично.

Много от проблемите на този знак могат да бъдат решени с подходяща диета. Естествената склонност на Телеца към храна, богата на сладкарски произведения, може да стимулира излишно тегло, с което ще му бъде трудно да се бори в средна възраст. Мастната тъкан причинява проблеми в кръвообращението. Желателно е по-малко да се хранят.

Телците рядко страдат от храносмилателни разстройства, но следва да помнят, че храненето в момент на гняв, дисхармония и неприятен разговор може да доведе до психоматични болести, включително рак и възпаление на пикочния мехур. Минералната сол на този знак – натриев сулфат, контролира задържането на вода в организма. Недостатъка на тази сол провокира отоци. Съдържа се в спанака, цвеклото, цветното зеле, лука, тиквата, ряпата.

Трябва също да се следи в диетата да присъства достатъчно количество йод, който обезпечава правилното функциониране на щитовидната жлеза, предотвратявайки базедова болест. Най-добрите източници на йод са морската риба, всички останали продукти на морето и йодираната сол. Особено голяма е потребноста от йод в детството и юношеството, а за жените – в периода на бременността и по време на менструация.

Хармоничните растения на Телеца са хилядолистник, киселец и подбел. След 45 годишна възраст Телците могат да имат пълно благополучие и здраве, ако приемат с храната достатъчно витамини А и Е.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Телците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби