Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Телец
ElmUS.biZ

Телец

AБВГ

Психотип според Юнг

Може би най-добрият пример за флегматичния психотип е представителят на зодиакалния знак Телец. Тих, спокоен, често муден, той държи животът му да бъде добре балансиран и рутинен. Особено силната му привързаност към сигурността на емоционалния и материалния свят, който си е създал, го прави трудно приспособим към промените. Типичният Телец обича да си изгражда уютни ситуации и перспективи, които по никакъв начин не робуват на риска или случайността. Търпението е неговият коз, но за съжаление те често преминава в мързел или се явява причина за характерното му консервативно поведение.

Флегматичната нагласа на Телеца му помага да се прояви като типичен домошар, който много трудно може да бъде изведен навън. Планетата Венера го е надарила с отличен кулинарен нюх, както и с отношение към лукса и различните видове изкуства. Ето защо и атмосферата в дома му привлича с меката си топлина и уют. Телецът държи на мира и спокойствието във взаимоотношенията си с близките, както и на благополучието на хората, които обича. Повод за конфликти обикновено се явява склонността му да си изгражда навици и ритуали, които ненавижда да бъдат нарушавани.

Истината е, че Телецът не бива да бъде насилван. Всяка упорита намеса отвън е в състояние да го накара да прояви уникален инат. Така че единственият начин да бъде адекватно повлиян е с добрина и благост, които са в състояние да разрушат и най-дебелите крепостни стени, с които се е обградил. Всъщност пътят към неговото сърце не е никак сложен за откриване, стига човек да е в състояние да прояви мекота и лоялност и не на последно място – постоянство. Веднъж усетил сигурността в общуването, той на драго сърце ще отговори със силата на трайната си привързаност, която е една от най-добрите му черти.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Телците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби