Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Близнаци
ElmUS.biZ

Близнаци

AБВГ

Близнакът като подчинен

Имате ли Ваши служители, които говорят, движат се и мислят бързо? В тяхната външност и поведение чувства ли се младежки порив, сякаш са забравили годините си? Случва ли се понякога да бъдат непостоянни и недоволни, оригинални и нетърпеливи? Умно сте постъпили наистина – без съмнение сте назначили на работа няколко Близнаци.

Лесно е да се прозре причината. Вероятно не сте устояли на тяхното обаяние и лукавство, и особено на блестящия им интелект и богато въображение. След като вече сте имали възможност да добиете представа как действат тези хора на Меркурий, навярно сте забелязали, че могат да превърнат и най-абстрактната идея в работна схема по-добре от всички свои колеги. Вашият служител Водолей умее да борави с най-абстрактни категории, Овенът е майстор на пълните с ентусиазъм идеи, а подчинените Ви от зодия Дева могат да работят по детайлите с педантична точност. Близнаците пък са способни да вършат всички тези неща наведнъж.

Преди да уволните останалите трима обаче си спомнете, че служителят Ви Близнаци не притежава преданата целеустременост на Овена, още по-малко пък склонността да работи извънредно. Липсва му непоколебимото решително преследване на целта, както е при Водолея. Чуждо му е преданото себеотрицание на Девата. Не си струва да споменаваме всички слънчеви знаци. Нещата изглеждат ясни. Все пак моноспектакълът не е по възможностите на Вашия подчинен Близнаци, въпреки многоликата му личност. Естествено ще се справи с едно самостоятелно представление и то по-добре от другите, но независимо от това ще имате нужда и от останалите си служители.

Също като Дева, Овен, Лъв и Скорпион, Близнаците притежават вродената способност да се оправят в критични ситуации. В подобни случаи се мобилизират. Типичният Близнак веднага взема решение и атакува, докато хората наоколо още се подготвят за действие. Този човек лесно се отегчава от всекидневните си задължения и обича свободата, затова не го задължавайте постоянно да седи на работното си място. По-скоро ще излежи няколко години в Синг-Синг, отколкото да се труди за работодател-педант. В затвора поне ще задоволи любопитството си, изучавайки поведението на престъпниците. Откровено мога да заявя, че ако човек от тази зодия бъде затворен зад решетките, то той е самотник, който така и не е успял да реализира разностранната си дарба в това прекалено организирано и конформистко общество. Много фалшификатори и дребни джебчии от зодия Близнаци в дълбоката си същност са толкова честни, колкото и съдията, който ги е осъдил, но пък са двойно по-големи идеалисти. Когато още в детството си роденият под този звезден знак започне да чувства вина заради богатото си въображение и неукротимата си енергия, когато след това в деловото общество постоянно го критикуват, че все гледа напред и не иска да слага усмирителна риза, силноразвитото му чувство за морална и духовна етика рухва и той поема по единствения изначален път, който му е останал.

Повечето от Близнаците са толкова сладкодумни, че могат да накарат хората да купуват неща, от които изобщо нямат нужда. Винаги е желателно да използвате тази тяхна дарба за продажба и рекламна дейност. Когато Близнаците започнат да хвалят достойнствата на фирмата Ви със звънливия си глас, дори Вие самите няма да си я познаете, независимо че не признавате друга пред нея. Пратете служителя си да продава там, където има повече хора или пък умело да убеждава клиентите Ви по ресторанти и игрища за голф. Може да го направите и търговски пътник, за да Ви залива с поръчки и делови контакти. Ако трябва да го задържите в службата, добре подберете мястото, на което ще го назначите. Той не е чак толкова нетърпим към началниците като Лъва или Овена, но може да се изнерви и да стане неадекватен, ако ограничите действията му или го лишите от възможността да изразява себе си. Ако това стане, Вашият подчинен ще разбие оковите и без никакво колебание ще отлети, за да търси повече свобода някъде другаде. Не поглеждайте в стаята му, за да проверите дали е на работното си място. Той няма да си отиде преди да се е опитал да сподели с Вас своите мотиви, преди да е поел риска да Ви спечели на своя страна. Можете да бъдете сигурен, освен ако не чуете обратното и то лично от него, че докато подвижният му ум действа по поверената от Вас задача, служителят Ви се чувства толкова щастлив, колкото някакъв крилат пратеник на земята.

Ако в службата Ви се разиграва някакъв хазарт, Вашите служители Лъв, Овен или Стрелец може би ще се хвалят със залаганията си, но Вие можете да бъдете сигурни, че в основата на всичко е човекът Близнаци със светкавичния си ум. Той не би хвърлил пари в някакво твърде рисковано начинание, както това би направил Лъвът. Невероятно е да рискува своята сигурност, ако на изпитание са подложени умствените му възможности и ако трябва да действа светкавично, за да получи бързо възнаграждение. Често ще го чуете да казва: Защо да не изпробвам късмета си? или Съдбата обича смелите!, или Защо да не опитаме – от веднъж глава не боли!. И той опитва. Само веднъж обаче. На втория път вече му е дотегнало.

По време на бейзболни турнири или игри на голф може да Ви направи впечатление, че Вашият подчинен Близнаци отсъства или пък е прекалено разсеян (което при него е едно и също). Повечето хора от тази зодия обичат тези спортове и успешно ги упражняват благодарение на невероятната си сръчност. Те биха могли да постигнат почти всичко, ако успеят да съчетаят интелигентното си мислене и ловкостта на ръцете си. Това означава, че те прекрасно знаят как да нанесат удар по топката с дървената бухалка и как да се прицелят със стика към дупката на зеленото игрище. В спорта човекът Близнаци намира отдушник за нестихващата си енергия. В крайна сметка обаче той изразходва пъргавия си ум и подвижната си мисъл, за да осъществи не едно и две отлични попадения в полза на вашата компания. Все пак трябва да го насърчавате да прави физически упражнения. Така ще се уморява достатъчно и ще може да спи. Обикновено Близнаците страдат от безсъние. Много служители от тази зодия, които трябва да ходят на работа рано сутрин, могат да бъдат разпознати по тъмните кръгове под очите.

Около работното място на Близнаците постоянно кипи трескава дейност, носят се шеги и весели разговори. Но тези хора могат да си вършат работата. Секретарката от тази зодия може би ще пише на машината по-бързо от останалите и ще владее отлично стенография. В повечето случаи, ако е типична представителка на зодията си, тя ще може да напише интелигентно, добре подредено писмо, без да се налага да ѝ се разяснява съдържанието с най-малките по­дробности. Независимо от неоспоримите ѝ умения на секретарка, може би е по-добре да ѝ отредите място в приемната, където ще предразполага посетителите с чара си и ще натиска копчетата на интеркома. (Изобщо не е трудно за едно момиче на Меркурий да върши с лекота две неща едновременно.) Броят на сърдитите хора, които Ви се обаждат, рязко ще намалее. С интелигентния си и сърдечен глас секретарката Ви не само ще кара гостите да се почувстват приятно, но и ще бъде достатъчно съобразителна да не оплита телефонните връзки и да не прекъсне разговора Ви с Каламацу, за да Ви свърже с Катанга.

Трябва да Ви предупредя, че е по-добре да не обсъждате с Вашия подчинен Близнаци възможни повишения, премиални, комисионни и други подробности, ако е възможно, разбира се. За предпочитане е да се доверите на строгия Козирог, принципния Телец или взискателната Дева. В противен случай служителят Близнаци лесно може да Ви убеди да му поверите висок пост във фирмата, с който така и не разполагате, освен ако не уволните шурея си, а също и да му дадете два пъти по-голяма заплата от Вашата. На всичкото отгоре логиката му няма да търпи възражения. Можете да си осигурите безопасността, ако избягвате да обсъждате финансови въпроси със сладкодумния Ви подчинен Близнаци. Ако пък обичате да рискувате – пробвайте. Обаче след разговора Ви може да се окаже, че сте му предложили такава седмична надбавка към заплатата, която би стигнала за цяла година на двойка Деви или Раци.

Възможно е да срещнете няколко разбити сърца в службата си, ако между подчинените Ви има хора от зодия Близнаци. Преди да улегнат като личности, един-два флирта в месеца и непостоянство в поведението им са нещо нормално за тях. У почти всеки представител на тази зодия се чувства някаква младежка безотговорност (освен когато рожденият им хороскоп не предполага по-стабилен характер). Разумът на тези хора е на хиляди години, докато емоциите им са юношески. Каквато е и външността им.

Работата е там, че също като Питьр Пан този човек не иска да порастне. И пак като Питър Пан, въпреки хитрините има нужда от своята Уенди, която всяка пролет да почиства дома му и радостно да го посреща и изпраща. Ако Вие сте началник, който обича да влиза в ролята на Купидон в службата си, не го запознавайте с никое момиче – в противен случай може да се окаже, че скоро след това трябва да му давате пари назаем, за да изплаща месечна издръжка.

Искате ли в службата Ви работата да ври и кипи? Съберете служителите си Овен и Близнаци в една стая и ги натоварете да обсъдят съвместно някоя нова идея. След това си запушете ушите, за да не оглушеете от звука, наподобяващ тракането на сто пишещи машини и двеста телеграфни устройства. Стойте обаче наблизо с една голяма мрежа и бъдете готов да уловите всички розови балони, полетели във въздуха. Съберете ги, занесете ги в кабинета си и хубаво ги огледайте преди да ги спукате. В някой от тях може би се крие идея, струваща цял милион долара.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Близнаците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби