Начало
Печат
Назад
Напред
ЗодиаКът е дело на
ElmUS.biZ
astro@elmus.biz
W. A. Mozart
play / pause
Големина
Подкрепете ни, макар и скромно,
за да четете ЗодиаКът и в бъдеще.
Благодарим Ви!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Общество
Биоритми
Близнаци
ElmUS.biZ

Близнаци

AБВГ

Техники на релаксация

Бързият и любопитен ум е един от даровете, с които планетата Меркурий удостоява представителите на зодиакалния знак Близнаци. Техният неуморим ентусиазъм за нови знания и информация ги повежда по вълнуващите пътеки на неизвестното, но в замяна на това си взема и своето. Близнаците обичат да четат и са в състояние да прекарват по-голямата част от времето си с нос, забит в книгите. Въпреки че им носи удоволствие, прекаленото четене може да ги доведе до умствена преумора и изстискване на психичните им сили.

Един подходящ начин за разпускане, който особено би прилегнал на слабостта на Близнаците към думите, е воденето на личен дневник. Затова е добре те по-бързо да оставят настрана поредния бестселър и да отскочат до близката книжарница за подходяща тетрадка. Хубаво е тя да отговаря стилово на техните естетически изисквания – да бъде удобна и достатъчно голяма. Те спокойно могат да си позволят да променят наложилата се общоприета представа за личен дневник като миниатюрен, почти джобен формат сгърчен тефтер, в който самото писане става почти невъзможно. Неговите умалени размери биха потиснали инстинктивния стремеж на Близнаците към освободеност, както и желанието им да казват по много за всичко. Добре е към тетрадката да има прикрепена папка или приспособление за прилагането на някои странични материали като интересни статии или изрезки от вестници. В съчетание с личните преживявания на Близнаците, външната информация би им осигурила усещането за жива връзка с динамиката на света – контакт, на който те извънредно много държат.

Напълно е вероятно повечето Близнаци да имат установен опит от ранните си години в поддържането на подобен контакт със себе си. Това ще им помогне в настоящето – сега вече съвсем съзнателно да потърсят подобна форма на автотерапия. Това за тях би била една собствена, подчертано лична територия, която по най-добронамерен начин им предоставя възможност да си признаят открито онова, което тайно им харесва, да дадат свобода на всичките си оплаквания от света, да развият и подредят и най-смелите си фантазии, и то без никой да узнае за това. Скоро представителите на този зодиакален знак ще открият, че с редовното използване на подобен психологичен способ, на подсъзнателно ниво за тях се е завихрил един ценен процес на освобождаване на натрупаното потиснато напрежение, а дневникът им се е превърнал в символ на сигурност и разбиране.

Вниманието на психолозите напоследък все по-активно се насочва към прилагането на тази техника като един от основните психотерапевтични подходи. Според направените психологически изследвания все повече се затвърждава научното мнение, че интимното споделяне, породено между дневника и неговия притежател, действа като ефективно успокоително средство и има добър профилактичен ефект срещу стреса и депресиите.

Това е ЗодиаКът на хартия! Четете още на www.astro.beltcho.eu

Още за Близнаците

ЗодиаКът от корицата Прати ЗодиаКът на приятел Печат като хората

ЗодиаКът от корицата:
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби