Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Телец
ElmUS.biZ

Телец

AБВГ

Интимен свят

Мощното влияние на Венера – планетата на любовта и красотата – над представителите на зодиакалния знак Телец, прави от тях хора, изпълнени с желание, както и събуждащи желание у околните. Интимното общуване и бракът са негови синоними. Типичният Телец е дълбоко в себе си брачно настроен, поради което е и често срещано явление да мисли за организиране на семейните си дела още от млади години. Телецът държи на дома и неговия уют, обича да има много деца, както и да се грижи за една хармонична и спокойна домашна атмосфера, която да му гарантира емоционална сигурност.

Представителят на този зодиакален знак притежава дълбоки сантиментални и сексуални чувства, които обикновено трудно изразява – най-вероятно поради това, че пътят, който те трябва да изминат от дълбините на неговото сърце до повърхността, е наистина дълъг. И тъй като Телецът не е особено красноречив когато става въпрос за чувства, силата му е в постоянството на неговите емоции, което рано или късно довежда партньора му до съзнанието, че е обичан. Това постоянство определя и политиката на неговия подход в интимността. Телецът е в състояние методично и упорито – често дори с години – да държи под око обекта на своята цел, която, веднъж набелязана, обикновено бива постигана. Подходът му не е бомбастичен, както при Овена, или страстно-интензивен, както при Скорпиона. Той се базира на пословичното му търпение.

Искреността, честността и прямотата правят любовта му чиста, а понякога и крайно идеалистична. Но за жалост вроденото му чувство за собственост често бива пренасяно и върху неговия партньор, на когото типичният Телец трудно подарява свободата. Обикновено това става с цената на изстрадването на дълбока ревност, която е възможно да го доведе дори и до самоунищожение. Неоспорима истина е, че чувственото начало на Телеца се реализира чрез докосването. За него физическата близост е от изключително значение и всяка дистанция от партньора – а свободата налага дистанция – му коства загуба на огромно количество енергия, особено в по-младите му години. В зряла възраст, успял да установи традиции в дома и в интимния си живот, Телецът сякаш е по-склонен да прояви гъвкавост. Но тя не е типична негова черта. Дори и тогава с едното си око той зорко ще продължава да бди да не би партньорът му да прескочи границата на свободата, която той е решил да му позволи.

На ниво дълбока интимност Телецът е особено чувствителен към допир и миризми. Той силно се влияе от излъчването на кожата на партньора, нейния релеф, от най-фините вибрации на тялото му, от неговите форми. За Венериния представител всяко отделно докосване носи свой различен нюанс от палитрата на усещанията и създава конкретен и траен спомен за близост. Телецът е в състояние да запомни аромата на парфюма, който партньорът му някога е използвал, и винаги щом се докосне до този аромат – било то сред непознатата тълпа или на бизнес вечеря, в мисълта му да изплуват картините от отдавна преживяна интимност, която за него се оказва осезаемо жива.

От гледна точка на Астрология на сексуалността, този зодиакален знак най-често се свързва с оралния секс и френската любов. И това не е случайно, тъй като Телецът управлява гърлото. Заедно с цялата шия, те са едни от най-чувствителните точки от тялото му, чието докосване и включване в интимната игра му носят дълбоко удоволствие. А Телецът държи на собственото си удоволствие. Както и да създава удоволствие на хората, които обича.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Телците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби