Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Телец
ElmUS.biZ

Телец

AБВГ

Психологическа мотивация

Телецът е човек, на когото може да се разчита. Сигурността е основен фактор както в личния му живот, така и в отношенията му с външния свят. Той държи на стабилната почва под краката си и е в състояние с цената на върховно търпение да си я осигури. Това се отнася не само за контактите му в обществото, но и за любовта, на която е отредено специално място в мисълта и сърцето му.

Една от неговите най-типични характеристики е трайността на чувствата му, които са по искрен начин топли и дълбоки. Любящата му натура изключително държи на хармонията с интимния партньор, както и на физическото докосване на телата, липсата на което е в състояние да го накара да се чувства непълноценен. Погледнато в тази светлина, може би природата му изглежда твърде първична, но нека не се забравя, че той е първият земен представител на Зодиака.

Връзката му с материята е пословична – Телецът може да бъде изключителен скулптор, в чиито ръце оживява и най-твърдият камък. Той по естествен начин е способен да наложи себе си в спортната медицина или в някой рехабилитационен център с усета си към физическото тяло и неговите най-фини вибрации. И не на последно място да се отличи като опитен търговец или банкер, чиято способност да борави с пари е вродена. Отношението му към материята определя и склонността му към земеделието и градинарството – живата връзка със земята, с корена и пролетта.

Този зодиакален знак осъществява прехода между месеците април и май, когато цялата природа прелива от енергия в нови багри и аромати. Картината на неговия вътрешен емоционален мир е подобна. Телецът търси пълнотата във всяко начинание, с което се захване. Неговото чувствено-романтично начало е изключително силно. Но то може да се превърне и в основната му слабост. При невъзможност да бъде задоволено, то е в състояние да провокира проявата на изключителна ревност, на която може би единствен Скорпионът е в състояние адекватно да се противопостави. Истината е, че Телецът подсъзнателно желае изцяло да притежава хората, на които е подарил сърцето си и трудно успява, обичайки ги, да им даде необходимата свобода.

Той е възможно дълго време наяве да приема с кротост решения или желания, които противоречат на посоката, която той си е избрал, или на сигурността, която той си е изградил. Но на едно вътрешно ниво емоциите му са в състояние да изстискат и най-дълбоките запаси на неговото търпение. Именно в такива моменти Телецът показва пред света най-страшното си лице – лицето на заинатения разгневен бик, с кръвясали от ярост очи и широко разтворени ноздри. Тъй като Господ го е дарил и с мощен глас (под знака на Телеца са певците), горко на онези, които тогава имат нещастието да се озоват в обсега му. Дори и да не носят червено по себе си, в гнева си той едва ли би оценил това. Факт е, че неговата стихийна избухливост обикновено плаши хората – и с право! Но тези, които са наясно с цялостната му природа, знаят, че самият той много бързо забравя собствените си изблици. Спокойният му и влажен кравешки поглед, демонстриран скоро след избухването на вулканичния му гняв, често обърква околните, които за разлика от него едва ли са склонни така лесно да махнат с ръка – сякаш нищо не се е случило. Но дори и тогава, Телецът все някак успява да постигне своето и да получи опрощение. Било то с приготвянето на изненадваща вкусна вечеря от самия него и по негова рецепта, придружена с бутилка прекрасно червено вино, или със силата на една мълчалива негова прегръдка, от която човекът в нея разбира, че е на най-топлото и сигурно място. Както и че едва ли ще може лесно да избяга оттам.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Телците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби