Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Телец
ElmUS.biZ

Телец

AБВГ

Семейство, родители, деца

Когато е добре нахранен, малкият Телец е чаровен, мил и закачлив. Спокойното му поведение става невъзможно, ако майка му не е сервирала вечерята в установения час или пък е пропуснала – колко недопустимо! – да му даде следобедната бисквитка с шоколад. Още от малък Телецът си изгражда вътрешен режим, който му носи сигурност – сигурност, която той най-добре чувства със стомаха си. Затова е възможно от ранно детство да има претенции към качеството на храната, която му се предлага. Вероятно е типичното дете Телец да се позабави с прохождането, но пък може би ще бъде пръв сред връстниците си, който ще се научи да яде с лъжицата самичък. Да се отгледа такова дете е удоволствие, а родителите му никога няма да узнаят що е то злоядо дете.

Телецът е малчуган, който спокойно и бавно, макар и понякога трудно, но много сигурно напредва в своите начинания. Макар да е добричък и позакръглен чаровник, който обича да го гушкат, за него добрата дисциплината е много важно условие за възпитанието му. От една страна, тя му помага да се чувства сигурен в това, че всичко върви по безупречен график, а това пък от друга страна удовлетворява потребността му за сигурност. Това е добре да се знае от родители с по-либерални възгледи, чието по-неангажирано поведение – особено ако става въпрос за ритуали около храненето или съня – е възможно да принуди детето Телец да развие от рано тиранично поведение. На подсъзнателно ниво малкия Телец ще опита сам да наложи някакъв режим, тъй като природата и инстинктите му изискват следването на определени правила и порядки.

Вече порастнал, Телецът предпочита първо да си осигури удобен дом, преди да помисли да създаде семейство. В неговите планове със сигурност присъстват и децата, тъй като за Телеца семейната традиция изисква създаване и отглеждане на поколение. В този смисъл той често бива смятан за консервативен.

Когато децата му се появят на белия свят, типичният Телец силно се устремява да им създаде материални удобства и щастлива емоционална среда, но – и колко парадоксално! – по този път той се натъква на трудности. Причината е, че за да се погрижи за необходимия им комфорт, нему се налага да работи упорито и денонощно. За жалост този стереотип не позволява на Телеца пълноценно да контактува с децата си. Ако от рано не помисли за по-подреден и хармоничен режим, който да включва и съществено време за децата, възможно е в по-късни години да се окаже, че трапът помежду им е довел до студено отчуждение... Или че малките прекалено бързо са пораснали.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Телците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби